onsdag 3 augusti 2011

SSM - del II

På torsdagen så var det dags för eliten, både jag och Samson hade laddat ur fullständigt och eftersom en pallplats var vår så tappade vi gnistan lite. Det märktes. Kan jag lova.
Sittande i grupp resulterade i en ofokuserad Heffaklump som bestämde sig för att låta tyngdlagen ta över och la sig ner. Det var ett evigt nosande på platsen och jag själv stod och gäspade i tältet där vi gömde oss. Fint.
Gasade honom lite inför det fria följet och torts att han var slut så hängde han med, ända tills en arrangör bestämde sig för att ställa sig och ropa om vilka lunchtider som var bäst och att alla inte kan äta samtidigt. Fint. Tävlingsledaren blev döv och Samson somnade eftersom vi fick pausa vår fria följ. Men jag var nöjd ändå.
Vi nollade fjärren då Samson körde på VM i ålning medels hasning, första och sista gången det händer! Lite besviken eftersom fjärren och att han inte rör sig en millimeter är vårt ess i ärmen...
En eloge till otroligt trevliga domare, skrivare och framförallt tävlingsledare som peppar mitt i alltihopa när det antagligen syntes lååång väg att jag ville av plan med min sengångare. Är grymt nöjd överlag iaf och det gick inte att inte skratta åt min fina lilla heffaklump när han kämpade på. Gissa om han sov gott sen?
Tips till alla mina kamrater i söder -förutom ni som sa det till mig- så tävla på Malmö och håll tummarna för att ni får min tävlingsledare, stilig skåning -har jag inte sagt det förr?- med humor mitt i programmet. Ett klart plus i kanten till arrangören på den punkten.
Det var många trevlig funktionärer överlag under hela tävlingen måste jag säga, glada och goa allihopa mer eller mindre! :)

På em var det dags för modprovsträning, körde en "torr" transport och en med överfall och ett modprov. Snälla Anders ville hjälpa Samson med att knacka i skulet eftersom han tyckte min hund låste på figgen i tältet -han som sen skulle köra modprovet- och blev nog lite snopen när jag skrek "Näääääeeeehh". Samson blev odräglig och jag gick och hotade med armageddon på vägen mot skulet. Men det löste sig. Dock så blev det mycket grisande eftersom han var gaaalet trött!

Här är en film från modprovet på lördagen...Mest nöjd var jag med en komplimang om att jag förde min hund på ett bra sätt och väldigt korrekt. Taaack! :)

4 kommentarer:

  1. Kul att läsa och se.Du beskriver så levande, din hund och människorna runt omkring.
    Lycka till framöver.
    Ulf

    SvaraRadera
  2. Verkligen grymt jobbat :)Så surt att vi missade..Kram

    SvaraRadera