måndag 23 maj 2011

TALANGLÄGRET ÄR ÖVER...


Genomgång, måste nämna att hallen var FANTASTISK!

TALANGLÄGRET är över och jag kan nog säga att min hund har överbevisat sig mot mig hela helgen, är så stolt över honom och hans prestationer i alla moment som vi tränat på. Under hela lägret har vi jobbat i grupper, lördagen med fokus på de moment som ledarna ansett att Sverige har mest "problem" med, söndagen gick åt till störningsträning och detaljer.
Samson har verkligen visat att hans storlek inte är ett problem, han kompenserar det med ordförståelse och teknik som bländat mig. Trots lååånga dagar har han inte tappat energinivån utan kämpat hela vägen och i bilen på väg hem så blev jag varse om mitt delikata problem, trots att vi slarvat med vår träning, inte haft fokus eller varit genomtänkta så ligger vi på den här nivån. Inte ett enda felskifte under hela Z:ta momentet säger väl lite :)
Som jag förstått så har svenskarna detaljer som inte går av för hackor men inte uthålligheten, jag känner att det är tvärtom för mig och mammas gris och det passar mig, nu ska vi bara på och slipa detaljerna helt enkelt. Plocka fram papper och penna och planer planera och åter planera...

Det var galet många inspirerande tjejer där med sina hundar, jag har varit som en svamp och verkligen sugit åt mig av tankar och erfarenheter, nu ska allt förvaltas och pytsas in i min egen träning.
Den största skillnaden jag märkte av när vi kom till lägret träningsmässigt var hur vi ville att våra hundar skulle jobba, tanken för alla andra var att hunden bara ska jobba för sin belöning/i belöningsfärväntan. Min önskan är att hunden ska vilja jobba för mig för att få belöning. Men trots en ganska stor skillnad så var tjejerna på G på en gång när de skulle kolla på mig och tänkte utifrån mitt, så goa! Ödmjukhet utan dess like! Underbart! Huvudingrediensen i hundlivet!
Men nu har jag dock massa upplägg som kommer passa Quarre tror jag, han är ju en BC i schäferuniform och har ett samarbete som faller sig naturligt för honom. Så han är ju betydligt lättare att jobba med än Samson. Men inte lika mycket utmaning ;)
Men alla vägar leder till Rom, om man vill åka via bron eller köra via Ryssland... Det är ju upp till var och en! Så länge hunden mår bra och älskar att träna så spelar det ju ingen roll.
Jag har ju tur som får chansen att åka åt båda hållen eftersom mina hundar kräver det, olika individer... olika träning... Älska utmaningar! :)

Så som det känns nu så blir det två grenar för Samson, än så länge så passar det honom och vi blir aldrig urleda på ett moment eller en typ av träning. Han tar ju mina känslor så att jag tycker att det är sketakul så tycker han att det är ännu roligare :)
Jag måste bara vara noga med att han behåller sin fina ordförståelse och sen ska jag ta med Lottas föreläsning "Hållbar träning" i min planering. NU JÄKLARS!

Ringde Peter och var salig, så jag får ju säga det igen... Tack för min fina hund och jag har sagt det förr och säger det igen... Samson är en kanonhund men han är långt ifrån den bästa hunden som kommer från Beathalandet. Det är arbetsmaskiner som kommer därifrån, inga leksaker i mina ögon. Så den som är sugen på att utvecklas som förare och få en rejäl utmaning kan ju kika på vad som finns i planerna på den kenneln. Man får en handplockad valp om man har speciella önskemål och visst kan man då få vänta, men det är så vårt det! En "kändis" i vår rasklubb skrev:

"Någon anser att den såkallade utställnings Schäfern är en katastrof.
En del anser att den såkallade bruks Schäfern är galen.
Det är oxå ok, tyck vad du vill men förstör inte för andra som älskar sina hundar.
Oaktat vilket finns det utställninglinjer som skördar framgångar i bruks och det finns brukshundar som inte räcker till för arbete.
Eller vad sägs om 2010 års Polishund, vilka linjer kommer han ifrån? kenneln heter Trönderjycken! 2010 års bästa allround Schäfer, vilka linjer har han? kenneln heter Beathalandets. Märkligt va, som det kan bli!!

Här sprack visst statistiken!!"


Sant. Enligt mig ligger allt i förarens intresse, hade hunden varit gratisbiljetten till framgång så hade vi haft många ekipage på mästerskapspallen/ringen ;)

Dock så är det krokodiltårar här hemma nu, lämnade Jonas på hans jobb imorse och nu är det en evighet tills vi ses igen :'(

5 kommentarer:

 1. Wow vilka fina bilder...Och så fina ni är ihop ♥
  Är glad för att helgen gick så bra, Du och Samson är ett jättefint team, och med din ödmjukhet och ditt tänk så kan det ju bara gå bra :)
  Det här med ödmjukhet ser man inte så ofta bland hundfolk,inte heller att de önskar välgång till någon annan..Så roligt och man blir glad, när det händer!

  För ett år sen, var jag väldigt nära att ringa Beathalandet angående en tik som de hade till salu...Minns jag gillade stammen och just för att de avlar, på både exteriör och bruksegenskaper.(precis som Team Marlboro)
  Men kom fram till att tidpunkten för en hund till,inte kändes helt rätt...När tiden sen blev rätt,(och den kom fortare än jag trodde), och det var NU :) fanns det ingen valp i hela sverige som hade både och...
  Blir glad av att läsa din blogg och jag tycker ni är fantastiskt föredöme inom schäfervärlden, fler av er önskas:)
  Kram på er ♥

  SvaraRadera
 2. Grymt jobbat med dum-z och hans ordförståelse!

  Jag är så stolt över er, så du anar inte.

  Kramiz <3

  SvaraRadera
 3. Det var verkligen kul att ses, och jag håller med dig; vilken rolig helg!!!

  SvaraRadera
 4. Ni är grymma helt enkelt men jag vet också hur mycket tid och engagemang som du lägger ned i din hund.Ett föredöme i schäfervärlden helt klart och både jag och Peter blev väldigt glada att läsa din blogg idag!Tack till dig!Lottie och Peter

  SvaraRadera
 5. Tack snälla Marie och Hanna! :)

  Det var kanonkul att träffas Katarina! Hoppas vi ses snart och slår våra kloka huvuden ihop!

  Tack Peter och Lottie! Utan er hade det ju aldrig varit möjligt! Dock så är det ju mycket ångest nu, men som mamma sa... jag får köra det jag tycker är roligast, Samsons grenar är ju spåret och skyddet, lydnaden är ju min favorit och han gör det för att jag vill... ;)

  Kram på er alla!

  SvaraRadera