Om Jeanette

Här kommer en liten presentation,  det är ju alltid svårt att skriva om sig själv men här kommer ett försök!

Jag är en sån där människa som älskar hundar och allt som har med dem att göra, jag har jobbat heltid och nu deltid med hundar och kursverksamhet på RM’s Hundcenter. Är utbildad instruktör och håller bla i lydnadskurser, tävlingslydnad, spår, privatundervisning och olika typer av coachingkurser när det gäller hund. Utöver det så har jag etologi och tjänstehundsarbete med mig i mitt CV och givetvis så förkovrar jag mig gärna i kurser med min egen hund.

Hur kom den här bloggen till då?

2008 var lyckan var total när Kennel Beathalandet gav mig möjligheten att köpa en valp som de redan när han låg i valplådan trodde skulle passa mig. Min lilla prins blev helt sonika handplockad bara till mig efter att jag varit i kontakt med Peter och Lottie och de fått en uppfattning om vad det var för hund jag skulle ha. Ett monster helt enkelt.
Bloggen startade som ett sätt att hålla lågan uppe, lite press eftersom man blir offentlig i sin träning... 

För att läsa mer om oss så kika på bloggen eller under fliken Samson eller Elsa.

LP1 LP2 LP3 LP ELIT SLCH IPO3(CERT) BSL3 BSP1 KORAD Avelskorad Lkl spår
Beathalandet Samson

Jag får många mejl och kommentarer som rör mitt sätt att föra hund och min syn på våra fyrfotade vänner.
Den är egentligen enkel.
Jag ser en hund som en hund, uppfostrar den därefter och använder mig av deras eget underbara och enkla språk.
Nu läser många och tänker att jag säkert är hård mot min hund, vilket jag är mot Samson, men inte på något annat sätt än en äldre hund skulle varit mot honom. 
Däremot så är jag helt annorlunda mot min yngre hund Elsa, men hon är en helt annan individ och eftersom ledarskap bygger på individkännedom och inte på några fasta mallar så faller det sig naturligt. En heffaklump och en känslig kanariefågel...
Det finns en anledning till att Samson som inte gillar andra hundar kan gå i en grupp med 12-15 andra, för honom främmande hundar. U just got to love etologi! Så enkelt och kul!

Vad som är viktigt för mig är att jag gör STOR skillnad på ”vett och ettikett” och ”cirkuskonster”, för mig har det varit en förutsättning att ha en ypperlig relation för att få resultat på träningsplan och där ska jag inte behöva jobba med ledarskapet utan det ska redan vara etablerat och klart. Annars har jag bäddat för onödiga konflikter.
När det kommer till ”cirkuskonster” så är det en helt annan historia och där kör jag definitivt inte på några fasta mallar eller metoder, jag kör på magkänsla!

Men det man ska ha med sig är att det här är en del i mitt sätt att se på hund, alla måste hitta sin egen väg genom den här världen. Den väg som känns rätt för Dig.

”Ingen kan ta Er magkänsla ifrån Er, gå på den! Med sunt bondförnuft kommer man långt!”
Rose Hedman älskade mamma...

Så har ni frågor fortsätt mejla mig, jag svarar så gott jag kan. Men det är så jag ser på saker och ting, inte så som du ska se på dem. Men du kanske kan inspireras eller kan ha nytta av ett litet fragment i mitt resonemang?

Ha ett underbart hundliv och njut av era ögonstenar!