lördag 26 mars 2011

Vi har röstat och kommit fram till att...


Idag så var det dags att åka iväg och betala 150 spänn för en träning, grymt! :D

Vi var 6 startande och jag drog nr 6... Det innebär väntan...
Men de hade delat ridhuset och två domare dömde helt enkelt, Samson är av den typen att det får inte hända för mycket mellan gruppmomenten. Sittande innebar förflyttning framåt och sen lägga sig ner för min gris [men utan träning så är det vad man får ;)] sen kom det som störde honom totalt...
Vanligtvis så tar man ett par steg och ställer upp för platsen igen, då kan jag lugna och köra mitt race. Men nu skulle alla ekipage flytta till anda sidan ridhuset, förbi hopphinder/plastband.
Kort och gott så blev Samson stissig och inledde med att lägga sig på annans kommando. Sen var det oroligt framtill störningen kom och då var det som att han fattade att det var platsliggning.
Sen var klassen uppdelad och man körde tom rutan på ena sidan, där tog jag beslutet att köra rutan och sen bryta. Planen från början var att taste ett nytt upplägg på tävling och hur jag ska föra honom mellan momenten. Det gick kanon måste jag säga! Han är sådan att han kommer upp sig mer och mer ju längre programmet går i fria följet och jag fick en riktig energikick, dumrutan gick kanon och inkallningen var bra... Sen kom rutan.
Skickade till konen [perfekt] och sen skick mot rutan [SÅ förbannat bra så jag ville skrika lite] och när han klev in i rutan [strax innan] så fick han vind på Sanna och Malin som satt 1 ½ meter från rutan uppe på läktaren. Samson blev överlycklig och var helt inne på att detta var den bästa externbelöningen i manna minne och började klättra på läktarväggen. Jag skrattade och meddelade att vi skulle bryta, sen ropade jag "rutan" igen och heffaklumpen kom rusandes tillbaka och siktade på ett klockrent "konan"... Japp ibland så är inte alla läsk i backen...

Dagens bästa utöver prestationen på plan kom från domarna:
Domare 1: "Vi har röstat och kommit fram till att du måste ha 'godmorgon' som kommando när du sätter upp hunden från platsen" [Det skrattades som vanligt och Naaaaw:ades åt vårt "Go'natt"]
Domare 2: "Hur går IPO:t? [Kul att de kommer ihåg Heffaklumpen] Att man redan ska döma er "ungdomar" i eliten? [man tackar man tackar!] Det skakar verkligen i backen när han sätter fart, man både hör, ser och känner att han galopperar. Passande att vara i ett ridhus! Han är ju fantastisk med sån koll på kroppen och framförallt så är han tyst!?"
Egoboost på hög nivå! :)

Är verkligen supernöjd och skönast av allt var att jag inte var nervös för fem öre :)
Målet med tävlingarna uppnått och vi får se om vi tar min sista "Bli av med nerverna"-tävling eller inte, det beror på vad vi känner för:)
Men både jag och Samson tycker att det är superskoj att vara på tävlingsplan och Samson var ruskigt nöjd med att slippa kyla ner boysen i isvatten ;)
Sen var det ett steg i utvecklingsriktning från min sida att vara strateg rakt av, jag ville inte byta planhalva och få en ny plats/domare/tävlingsledare utan tänkte att rutan skulle bli ett bra avslut och sen springa ut genom samma dörr som vi kom. Taktiker!
Gissa om Samson var glad när han kom ut och DÄR står Kråkan och Moss och hyllar stjärnan... :D

Nu blir det lördagsmys! Hundarna ligger utslagna och jag med inom kort!

2 kommentarer:

 1. Bra jobbat! Starkt att bryta mitt i programmet <3

  SvaraRadera
 2. Var längesen jag var här. Jag tycker ju att det är en toppenblogg och har nu lovat mig själv att skärpa mig.
  Dom egna nerverna är inte alltid lätt att bemästra. Du är tydligen på god väg.
  Vi hörs
  Ulf

  SvaraRadera