lördag 26 maj 2012

Hårda bud i Mellerud!

Idag så var det inga glädjepoäng kan man säga, VERKLIGEN hård bedömning och jag satt nog och gapade över moment som jag själv tippade som åttor bland de duktiga ekipagen som deltog... de halkade ner på en femma...
Innan vi gick in på plan så meddelade domaren vilka regler som gällde för internationell tävling och då pillas det INTE på hundarna. Vilket innebar att mina arbetstecken som jag kört in inte kunde användas. Samson "slösatt" när jag lämnade honom och singlade ner rätt fort och ta sig och slumrade. Sötnöt!
Med en nolla så satsade vi på den bästa träningstävlingen i mannaminne... platsen var en solklar 10:a och jag räknade lite på vad som krävdes för ett första pris och tänkte att fria följet fick vara ledtråden som avslöjade hur pass vi skulle satsa. När FF var klart och jag var salig över hur bra han hade gått och kikade på poängblocket som hölls upp och såg en 7:a så tänkte jag att det lika gärna kunde kvitta. Samson gjorde en helt underbar tävling! Hundra gånger bättre än igår tyckte jag. Konskicken var klockrena efter gårdagens korrigering och när han hade körde en topp-dirigering så bokade jag in en nolla och tog steg bakåt för att peppa ännu mer.
Så med det slutade vi på 209 poäng och en salig Jeanette som satte sig i bilen och dansade med musiken så gott det gick i förarsätet.

Gruppmomenten känns så underbara nu, jag lämnar, känner mig cool som tusan och tillbaka på plan så har han skött sig som en stjärna och är HARMONISK!

Känslan av att man kan lita på att han sköter sin uppgift är oslagbar! Underbara hundrackare!

Tänk så länge sen detta var... så liten han var... hela tio månader och vårt LP1 roddes iland under en enda helg... Tack vare att älskade Lilla My aka Hanna fanns vid vår sida.... Underbara kamrater man har. Underbara.

Inte en tävlingsnerv så långt ögat kan nå och han gjorde alla moment utan problem, stabilt och utan frågetecken. Visserligen var han trött som få och det var jag som väckte honom på morgonen så att jag fick ett DK på Zätat för att stötta honom så han inte halkade efter i transporten efter läggandet kom inte som en överraskning.

Efter tävlingen så åkte vi och hälsade på en liten parvel oxå. Jag ska få ett litet fosterbarn. Samson ett syskon. Kul att folk vill att man ska hjälpa till. Smicker smicker ;)

Revidering! Inga nollor på momenten! Så min kommentar till domaren "Har sjuan fastnat i ditt block" var inte obefogad! :D Men Lundin har ju alltid humor, fler såna domare! Det var han som tyckte att det var komiskt att Samson tävlade i ett ridhus, med tanke på att han är en shetlandsponny :) Om jag inte är helt ute och cyklar så dömde han VM nu oxå, står fast vid min personliga åsikt att många av de duktiga ekipagen förtjänade högre poäng, men han var jämn som tusan i sin bedömning och det är rätt uppskattat från min sida att en domare rör sig runt på plan under FF för då ser man att Samson inte tränger. Vilket Lundin såg och faktiskt berömde. Dock så är man ju inte helt förvånad att man under ett FF i eliten hittar 3 poängs avdrag om man synar varje ekipage så noga... Men som sagt lite hårt på många som halkade ner på 5 och upp till 6,5... jag tyckte de var grymma! Ah well! Tack Julia som noterade detta icke-nollande! ;)

5 kommentarer:

 1. Ni fick väl en 8 på apporteringsdirigeringen, enligt SBKtävling alla fall :)

  grattis till gårdagens förstapris och härlig känsla idag ! ! :D

  SvaraRadera
 2. Det är faktiskt få som kan göra en täving till en RIKTIGT bra träning. Grymt jobbat!

  Jag väntar på svar från Tjörn, så förhoppningsvis blir det täving där :)

  SvaraRadera
 3. Haha fan vad najs Julia! :)
  Kan vara en miss, domaren kom fram till oss efter tävlingen och sa att jag skulle haft en nolla på sitt i grupp och inte en tia så det var lite vimsigt. Men vi borde haft en nolla på apporteringen.

  Äh skit samma! Protokollet åkte ut med mcdonaldspåsen, så så lite spelar det roll :D

  Mammas Gris tackar för grattiset! :)

  SvaraRadera
 4. Hittade in på din blogg i blev så glad! Känns som att vi har lite samma "hundtänk" även om vi har olika typer av hundar ;) Grattis till första priset i eliten o till en fin hund.

  SvaraRadera
 5. Vad härligt Sarah! Det är ju alltid en fröjd om man kan sprida lite glädje :)

  Tack tack tack! :)

  SvaraRadera