fredag 5 november 2010

MEN det funkar när vi är SJÄLVA!

Kalasgänget i Tyskland, häng vid utställningsringen... Taget på låååångt håll av killarna som var på äventyr ;) Längtar till nästa år!

Igår var det träning på DTBK som gällde, det var riktigt folktomt utöver de ekipagen som körde skydd på plan när jag kom dit. När vi hade fikat och diskuterat försäljning av bilar -den ena mer deffekt och charmig än den andra- och kom ut på plan så var det folktomt. Hösten och vintern gör ett soloklart intåg och tömmer appelplanerna på hundar och förare. Perfekt för oss nördar som tränar året om i alla väderlekar -Samson vet minsann hur det är att köra fria följet med en tsunami innehållande nollgradig vind i öronen- och bara byltar på oss lite mer kläder.

Jag hade en solklar plan när jag klev ner på plan, inspirerad till MAX av Lilla My och hennes äventyr! Tankar hit och tankar dit, dirrigeringapporteringen som ett gigantiskt projekt och mål hur jag vill att det ska se ut. Har låtit det vilat i ca 1 ½ vecka nu...

Körde konskick där han var lite inkonsekvent med positionen vid några skick men överlag har han en bra minnesbild av tidigare pass -vet att jag måste träna på konan mer, men det får bli mer separat vid ett annat tillfälle- sen inledde jag med höger apport som han bara fått hämta typ tre gånger innan. Han ville åt vänster men jag bara korrigerade och kommenderade nytt, eftersom vi var i början av passet -en tanke bakom allt vettú!- så hade han mycket energi och ville hur mkt som helst. Hade en externbelöning så när han tog rätt så blev det en ren jaktbelöning -hans starkaste drift alla gånger- och utan mig. Det bygger verkligen på hans ego och han blir kaxig som en hormonstinn huligan på derby... -det får matte brottas med senare... ;)-
I slutet av passet så kunde jag skicka åt olika håll i olika följder och med tre apporter framme, HUR KUL SOM HELST! Blev lite kaxig själv och körde korta kommandon och visade bara med handen och inte hela armen. NEMAS PROBLEMAS!

Sen bytte vi plan och anslöt oss till våra träningskamrater och höll låda på den andra plan. Japp... störningsträning och vi var tillbaka på ruta 5 istället för 10... ;)
MEN det funkar när vi är SJÄLVA! -STANDARD URSÄKT!- ;)
Trevlig helg alla filurer!
-Jag ska försöka fixa fram film på fjärren Hanna! Ska bara göra ett manus och snacka ihop mig med Samson hur vi ska lägga upp det för att du ska få se vår träning stegvis...-

3 kommentarer:

 1. Åh, jag gillare! Mitt liv med Qajan: "Men vad konstigt... Hemma går det JÄTTEBRA!"

  SvaraRadera
 2. Tack för din kommentar hos mig. Visst är det som du säger att jag har hört det mesta förut (har haft hund sen jag var 8 år) MEN det är inte viktigt. Det viktiga är att leva upp till det man vet är rätt och det blir mycket lättare när nån annan - i det här fallet du- tydligt skriver vad du tror på och ger inspiration.. Nelson är en kononhund som fick en tråkig start i livet. Jag har haft honom sen han var 9 månader. Han har bra föräldrar och har kapacitet och jag brinner för att jobba med honom. Ska följa din blogg och hälsa gärna på mer hos mig. Kul att du gillar bilderna.
  Tack Ulf

  SvaraRadera
 3. hoppas vi andra också får se den stegvis ;)

  SvaraRadera