söndag 31 januari 2010

Lite pill som ska till!

Utter tackar för sig och snor ärmen...

Samson är inne i någon form av koma, lite småseg och inte riktigt i gasen som han brukar. Ingen temp eller halsont och det verkar mer som att han har lite träningsvärk eller något.
Iväg for vi iaf och mötte upp Benson och mamma på galoppen, med dessa minusgrader så lockar det inte att stå allt för länge på en hundträning, men hunden måste köras och ett intensivpass inleddes.
Han var inte riktigt på topp, men gjorde ett helt ok jobb iaf! Mamma filmade så det kommer en liten sekvens på det hela senare!
Idag så körde vi vårt första släppande, vill bara lite stolt säga att min prins släppte -med matte på 3 meters avstånd- på första kommandot utan fördröjning och startade upp en finfin bevakning igen.
Han har verkligen fattat att man inte rör ärmen, någon enstaka puff i första uppstarten när han var lite splittrad och för taggad.

Lydnaden är ett klurmoment nu, ställandet och fjärren har blivit ett moment 22... Funderar på kommandon och om det som strulade idag beror på att vi drillat fjärr så mkt...
Han funkar skitbra i sitt-ligg-stanna/stå, oavsett vanlig gång eller språngmarsch. Men det är lite pill som ska till.
Apporteringen är det omtaget när han vänder om som vi ska jobba med, annars så funkar det fint. Längtar tills man kan köra hopp och klättra apport utan fara för hundens liv... Halt som satan nu och det får inte komma någon skada ivägen!
Dags att planera upp träningen lite till...

Godnatt mina goa vänner! :-)

2 kommentarer:

  1. verkar kanon!Lottie

    SvaraRadera
  2. Ni bangar inte för nåt..heja heja!
    Så flitig som du är kommer det gå hur bra som helst!!

    SvaraRadera