lördag 7 maj 2011

Så ramlade vi över en BSL 3...

LP1 LP2 LP3 IPO 1 IPO 2 BSL3 KORAD Beathalandet SamsonStilstudie på 47 kilo heffaklump...
Ingång efter A-hinder... Hmmm...
Tjolahopp!
Ehrm... En något laddad kille..
"Undra om domaren ser detta avslut... hoppas inte..."
För knappt två veckor sen så mejlade jag SK Birka och frågade om jag och Samson fick hänga på och köra en BSL 3, vi skulle ändå dit och supporta Benson så varför inte prova själv? Det är ju bara en tävling! 175 spänn för en träning! ;)

Tack till alla trevliga deltagare och en kanontrevlig dag! Framförallt till arrangerande klubb och Percy Kembel som dömde och skrattade gott åt mina ifrågasättanden ;) Även till Pierre som erbjöd sig att gå med sin hund mot mig så vi slapp rotera på tre ekigage:)

Döm om min förvåning när jag på morgonen kände av nerver i magen, men det brukar ju hända när det är en "ny" klass och försvinna efter ca 4 tävlingar.
Men med nerver i magen så begav vi oss och det blev en lång väntan innan vi fick gå ut på spåret. Det var som fnöske och solen hade verkligen bestämt sig för att testa Samson så hett var det oxå, men han jobbade på bra och trots att vi bara spårat under två veckors tid med lite målmedvetenhet så fick vi ihop 92 poäng. Jag tappade hakan som med min egen kalkyl räknat ihop till typ 80, men domaren tog sig tid och visade mig hela bedömningen och förklarade EXAKT hur varje meter av spårets bedömts och vilka avdrag det blivit enligt regelboken och jag fick ge med mig. Så vi tog våra 92 poäng och knallade de 400 metrarna till bilen.
Det sköna var dock att alla nerver släppte så fort jag satte foten på fältet och Samson fick en eloge för att vara en übertracker och matte en pik för att vara negativ ;)
Sen känns det tryggt att veta att han utan problem faktiskt kan tangera 100 poäng, det hänger på att matte tar tag i spårarbetet och verkligen lägger ner tid på att ta in alla aspekter.

Sen kom lydnaden och jag trodde jag skulle kasta en kaskad över domaren när jag hälsade på honom, nerverna gjorde att jag tappade all räkning vid framförningarna, ALLA! Så snuskigt klantigt! Men men... I den heta grytan på plan så skrapade vi ihop 88 poäng och fick en finger åt matte, om hon hade räknat så hade vi spelat på 93-96 poäng :S
Man lär så länge man lever sa vi och avslutade med att köra ett sök över spårfälten efter en stackares Iphone, som Samson och jag med hjälp från jaktmänniskan Rose körde ett sök efter.
Ascoolt, det är andra gången han gör ett sånt sök och på såååå stort område! ca 100-150x100 meter! Men det var inga tveksamheter och han levererade snyggt i handen, UTAN en skråma på telefonen! En lycklig tjej fick därmed tillbaka sin fina telefon och Samson fick bli överöst med beröm, stöddig som tusan blev han och bestämde sig för att belöna sig själv med att försöka sticka till planen igen:)


"Ni har ju hört mig prata energier under dagen, här har vi energi!" /Percy Kembel

VILKEN ALLROUND SCHÄFER! :)

10 kommentarer:

 1. Häääärligt Me love you<3
  Ett JÄTTEGRATTIS til dig och din fina Heffaklump.

  SvaraRadera
 2. Gör bra jobbat as always.peter och Lottie

  SvaraRadera
 3. Hej!

  Jag har hittat sdin blogg och kan inte säga annat än att jag är fast och väntar med spänning på nya blogginlägg!:)
  Det har verkkligen slagit mig hur cool du verkar vara i allt, du ser att du har en schäfer, en SCHÄFER och inget annat. Du ställer dig över alla som delar upp det hela och som jag förstått så anser du att det hänger på föraren mer än på hunden. Ni har en "vallschäfer" hemma oxå förstår jag, skulle det bli en tredje inriktning? ;) Skämt och sido så slussas det ut minst lika många "dåliga" bruksschäfrar som aldrig syns på en tävling/träning som det lussas ut utställningsvarianter.
  Så om alla hade samma känsla och framförallt ödmjukhet i kroppen som du så skulle vi nog se fler av båda i arbete. Men du är tyvärr ganska ensam och jag hoppas att du står på dig i alla lägen! Det inspirerar verkligen och när du skrev att Samson inte är en topphund från din uppfödare så blir man ju fundersam, hur många stjärnor finns det egentligen av hans "sort" som man missar?

  Det är hysteriskt roligt iaf att du går ut på din första BSL 3 och lägger ribban så högt som du gör, fan du är ju nästan på samma poäng som SSM-vinnaren, på din FÖRSTA 3:a! Galet! Med nerver och trots värmebölja!

  Jag hoppas att alla med "rätt" scähfer håller snattran för all framtid, de är ju redan omsprugna på både resultat sidan och framförallt i underbar energi!

  Din hund må vara en ambassadör för schäfer, men DU är en ambassadör för hur en hundförare ska vara!

  All lycka och jag kan utan tvekan säga att du är den mest inspirerande människan jag stött på eller läst om någonsin!:)
  Låt ingen eller inget skitsnack komma åt dig, det är förevigt bara sprunget ur avundsjuka.

  När du kom framtill mig, en för dig främmande människa, när jag hade ställt min hund BARA för att be att få krama om mig och gratulera till ett så fint jobb med min hund, DET gör ingen idag. Jag ville bara grina (som jag oxå gjorde) och krama om dig en gång till. Fy vilken varm tjej!

  Alla som har dig i sin närhet är så lyckliga! :)
  De som har sumpat möjligheten att lära känna dig pga skitsnack är kompletta idioter!

  En stor kram från Lotta och hennes odågor! :)

  SvaraRadera
 4. Du är så otroligt duktig :-D, bara så där gå in å köra å gör det bra dessutom, Super grattis å fortsatt lycka till.

  Kram Veronica & Hobbe

  SvaraRadera
 5. Måste bara få hålla med, i vad de andra redan skrivet...Man blir verkligen glad och inspirerad av att läsa om er, och wow, WOW vad duktiga ni är, du och din Heffaklump ♥

  SvaraRadera
 6. Gött gött gött!!! Härligt och grattis!!

  SvaraRadera
 7. Grattis!!! Ni är verkligen duktiga:) Njut av er bedrift! Allt gott från oss

  SvaraRadera
 8. Ja,vad ska man säga? Du gör det om och om igen!! Jag är så stolt över att få finnas i din närhet och ta del av din ENORMA energi!! Jag har sagt det förr, och jag säger det igen. Du har världens vackraste och maffigaste hund!! Tillsammans är ni ett vacker och ståtligt ekipage! Massor av kramar!! Bibbi

  SvaraRadera
 9. Som jag brukar skriva.
  Superdupermegagrattis.
  Hälsningar Yvonne

  SvaraRadera
 10. Härligt säger jag! Underbara Schäfrar suck! Du är en fantastisk inspirations källa Kommer att fortsätta att läsa din blogg. Stor Kram till dig och samson

  SvaraRadera