lördag 14 januari 2012

Ner på alla fyra. Pedagog ut i fingerspetsarna!

Är det inte dags för vår snart?

På promenaden så körde jag igenom Samson lite och konstaterade att fjärren börjar ramla tillbaka till det gamla, vilket är skönt som tusan! Jag kör ju på låsta baktassar och vill att han i skiftet från stå - sitt lixom fäller tillbaka kroppen, vilket han varit en klippa på men jag har slarvat och "levt" på att han plockar 10:or i fjärren och ibland någon enstaka 8 och 9 om det tillkommer en lite förflyttning eller DK. Men det har ju med tiden medfört slarv från hans sida och som jag skrev förut skapat instabilitet i sidled. Funderade på det och började träna men efter att Ultra Mammas Gris visade mig vart skåpet skulle stå -Den hunden har uppsättanden som får ALLA hundar att framstå som ledlösa och slarviga- så gick tankeverksamheten igång. Vad kan Ultra som inte Samson kan? JO! Sitt fint och hon kan göra det länge! Hon kan vinka och skälla utan att tappa balansen. Nu är inte min jycke byggd som denna donna men jag måste få upp muskulaturen i ryggen på honom ännu mer, den måste bli VRÅLSTARK! På promenaden under tiden som vi tränade helomvändningar så dök en liten tanke upp, i nästa uppförsbacke så fick han helt enkelt backa upp i fotposition tillräckligt sakta för att han nästan ville sätta sig men tillräckligt fort för att han skulle behöva stappla vidare. Backen var inte tillräckligt brant tyckte jag och vi återupptog det när vi kom till en kort kort superbrant liten backe och körde ett par gånger. Det tog vill jag lova.

Priset borde ändå gå till mig som innan jag körde igång resonerade kring vilka muskler som skulle involveras och förevisade för mina hundar hur detta skulle gå till och pekade på mig själv vart det skulle kännas.  Pedagog ut i fingerspetsarna!
Då promenerade en kille förbi medan jag och hundarna tittade på grantopparna och låtsades som att det var fullt normalt att hundägare går på alla fyra medan hundarna sitter tittar på... Fullständigt normalt!

Just snyggt.

6 kommentarer:

  1. Förlåt om jag skrattar. Jag vet inte om det är genialt eller ... men kreativ är du och jag läser med glädje om vad du hittar på härnäst.
    Ulf

    SvaraRadera