onsdag 20 april 2011

Nu börjar jag lära känna honom... Samson alltså...

Dagen spenderades i Sumpan med Emelie och psykologiböckerna på ett mysigt café, vi blev nog kanske inte jättemycket klokare men det kändes gött att rabbla det man läst och titta på anteckningar.

Norrlands Guld! :)

Nu till något klurigt jag måste ge signaler som är så små att jag inte kan ana dem själv, för det var som att han visste att det var simskola på schemat idag. Det var trängsel in i badrummet där han köra Kong Wubba legat på tork sen förra veckan. DEN skulle han ha... När jag kom hem så blev han tokstressad och Kong Wubba var måltavlan för detta. Det var en mycket nöjd kille som släpade mig till bilen. Simskolan gick kanon, det finns inget bättre tycker Samson. Men vem vill inte ha en söt simlärare som tycker att man är supersöt och har en underbar personlighet? Malligare hund får man leta efter! ;)
Sen drog vi till DTBK och körde en kanonträning, lydnaden har ni på filmen och skyddet gick galant! Efter första skicket in i skärmen så fick jag en idé och medan jag gick ut och körde lydnad så filade Sickan och Sickan [Benson och Jonas] till det jag önskat och sen... Tja... Det gick så satans bra! Det var länge sen jag var så här nöjd... Faktum är att jag faktiskt börjar tycka skyddet är lite roligt, nu när jag äntligen börjar komma in i det så pass att jag kan läsa min hund och framförallt hans energier. Drifterna/egenskaperna är en sak, men nu börjar jag lära känna honom... Min hund... Det lilla [pfffth!] skit på snöret som jag tar med mig ut på plan ;)Åter igen! Kom gärna med tankar och kritik på min film! Allt är av värde!

Tjofaderittan!

5 kommentarer:

 1. Tack för lektionen!
  Kom på mig själv igår med att jag korrigerar aldrig min hund i träningen.. Det här med att aldrig säga nej till hunden i träning har jag tagit för långt! Kul att du delar med dig så vi andra kan lära oss!

  Ser verkligen super snyggt ut!!

  SvaraRadera
 2. Snyggt du! Har mamsen talat om hur tjock jag är nu eller! Hoppas kunna komma ner till SSM,ha en superbra helg ,så höres vi av...Kram

  SvaraRadera
 3. Jag ska skicka en allvarlig kommentar och det är att jag lär mig mycket av att titta på såna här filmer. Hanna t ex lägger också ut sina träningar och det är guld värt. Nelson kommer aldrig att bli en "lydnadsschäfer" men jag får hela tiden tips och inspiration och känner att jag kan ta honom längre än vad jag gör annars. Han mår bra av det
  och jag ställer betydligt högre krav på honom och det gör honom bara gott.
  Så tack för tipsen.Det ser bra ut när ni tränar och kul.
  Ulf

  SvaraRadera