Samson


Samson och jag har haft en del framgångar, faktum är att innan han ens fyllt två år så hade vi skrapat ihop ett par titlar (LP1 LP2 IPO1 IPO2 KORAD 499poäng) och var uppflyttade med två 1:a pris i elit lydnaden. Bara månaderna efter det så fick han sitt LP3 och i februari 2011 så startade träningen upp för framtidens äventyr. Faktum är att vi som enda schäfer och första IPO-hunden blivit antagna till TALANGTRUPPEN 2011!  Detta efter att Anders som är ansvarig hittat till vår blogg och tittat på våra filmer. Det var väl här som Samson blev upptäckt kan man säga...
2011 så tog vi även ta emot ett stipendium för Årets Allroundschäfer 2010, ett samarbete mellan Schäferhundklubben och Agria. Ett kvitto på att vårt arbete tillsammans verkligen symboliserar vad en schäfer är, en brukshund som kan användas till allt!
Under SSM 2011 så knep vi en pallplats med en bronsmedalj som belöning, trots en sjukling till hund och trots att det var vårt första mästerskap.
Skiter i Jantelagen, vi kämpade hårt för det och jag är så stolt över det vi åstadkommit tillsammans, min älskade Mammas Gris.

Idag har min prins skrapat ihop fler titlar som han kan skryta med och resan är inte slut ännu!


Samson är det perfekta exemplet på att skönhet och arbete går att kombinera OM viljan och ambitionen finns hos föraren, han är inte en exceptionellt bra exteriörschäfer... han är en medelmåtta och har visat att oavsett den detaljen så fixar han att köras i ett antal grenar och slåss faktiskt med andra topphundar inom olika grenar.

Det är detta jag älskar med honom, eller denna typ av hund, att han är en allroundschäfer! Eller vad ska man säga om en hund som kör elitlydnad, IPO, spår av alla former, rapport, tjänstehundsarbete, agility och drag?

Vad vill jag säga med detta?
Välj hund med handen på hjärtat och tro inte att det bara finns en schäfer för arbete! Det finns en individ för dig där ute, så släpp alla fördomar och strunta i färg och form! Var ärlig mot uppfödaren om dina ambitioner, då får du en Samson. Alltså en hund som passar dig!
Det har varit mycket svett och även tårar, men jag älskar min hund över allt annat! Att han är vacker att se på är en bonus!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar