Elsa

Fosterbarnet i familjen. Surikaten. Prinsessan.

Elsa är min lilla räääääcer och en sann sporthund, inte samma allround som Samson alltså. Men lilla fröken så är det viktigt att jag ständigt ligger steget före, har en plan likt Sickan i Jönssonligan.
Jag brukar jämföra henne och Samson som hästar, där Samson är ett halvblod som med lugn tar in all information och fixar grejjen oavsett om infon är bristfällig eller kommer i sista sekund, på träning som tävling. Elsa är som en galoppör, när man väl släpper ut henne ur startboxen så MÅSTE man ha loppet planerat!
Jag är noga med att jobba med hennes stress, hon måste alltid vara lugn när vi tränar. Hon får bara jobba med samarbete och näring i viss mån. Inga bollar eller andra jakthandlingar! NÄR hon är säker på vad hon ska göra i alla lägen, då kommer vi plocka in jaktretningar och motivera henne med dem. MEN först 100 % säker på vad som gäller!

Än så länge så är vi uppflyttade till lydnadsklass tre, vilket vi rev av inom loppet av knappa två veckor!
Elsa har även meriten IPO1 och därmed så kan ni börja hålla koll efter att hon ska få träffa en pojkvän och vem vet... det kanske kryllar av surikater i Svedala snart.... 

Följ oss på bloggen!


2 kommentarer: