lördag 21 januari 2012

Anlagstest. Check!

Ett av de tjänstehundsekipage (R.I.P Charraz) som vi känner till och man ser ju på långt håll att detta är grejen för oss oxå! ;)

Idag så bar det av till Värmdö BK för det sk anlagstestet och det var tre pärlor som klarade det med bravur, nämligen Samson, Zandor och Ultra! Grattis och bra jobbat grisarna!

Så nu börjar resan mot äventyret tjänstehund, en bisyssla som jag tänkte att vi skulle hålla på med när vi får en stund över helt enkelt, det passar ju ganska bra in i den utbildning vi redan håller på med och så lägger vi till mer bastjänst som vi även har nytta av i rapporten.

Mest nöjd är jag med patrullstigen där det verkligen kom fram vilket ämne han är, han tog vindmarkeringen och for ut i tangentens riktning med full kraft. Eftersom jag bara berömde lite tyst så tyckte bedömaren att det var läge för jubel och detta var inte Samson sen på att haka på och skallade ut i dunklet. Men nästa markering så blev det lugnare beröm och han markerade sansat.
Dessvärre så saknade han mamsen på basen och förde liv, så är han ju av den typen om någon säger åt honom så ska det vara en auktoritet annars blir det motsatt effekt och han blir lite stöddig och har "sista ordet" och så fort någon annan hund hanterades så tror jag stressen från rapporten och tron att det är skick på gång gjorde saken värre.

Nästa stora sak som hänt är väl att löjtnanten skaffa facebook för tio minunter sen.
Hell just froze over!

3 kommentarer:

 1. Stort grattis till triotjejjerna som utbildar sina fyrbenta å tjänstens vägnar.
  Lycka till Yvonne

  SvaraRadera
 2. Grattis allihopa!Lottie

  SvaraRadera
 3. Snygg bild och lycka till med utbildningen ni kommer inte att ångra er hälsar Mats!

  SvaraRadera