fredag 22 juni 2012

Tävling i midsommarfirande!

I onsdags så var det panik som rådde på Hagaberg, det var tusen saker som måste göras och det blev så pass övermäkigt att jag och Cissi satt och stirrade ut i luften och funderade på hur prioriteringarna skulle få ta form. Mitt i allt bakande, matlagning, lunchbesök, shopping av trädgårdsmaskiner och massaker av trädgård så hann vi kasta oss på färgan och pinna iväg till Apollogruppen och en kvällstävling. Samma domare som förra gången, alltså störtsköna men stenhårda Yngve, och jag förstod att det lååååångt ifrån skulle bli några glädjepoäng.
Men glädje blev det! Samson gjorde i hettan flera moment som jag var så förbannat nöjd med, inkallningen var absolut kanon i mina ögon och jag hade kanske önskat lite mer tryck i läggandet, galoppen hade bra fart och var jämn på alla sträckor,vilket resulterade i en sjua. Alltså kan jag konstatera tillsammans med min partner in crime att tävlar man för Yngve så vet man vart man ligger om man skulle ställa sig på SM, tveklöst!
Med stabila gruppmoment så räknade Cissi ut att Mammas Gris och jag skulle knipa dagens tävling, men med min lydnadsapp så hade jag höftat till (ingen kom ihåg alla betyg) och konstaterat att snålhetsgraden skulle se till att det inte blev något första pris.
Men när placeringarna rabblades upp och andra platsen, som Cissi och Ronja knep btw, meddelades med ett andra pris så var jag SÄKER på att det var dött lopp.
Gissa om jag skrek och dansade när tävlingsledaren meddelade att första platsen hade ett förstapris!!?
256,5 poäng!!! Alltså ibland ska man ha marginalerna på sin sida! Helt plötsligt så spelade det väldigt lite roll hur hårt Yngve dömt, jag var salig!
Som Silvana och Uffe sa nar jag pratade med dem:
"Det spelar väl ingen roll om han är hård, ett förstapris är ett förstapris!"
Så sant, just nu vill jag ha mina förstapris för ett få en champion och sen får man göra som så många andra, leta domare.
Men tävlingar som i onsdags är så jäkla bra för att veta på riktigt, så man inte blir invaggad i en illusion om något som sedan blir platt fall den dag man kanske står på ett mästerskap.

Oaktat hur poängen blev eller allt sånt så var tävlingen helt grym! Så trevliga arrangörer, med glimten i ögat och domaren vet ni ju redan att jag tycker är störtskön! MEN det bästa var att vi kom till en helt ny plats och trots detta så gjorde Samson gruppmoment med betyg 9 på sitt i grupp (flyttar tass) och en 10:a på platsliggningen. TROR ni detta var en boost för mig? Mina hjärnspöken har typ flytt fältet totalt! MIN UNDERBARA JYCKE!


Så kortfattat för min uppfödare:
256,5 poäng (förstapris)
Placering: 1
Plats: Apollogruppen
Domare: Yngve Collin

Ankomst till midsommarfirandet. Årets höjdpunkt. Underbara plats. Älskade vänner och hav som ger själen ro.
Men bättre start på midsommarfirandet får man inte efter en sån vinst, så nu önskar vi er alla en härlig midsommar!

Iår är Samson med för första gången och jag är så glad att ha mitt hjärta med mig, annars saknar jag ju honom som en dåre... Vi blev även tilldelade ett boende av HÖGSTA klass! En egen lägenhet!
Han är alla maskot och det var en tjurig hund som jag motade bort till lägenheten när kvällen kom, jag vill ju inte ha honom bland eventuellt förfriskade människor, med tanke på att han springer och lägger leksaker i knät på dem och alla vill leka med honom. Ett bettskifte och så har man en onödig olycka.

Ta hand om er! Det ska vi!

9 kommentarer:

 1. Grymma älskade ni! Stort grattis och ett steg närmre SM :)

  SvaraRadera
 2. Fantastiska ni!!!!Kram Peter och Lottie

  SvaraRadera
 3. Så jäkla bra och imponerande (som alltid)! Grattis!

  SvaraRadera
 4. Bra jobbat! Stort grattis!!

  SvaraRadera
 5. Stort grattis !!!
  Ni rockar fett :)

  SvaraRadera
 6. Grattis till ytterligare ett första pris :)
  Tränar ihop med Yngve och tycker han håller bra nivå och är rättvis i sin bedömning.Överlag så får man nog högre poäng om man lämnar 08 området ;)
  Hoppas nästa första pris kommer snart.
  Mvh Susan & Porsche

  SvaraRadera
 7. Grattis!
  Ni är grymma och störtsköna :-)
  Yngve är hård men rättvis!

  / Veronica & Hobbe

  SvaraRadera
 8. Tack allihopa!
  Japp han är grymt rättvis, som sagt så vill man ha ett ärligt svar på vart man ligger så är det bara att ge sig ut och tävla för Yngve. Solklart vart man ligger! Cissi och jag planerar att leta reda på honom när vi slipat till oss lite till.
  Med en 5:a på dir. apporteringen så känner jag mig rätt nöjd, där brukar vi ju hamna på en 9:a eller liknande så jag är fasligt nöjd!

  Framförallt att han tog sig tid för varje ekipage kändes det som... :)

  Japp nu får man väl ta och anmäla till ett par tävlingar till så man får det sista förstapriset så vi kan lägga tävlandet på hyllan för slipning ett tag :)

  Kraaaam

  SvaraRadera