måndag 18 april 2011

Dokumentär Heffaklumpen 2.0

Tiden bara springer iväg, har hunnit med en hel del men bloggen är inte högprioriterad just nu [sorry alla som läser] men jag får ju lägga manken till när jag väl bloggar då :)
Här kommer en film från förra veckans lydnadspass, efterföljande skydd kom inte med eftersom telefonen dog. Men det går fint där, han gick ett långt pass och höll ihop fint.
I filmen kommer lite frågeställningar som ni gärna för fundera på och återkomma till mig med svar, helst inte "gör om gör rätt" för det gör vad vi gör just nu... Det skiter sig...


Sen vill jag bara slänga in ett jättegrattis till Kråkan och Ultra som tog sitt efterlängtade LP1 i helgen! Hojtade "Grattis till LP1" när de stod på prispallen, domaren beordrade att en LP-rosett skulle hämtas omgående. Inte mer än rätt! Själv har enbart en klubb haft rosetter när vi tagit LP... :(

Har börjat fundera mycket kring min och Samson's träning och framtida mål, jag vet f*n inte. Vad har jag tid och ork med? Vad passar oss bäst? När passar det oss bäst? Med Baily för min inre syn som med sina 8 år ger sig ut på jakt och är eng ryyyym grabb... När kommer lydnaden passa Samson bäst? Nu vid 2 års ålder eller vid 5 års ålder? Eller senare? Inser att jag måste plocka tillbaka detaljträningen, som man ser på filmen så är det många smådetaljer som skiter sig i fria följet, sättande är inte vad det varit och ställandet... tja... det finns tusen saker att klaga på men många saker som är rätt bra oxå... Men hur som helst så måste det bli struktur om vi inte ska skämma ut oss totalt på Talanglägret... DETALJER.

Nog med bitterheten, dagens träning fokuserades på inkallning med ställande och konskick. Inget att klaga på och min plan gick galant. Är mest nöjd med platsliggningen som han gjorde själv i 10 minuter, lättade på hakan när brandbilarna körde förbi [helt ok att reagera då, även enligt reglerna] så snart är det dags att öka på svårighetsgraden. Tänker blanda positiv och negativ förstärkning för att få honom trygg och stabil, det har funkat kanon hittills så jag håller i det konceptet :)
Det har fungerat att dra upp honom i stress och ändå så har han lagt sig ner och slappnat av helt. Igår var han hysterisk [tävlingsk*t] när vi åkte till Knivsta BK för att titta på våra kamrater. Zapp och Pepsi anmälde sig att göra en plats med mig och trots att Samson var på väg att explodera när jag tog ut honom så låg han som en filbunke. Belönade flera gånger och avslutade med att ge honom varsågod när jag ställt upp bakom honom. Sen körde vi lydnad och det gjorde han fint i hettan oxå, så som avslutning/belöning så tog jag täten och rusade upp på agilitybanan och så körde vi en omgång där:) Han är för rolig den där lilla fisen...
Läste vad jag skrev och påminner om att negativ förstärkning INTE är motsatsen till positiv förstärkning! För den som inte visste så vet du det nu:)

Neh med mina 21 183 steg så kan jag knoppa med gott samvete :)

Ps. Inatt så smög Samson in i sovrummet efter att ha öppnat grinden i hallen så tyst så tyst... Lillebror lämnade han till sitt öde och kom in och snussade lite på min kudde. Jag log åt honom och sen så gick han runt och la sig hos husse, svalt och gött i draget från fönstret. Dock så låg han och smackade halva natten så jag vaknade och fick be honom vara tyst. Någon timme senare så låg han och smackade igen... Men han fick stanna iaf... Är för svag för den lille... Ds.
2 kommentarer: