måndag 4 april 2011

Ett tips från mig...

Här har vi vår egen BC i schäferuniform, notera hur han är totallåst i jakt... Samson är skeptisk till Quarres vallfasoner :)

Inledde med en grymt lång promenad innan skolan så pojkarna skulle sussa medan jag eldade hjärnceller på psykologiseminariet. En kurs som håller världsklass i flum!

Annonserade att jag skulle träna men det ekade tomt när vi anlände till träningsplan. I två minuter. Sen kom första skällande BC:n ner på plan. Full jakt hets på agilityplan, ca 5 meter från Samson och mig. Kanske inte vad jag hade tänkt mig men eftersom Samson har sådana bestämda åsikter om underlaget och vad han kan tänka sig att sätt ner sina boys i så var det inget att göra.

Jag har analyserat våra svagheter lite och kommit fram till att jag lägger ner på tok för lite träning på hans passiva moment, gruppmomenten alltså. Sen han blev påhoppad så har ju gruppmomenten varit hans svaghet. Jag tror att jag gjorde samma misstag som så många med mig, han var en klippa som liten och jag la helt enkelt inte ner den tiden som jag borde gjort på tex platsen. "Han är ju så trygg", här har ni alltså ett TIPS från mig! Även om hunden är trygg och lugn, lägg ner MYCKET tid på platsen ändå! Det ska jag ta med mig till min nästa hund.
Tittar man i övrigt i eliten så är det ingång med apport som är hans akilleshäl [enligt mattes mått mätt], sen tycker jag att han är en klippa och snärtig som få [trots sina 46 kilo].
Så vad är det egentligen jag ska lägga ner massa tid på? Antagligen gruppmomenten! :P
Tråkig träning men ett MÅSTE!
Så det gjorde vi idag! Med fokus på sittande och minnesbilder kring momentet, hade en klar bild när jag började och vi fullföljde ganska bra. Trots galen BC och tjoande ägare :)

Gick runt klubbstugan och körde lite platsträning, den gick kanon till min stora glädje!

Förbannade min lathet och har nu lovat mig själv att lägga mer kvalitativ träningstid på gruppmomenten. :)

3 kommentarer:

 1. Du har så rätt, tack för tipset:-D skadar aldrig att någon påpekar det lite då och då :-O

  / Veronica & Hobbe

  SvaraRadera
 2. any chance of a little translation in english?

  SvaraRadera
 3. Hi Katia! My breeder use Google translator and that works for her. :)

  Try it and if it dosen´t work I will whrite in english... or ty...

  Best,
  Jeanette

  SvaraRadera