söndag 28 november 2010

En kurshelg till ända!

Missa inte vårens kurser, kika in på länken till höger, RM's Hundcenter :)

Så var helgen slut och vår kurs likaså, det var verkligen jättekul att peppa dessa duktiga ekipage som verkligen gick från klarhet till klarhet!
Det är så viktigt att man är medveten om vilka egenskaper man triggar i en hund genom en viss retning, så man antingen kan dra nytta av det eller stävja ett beteende i tid.
Alla blev ganska snart medvetna om att problemet de hade eller var konfunderade runtomkring inte var det egentliga "problemet"... Som alltid eller hur!? -Känner igen mig själv där...-

Vi inledde lördagen med ett teoripass där jag körde igenom grunden -Den grund jag tror på...- och vi pratade mycket kring egenskaper och det finurliga i funktionsavel.
"Samma" beteende kan hos olika individer bottna i olika egenskaper och det är lätt att man missar detta, alla blev ganska brutalt medvetna om vad de hade i snöret ;)

Jag har verkligen bara stått och myst när man känner hur energierna hos ett ekipage faller på plats och det stänker harmoni om ekipaget, så häftigt! :)

Ny omgång efter årsskiftet är beställt, får planera ännu mer kul för Er då! ;)

7 kommentarer:

 1. Tack för en jättebra kurs, mycket tankar i mitt huvud nu, hur vi ska fortsätta träningen med Pepsi och hur jag ska börja direkt med Elsa när hon kommer

  SvaraRadera
 2. Jättebra kurs så nu har jag fått verktygen och ska nu börja den nya dagen med mina nya verktyg ;) Zacko har tittat fundersamt på mig hela dagen och ja, man har nästan sett hans tankar "shit, hon menar allvar, hon snackar bara inte". Ja, nu får jag hoppas att jag lyckas hålla ihop mig och mitt ledarskap tills nästa kurs!
  Tusen tack för all hjälp, ha en bra Jul med dina bebisar!
  Kram Maria & Zacko

  SvaraRadera
 3. Hej Jeanette, nu har jag också hittat din blogg via RMs hemsida/blogg. Vill också tacka för en bra kurs och hjälp hur demonstrera mitt ledarskap rent konkreta i situationer. Ska försöka göra som jag lärt. Kul att hitta träningskompisar också. Är gärna med på en uppföljningslkurs sen, om plats finns. Hälsningar från Therese & Kid

  SvaraRadera
 4. Vad intressant det låter. Synd att det är så långt till era kurser. Sammarbetar ni med några på västkusten? Ulf

  SvaraRadera
 5. Vad intressant det låter. Synd att det är så långt till era kurser. Sammarbetar ni med några på västkusten? Ulf

  SvaraRadera
 6. Tack allihopa! Det var verkligen en kanonkul helg, snabbt gick den också!
  Lycka till med era guldklimpar och kom ihåg att Vi finns här för er om det är något! :)

  Hej Ulf!
  Nej tyvärr inte, men vi är flyttbara så är du intresserad av att gå kurs eller få en föreläsning av någon på RM's så kontakta oss! Är man ett par stycken så blir det en överkomlig kostnad :)

  Ha en underbar dag allihopa!

  Kram Jeanette

  SvaraRadera
 7. Svar:Ska kolla runt bland bekanta. Vore kul om vi kunde fixa ett besök io våra trakter.
  Ulf

  SvaraRadera