fredag 25 maj 2012

The gameplan = 277,5 poäng och pallplats!

Jag höll mig till planen! Jag hade bra attityd och var ärlig med min Heffaklump!Resultatet för dagen blev:
Sitt i grupp - 8- nosar/flyttade framtass 

Platsliggning - 10

Fritt följ - 8,5 - ss under stegförflyttning, ngt sen i vänd språngmarsch.
Måste ta tag i detta moment, lever på gamla meriter... Det håller inte. Tyvärr...

Zätat - 8,5 - Sätter sig ngt sent, bra stånde, nosar.
Vi är uppe i diskussion om teknik här, han vill inte sätta sig som jag vill och därför är det segt. Det kommer när utvecklingssamtalen är över :)

Inkallning m ställande & läggande - 9 - Lägger sig ngt sent. Bra avslut.
Jag är skelögd, Cissi skyller på mig. Jag tycker skyltarna stod fel. De borde ha stått där jag ställde och la hunden. Teknisk protest alltså! ;)

Rutan - 8 - DK ngt sen att lägga sig.
Han kom långt bak i rutan, ena baktassen på bandet. Valde att inte släppa igenom det och korrigerade honom. Vilket gav ett segt läggande. Men så glad han blev när jag andades ut när jag passerade honom. Vilket är min tävlingsbelöning :)

Dirigeringsapportering - 8 - DK. Bra avlänming. Bra avslut.
Han kom för långt bak och höll inte sin position, släppte inte igenom och korrigerade igen. En moloken Samson traskade två steg fram till "rätt" position och fick ju då belöningen att få apportera, LYYYYCKA om ni frågar honom :)

Hopp/metallapport - 9,5 - tvekar ngt vid apport
Kastar AAAAAAAAAAAAAAAAAASlångt och den lägger sig bredvid en av fotbollskonerna som var till zätat, han nosade till på den och greppar apporten.

Vittring - 10
 Än så länge så är det standard betyget på tävling, men träningen verkar ge resultat. Vi har en plan den dag det ska börjas detaljtränas... tills dess... så lajjar vi vidare med vårt vittringstänk... aka hunden har en näsa. Den ska användas :)

Fjärr - 8 - Lägger sig sent, ca 1 dm framåt.
Vi har inte tränat på detta avstånd. Punkt.   


Dagens äventyr resulterade i 277,5 poäng och en tredjeplacering, inte illa pinkat för sin första elitstart för året och tredje tävling totalt. Tack till Cissi som faktiskt är den största anledningen till att jag höll mig till min gameplan. Med vakande ögon som man inte kom undan!
I gömslet spelade jag rumble, en omgång håller på i två minuter och det passar ju utmärkt! ;)

Är så nöjd med att jag INTE släppte igenom småsakerna, han fick helt enkelt veta att han har lika mycket ansvar på tävling som på träning. Var ärlig och när han flamsade sig i transporten till dirigeringen så frågade jag bara "Vad håller du på med då Heffa?" med en allvarlig underton och han rättade in sig vid min sida. Vilket domaren uppskattade. 
"Det är kul att se en sån bjässe vara så lydig och hur ni snackar på plan är ju så festligt!"

Imorrn så ska vi tävla igen och då är det på dagen, det kommer vara rätt tuffa förhållanden för mitt pälsmonster men återigen, oavsett, så har han ansvar för sina positioner och det jobb han gör. Så jag planerar att vara ÄNNU petigare än idag. Det kommer bli en kanoninvestering inför framtiden tror jag. Plus samma sak gäller för mig! Attityden och ha lika roligt igen!

Detta kan nog bli kanon när detaljträningen kommer igång... Ska bara hinna klämma in det någonstans... Det blir nog till nästa år :)

9 kommentarer:

 1. STORT GRATTIS!! SÅ jäkla bra jobbat :)

  Ett träningspass låter toppen ;)

  SvaraRadera
 2. Stort grattis till fina poäng och en kanon prestation! :)

  SvaraRadera
 3. Så duktiga ni är! stort grattis! :)

  SvaraRadera
 4. Du och Sammy är mina idoler. Stort grattis, kör hårt idag och så syns vi på SM nästa år <3

  SvaraRadera
 5. Du är så underbar... Förstår inte hälften, men förstår så mycket att ni har gjort ett kanonbra jobb tillsammans... Grattis finaste fina Jeanette & Samson

  SvaraRadera
 6. Din attityd är så härlig. Stort grattis till era fina resultat!
  /Veronica & Hobbe

  SvaraRadera
 7. Ni är verkligen jätteduktiga.Lottie

  SvaraRadera
 8. Ni är verkligen jätteduktiga.Lottie

  SvaraRadera