måndag 25 oktober 2010

Dirrigeringsapportering här och nu! Tack!

Samson i täten, mitt ena gäng på jobbet... Mammas grisar allihopa!

Igår så avslutades spårkursen, en heldag i regn men det var inte något som påverkade humöret på deltagarna. Samson gick ett förevisningsspår till och det framkom verkligen vad som ska jobbas på när det gäller "tjänstespåren", mera mera och mera spår! Så han vinner självförtroende och inte blir osäker när det blir kanonsvårt utan fortsätter jobba målmedvetet med samma intensitet som om det hade varit en raksträcka utan trubbel utan att titta tillbaka på mig. Mer självständighet! Men så snyggt han löste ut viltlegan där djuren just gått upp, med färsk spillning och allt. Han är så jäkla go, skyndade igenom -eftersom vilt är tabu- men ändrade sig och gick tillbaka och och säkrade att det spår han tagit en utgång på var rätt, in i viltstanken och nosade metodiskt igenom mitt spår steg för steg och så iväg igen.
Sen för vi ner till Stockholm Södra med Benson och Jonas för att möta upp Tommy som skulle figga för Utter, Samson blev inbjuden han med och... tja... Han är inte den lättaste hunden att figga för eller köra, hård som gråsten med skärpa och dominans som räcker för tre hundar till... -Är det konstigt att mitt kontrollbehov ligger lååångt över medel!!?- men Tommy gjorde ett bra jobb och det är ju kul att någon annan konstaterar vad Benson och Jonas är eniga över ännu en gång.. grrr... Vi har lite att jobba med... Jag har liiite att jobba med... Släpp kontrollbehovet! För tusende gången Jeanette!

Idag blev det gymmet för min del och nu har jag kommit igång med löpningen igen så dagens pass blev 5 km och det avverkades på 30 min och 21 sek -Kanske inte en strålande tid, men en knubbis som jag är skitnöjd!-
Sen åkte jag och pojkarna till Löttinge och gick spåret -kuperat helv*te!!!- och killarna sprang som vettvillingar runt i skogen medan matte flåsade upp och ner för backarna...

Väl tillbaka så ställde jag ut konen, dålig som jag är så har det vilat sen filmen... -ja ja jag vet... usch på mig!- Promenaden var en bra tankeställare och jag ställde ut konen och la ut vänster apport, skickade till konen ett par gånger och sedan vänster. Kanon. Gjorde om ett par gånger och det funkade jättebra, han behövde en vecka på sig att smälta helt enkelt.
Sen så blev jag stående och funderade... HUR svårt kan det vara att förklara för sin hund det där med höger/vänster? Det måste jag vara jag som är kass om jag inte kan få till en dirrigeringsapportering här och nu! :P
Satte Samson bredvid mig och kastade ut båda apporterna, så han fick lite jaktdille på båda eftersom jag visste att jag skulle pressa honom... Jakten överlever allt! ;)
Sen körde jag, tre konskick, sen höger apport -Han blev frustrerad och tänkte plocka upp konen och komma in- men jag bara korrigerade och kommenderade "Höger" igen och då kikade han på höger apport, berömde lungt och med en gång så for han iväg och jag upprepade "höger" och sen blev det 10 miljonersvinst när han plockade upp apporten. Full spätta in med den kan jag lova! :)
Sen körde jag tre omgångar till där han fick hämta vänster först -eftersom han är säkrare på den- så minnesbilden blev fart och klur på samma gång! Mammas gris! : *

Nu behöver jag hjälp!
Kan någon berätta vilken position vid konen som är bäst!!? Nu kör jag att han ska runda konen och stå bakom den och titta på mig med konen då framför sig...
Vad säger Ni?

7 kommentarer:

 1. Smidigast är förstås så som du beskriver. Bedömningsmässigt spelar det ingen roll var han står.

  SvaraRadera
 2. Tack! Man blir ju vimsig av vad alla säger, tur att jag har Lilla My på tråden! ;)

  SvaraRadera
 3. Som jag sa till dig förut, ställ han så han rundar konen som nu, för när du sedan kommer ut på tävling så är det mycke nerver och skit med, så vet du att han är innanför ringen. Händer alltförofta att hundarna tyvärr genar och slarvar på tävling.

  SvaraRadera
 4. Åh vill också ligga och fila på nya moment! Kul att ni trampar framåt! (:

  SvaraRadera
 5. Jag vill att dom ska vända upp frontade mot mig vid konen för att invänta komando eller om matte är bussig boll/godis.Har haft självstädniga hundar som är apport tokiga kan till läggas. När dom inväntar mitt komando med rumpan mot kon varvar dom inte upp på alla 3 apporter och när dom vänder upp åt tex vänster är det den dom kommer se först.....i bästa fall ha ha. I mitten lägger jag ALDRIG en apport utan ngt annat under inlärning för att undvika korigering . Lycka till// Susan :)

  SvaraRadera
 6. Tycker det låter som den bästa positionen, så jobba vidare med den :-). Sedan så vet man aldrig vad en domare tycker och tänker.

  / Veronica & Hobbe

  SvaraRadera
 7. Tack alla snälla för alla kommentarer, det är guld värt! :)
  Lena, då står jag fast vid ditt grundtips, och statistiken (som du säkert kan göra en kalkyl på ;) ) bland kommentarerna visar att du puttade in mig på rätt spår. (Eller det som känns rätt för mig)

  Japp i denna bedömningssport så kan man ju aldrig vara säker på vad en domare tycker... :S

  Tack igen! :)

  Kramar

  SvaraRadera