fredag 7 juni 2013

Elsas status inför en start i lkl III. Read it and weep!

Samson kommer att bli dopad inför nästa vecka och jag ringde till Österåkers BK och kollade om jag kunde få byta hund, inga problem sa de och jag kom just på att det är inte långt kvar nu... JÖSSES!
Så igår tog vi tag i att lära henne att iaf hämta en vittringspinne, med en  tvivelaktig hantering (läs flismaskineri) och ovilja att hålla i den überlilla pinnen inne hos mig. Hon var helt slut i kolan efter bara det så resten fick vänta tills idag. Idag körde vi leta efter rutan, vittring på samma sätt igen och hopp-apport. Skrattretande träning man jösses vad hon är underhållande ibland!

Här kommer sammanställningen:

Sitt i grupp - Elsa kan sitt. En minut borde hon klara. Eller?

Platsliggning - Elsa  gillar att vara ett med backen. Vi förlitar oss på att detta även gäller vid platsliggningen. Annars är risken att hon springer efter mig. Vad gör väl det?

Fritt följ - Jodå hon har en fin position. Kan OMÖJLIGT förflytta sig i någon annan rikting än framåt-marsch och vänster-om-halt. Inte så mycket uthållighet ännu dock. Det KAN gå!

Sättande under gång - Elsa kan alltså sitt. Så med utomjordiskt DK så är vi kanske hemma med halmen! Planerar att träna detta på promenaderna.

 Inkallning med ställande - Kommer på slät inkallning. Kan INTE stanna. Kan INTE få till ett bra avslut eftersom hon glömmer på vägen in VAD hon ska göra. Ett MYCKET osäkert moment!

Rutan med inkallning - OM hon hittar rutan så KANSKE det kan gå vägen med en massa DK vid avslutet.... och hela vägen genom momentet egentligen...

Hopp - Apport - Hopp kan hon. idag körde vi med boll och DK på återhopp. Sen bytte jag mot apport och dra mig baklänges! Hon jävlar gjorde det!!! Med stöttning som fan... Men ÄNDÅ! Momentet kommer att genomföras tror jag, men inte snyggt!

Metallapportering - Elsa är dödligt rädd för metallapporten. Kommer troligtvis att vara ett svårgenomförbart moment. Men vi ska kika på det i helgen.

Vittring - Goddag Yxskaft!Tja vad säger man? Utmaning? Stilpoäng?

Tisdag kväll ska bli en kalaskväll för oss! Så enkelt är det!

Men jag känner mig trygg med gruppmomenten, hon är inte osäker i situationen och det är därför jag våga starta henne, hade inte de suttit ok så hade det inte varit schyst att göra en sån här grej. Går hon upp så är det för att hon glömt uppgiften, inte pga osäkerhet.

1 kommentar:

  1. Hmmmmm...........en GDSGD-tävling, helt enkelt.
    Ngt jag som domare bara avskyr......Hmmmm,igen !
    Ja,ja, vad f*n !
    Lycka till !

    SvaraRadera