onsdag 11 maj 2011

Jag håller på att dö!


Efter många "jag börjar på måndag"-löften så insåg jag till slut att jag inte klarar att tappa kilon själv, tappar jag så hämtar jag upp dem sen igen. Dippar med träning och stress kring allt med skola och hundar gör inte saken bättre.
För två veckor sen så kom domen som fick mig att inse ovan, jag fick ont i hälsenan! Det var grova svordomar som haglade ur mig och att jag fick skylla mig själv var ju en sanning som sved.
Men i måndags så tog jag kontakt med den lokala Tjockisklubben och trots att det kostar mer än jag vill betala så insåg jag att det var bara att bita i det sura äpplet.
Efter en utvärdering av läget så konstaterades det att jag skulle rena ut kroppen med att gå på flytande föda i typ 2 veckor, dock så kom talanglägret i vägen så det blir kanske bara en vecka.
Hur som helst så tänkte jag bara dela med mig av denna privata information, mest för att det är så satans jobbigt... Usch... Att inte tugga kan göra en galen. Hungern är inga problem men tristessen är helt enorm!
Snart är dag 3 avklarad och jag misstänker att alla mina glykogenlager tömdes redan igår, så det blir bara hundpromenader och inget gym. Då kommer jag att kräkas av utmattning.
Någon som har erfarenhet av soppdieter? Jag är emot det men som sann skeptiker och med en smula ödmjukhet så tog jag hennes ord och satte igång. Sen finns det sk halvfart och sen kommer jämnviktsprogrammet. Jag är låst i ett år så det ska väl vara själva fan om man inte kommer tillbaka till sin forna form...
Målet är att tappa ett par kilon så hälsenen ger med sig och sen låta träningen ta resten, men jag tror det kan vara en skön motivation om man får medvind på startsträckan :)

Vad jag väger spelar ingen roll, men när kroppen säger ifrån och min träning blir lidande pga att jag har ont... Då är det läge! Sen har jag ju min lilla utmaning som ligger i startgroparna, men den håller jag för mig själv, dock så måste jag vara i form tills dess. Rippad ren av! ;)

Nåväl, det är super synd om mig och jag förutsätter att alla som läser denna blogg tycker det om mig! ;)

Nu ska jag trösta mig med en 1,5 timmes promenad med pojkarna, de har knappt rört sig under dagen men eftersom både jag och Jonas tog varsin 45:minutare innan kl 9 med dem så överlever de nog :)

7 kommentarer:

 1. Vi som läser bloggen bryr sig inte om hur du ser ut kroppsmässigt, vi gillar ju dig för dig :)

  Är imponerad av att du kan hålla dig! Skulle DÖ om jag inte fick tugga och jag som är godisberoende skulle fuska efter en timma bara för att jag vet att man inte FÅR..!!

  Men vet att du är envis som få så du når dina mål miltals innan du trodde! :D

  Keep it up!

  SvaraRadera
 2. Tack för ditt inlägg..Då är jag på rätt väg iaf :)*pustar ut* min tränare, sa faktiskt ungefär detsamma som du :) Det jag mest var rädd för, var om jag kanske skulle förstärka beteendet, om jag gjorde en "affär" av det, och att Wilda då skulle bli förarstark, och gapa på ännu mer :)Vi ska nog visa grannen med den sura rottisen att vi kan gå förbi utan att ens se åt dem :P

  Angående de där siffrorna på vågen..har också börjat bli ganska irriterad på dem...Har alltid varit på gränsen till underviktig..tills för ett år sen..i samband med att jag slutade röka, så kom kilona..inte så jättemånga...men definitivt på fel ställe ;)Tänkte till en början, att det är inga problem..men ack vad jag bedrog mig...Har ingen erfarenhet av soppor men testade GI och det funkade kanon..Redan första veckan nere på det normala...men så fuskar man lite..Så är det bara att börja om :) Svårt att hitta motivationen ibland, men med GI så får man ju äta sig mätt iaf...
  Såklart jag tycker synd om dig,inte roligt att avstå från allt det goda, men jag är övertygad om, att om du vill något och satt upp ett mål,så klarar du det också...
  Viktigaste av allt:
  Att inte glömma att belöna sig själv när man varit duktig :)))

  SvaraRadera
 3. Är det cambrige el vad d heter som du går på nu? Käpa på gumman! Kram Mikaela

  SvaraRadera
 4. Det viktigaste är göra ngt så att man hittar motivationen, vad det än är. Så om soppdiet mm. ger dig det så kör tänker jag.

  Man ska ju inte stirra sig blind på kilona. Jag gjorde ett mkt omfattande hälsotest (som jag fick gratis för jag anmälde mig till en studie - www.lifegene.se) och hade bra resultat förutom kolesterolet, det var ingen hälsorisk - än - men jag hade ändå 5.8 och man ska inte ha mer än 6.1. Så jag drar ner på kolhydraterna nu och DET är skitjobbigt för mig. Är ju hungrig hela tiden, och matt. Hur äter man sig mätt utan det?? :-)

  Fattar inte hur du orkar plugga på bara soppa! Starkt jobbat måste jag säga.

  /Therese

  SvaraRadera
 5. Therese..*lägger mig i* :)
  Om du ska dra ner på kolhydraterna så är det ju bla Gi metoden du ska försöka dig på..
  Du får äta nästan allt och hur mycket du vill..
  kött,fisk,fågel,bacon.ägg feta såser,majonäs,sallad mm mm är ok..men måste ta bort socker,potatis,ris,bröd mm (allt vitt måste man undvika)
  Vad jag tror, så är det denna metoden som man mår bäst på...

  SvaraRadera
 6. Tack för tipset Wilda & Marie :-)

  /Therese

  SvaraRadera
 7. Tack för peppningen tjejer!
  Faktum är ju att jag gått på soppor i 6 dagar nu utan att dö... BARA det är ju en bedrift värt att fira! ;)
  Jag måste säga att det är verkligen en reningskur, mina stresseksem har försvunnit nästan helt och min hy är faktiskt riktigt bra! Jag är ju den eviga tonåringen. Ganska överdjävligt men det är ju bara att göra det bästa man kan av situationen... :P

  Vi ses på kursen Therese! Du och din lilla racer! ;)

  Kram

  SvaraRadera