fredag 29 april 2011

SVART, VITT eller GRÅSKALA?

En liten fågel viskade om att det finns folk som undrar vad jag menar med svart och vitt när jag tränar, det är egentligen så enkelt som det låter...
Jag tränar sällan hund om inte inspirationen finns där, då tar jag hellre en promenad med mina pojkar eller lägger tid på att lära dem roliga cirkuskonster som får mig att skratta och som ger energi. Dvs jag tränar inte när jag själv befinner mig på en gråskala.
När jag säger att jag blir VIT så handlar det om känsla, energier och samhörighet med min hund. När jag är vit så ska min hund fyllas med energi och det ska inte finnas det minsta tvivel om att han är mer värd än drömvinsten på Lotto. Folk undrar nu hur jag belönar då? Hur får man sin hund att känna så? Men det handlar inte om belöning, det handlar om oss två. Tillsammans. Glädjen. Absolut glädje.
Men det SVARTA då? Straffar jag hunden? I min värld så är ett straff förknippat med någon form av brutalitet, det är inte att vara svart, då är man av en mer rödglödgad nyans.
För mig är det SVARTA min beslutsamhet/auktoritet, välj det ord du tycker passar in bäst. I min värld så handlar det om att vägleda min hund med beslutsamhet. Som "Du lägger dig ner när jag sagt att du ska det. Du äter inte andra hundar. Du biter mig inte när jag klipper dina klor. Du anstränger dig när det krävs. Du lyssnar alltid på vad jag säger. Du äter Ben & Jerry på fredagar och inte söndagar då det är nystädat i vardagsrummet."
I min lilla värld så är beslutsamhet ett sätt att skapa trygghet och säkerhet, jag ledsagar min hund men puschar honom till att vara självständig och vilja arbeta för mig, med mig.

Låter det krångligt?

Den omtalade filmen kommer här igen och nu tänkte jag påpeka att programmet jag kör är alltså IPO/BSL 3 lydnadsprogrammet. Vi har alltså ett färdigt program som vi kör och inte moment som i lydnadsklasserna :)
Har ni frågor så tveka inte att maila mig eller skriv en kommentar! :)Citat från BlondinBella: "Om man hela tiden oroar sig för vad andra tycker och tänker så äger de dig. Jag har inte tid att vara ägd av hundratusen läsare. Jag är entreprenör." :)

Idag var jag och tränade lydnad med Samson, är kanonnöjd! Jag ska bara fokusera mer på att få in en stark minnesbild och "Jävlar morsan vad bra jag är!!!"-attityd i sättandet. Det blev ett 3:a spår och sen innan vi klev in hos veterinären så la jag två starter med en vinkel var. Fick en idé som jag satte på prov och det var hysteriskt roligt när jag och Samson fajtades om spårstarten och ni skulle sett den kaxiga svansen när han kämpar för att få undersöka spårstarten.
Lilla Camilla mådde inte bra idag och vi sköt på vår träning, den galenpannan påminner om min mor när det gäller att trotsa smärta... :S

Idag fick vi besked. Nu ska livförsäkringar fixas, vita arkivet kontaktas och under nästa vecka har alla instanser sagt sitt och då vet vi säkert om jag blir alena i 6 månader.

6 kommentarer:

 1. Fick ont i magen av det sista stycket... men vill bara påminna om att vad som än bestäms så blir du inte ensam i sex månader. Du blir bara förflyttad från Kungsängen till Slussbro. <3

  SvaraRadera
 2. ...skrev Kråkan, om någon undrade. :o

  SvaraRadera
 3. Jag har slutat oroa mig för vad andra tycker. kör på det som funkar för mig och mina hundar. Jag äger mig själv och jag vet att ingen äger dig mer än du själv!

  Styrkekramar <3

  SvaraRadera
 4. Tycker du beskriver ert arbete och samarbete jättebra...Roligt att läsa om era strapatser :)

  SvaraRadera
 5. Jag läste ditt reportage i Schäfertidningen. Jättebra! Lycka till i fortsättningen!

  SvaraRadera
 6. Tack tjejer för komplimangerna! :)

  Ja det är verkligen strapatser för vår del;)

  Tack Kråkan, vi flyttar in om 2 veckor som det ser ut nu då ;)

  SvaraRadera