torsdag 14 juni 2012

Tila och Jeanette - expert respektive världsmästare

Igår så plockade Hanna ut Tila Tequila och så skulle vi se över hennes fria följ/linförighet, Tila har hamnat lite i skymundan och Hanna har inte ens döpt självaste fotgåendet. Men det passade vi på att göra igår. 5-10 minuter ägnades till att förklara och belöna "Tilli" som betyder samma sak om "fot". Sen gjordes exakt enligt följande: "Ett steg famåt marsch!", "Tre steg framåt marsch" och slutligen en kort raksträcka på ca 15 steg som belönades. Tila är lite som Samson, belöningar är skit sak samma om det inte betyder något för föraren. Så återigen plockades Hannas tydlighet fram och ÄRLIGHET, mena vad du säger och gör hunden rätt så ska den känna sig som en drömvinst på lotto.
Jag känner mig lite stolt som med Hanna som verktyg fick medverka till detta....

Som sagt Bacci. Du ska inte vara så säkert på sin status som SM-hund när min favorit (efter Baily) får klorna i matte...


Jag och Tila har härmed utnämnt oss till FF-expert och världsmästare på förhand! Vill ni har vår hjälp så ring Tila, hon sköter bokningarna ;)

Nu håller vi tummarna för att våra älskade prinsessor kommer med på SM!

3 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Fy fasen vad fint! Liiiite skillnad mot innan jag åkte hem! Supersnyggt!

  SvaraRadera
 3. Viiiiiisst är det!:) Så lätt det är att göra små förändringar och så vips! En helt ny hund och förare, men det är nästan lite oförtjänt att ta åt sig någon form av ära när föraren kan rabbla upp hur hunden är egenskapsmässigt på tre sekunder. Så vet man direkt vad man ska göra och hur lång tid det tar. Med en sån som Tila som inte har samma retviertänk som hennes andra så tog den de minutrarna som du såg någon av och sen så var det klart. Hur enkelt som helst! Fiiinaste Tila och Hanna! :)
  //Jeanette

  SvaraRadera