torsdag 2 juni 2011

Kort och målmedvetet pass, sjukt nöjd med det!

Idag så togs det sovmorgon och jag vaknade så sent som klockan 9 av att Samson låg och drömde och sprang för glatta livet, upp och sätta på ägg och sen ut och rasta hundarna. In och äta frukost och sen bar det av mot spårträningen i Arninge.
Benson la spår till Samson med 7 apporter och jag till Quarre. Båda gjorde kanonjobb, det var Quarre som jag diskuterade lite med. Vi var lite oense hurvida det är viktigt eller oviktigt att spåra hela tiden eller om man kan ställa sig och spontant filosofera efter ett par meter, helst kika efter en fågel eller vifta på svansen mot träningskamraterna som lägger spår längre bort. Han avslöjade sig dock när han gjorde det för tredje gången och sen sekunden efter fortsatte utan problem och utan att vara det MINSTA trött. Då sa jag till honom att han inte fick gå på alla retningar som dyker upp när vi spårar. Så nästa gång det hände så korrigerade jag och peppade honom så fort han satte ner näsan, det resulterade i att han spårade 200 meter till utan att kika på hararna som sprang över vårt spår med start ca 4 meter från honom, han lyssnade på dem och svansen viftade -Han är lika duktigt som Samson på vilt, ikväll drog en hare 1 meter framför honom och jag var 50 meter bort. Han vände sig snabbt och bad att få springa efter och jag trodde svansen skulle gå av så högt som han höll den :)- men han fortsatte hela vägen i mål och du kalasade vi på kattmat och en söndertuggad boll av högsta kvalitet!

Sen blev det DTBK och jag tittade på Sissis apportering, sen hjälpte hon mig med min tävlingsrutin. Jag tror jag har det nu! Gjorde två ingångar på plan och sen ställde jag upp i US och gjorde två framåtsändanden. Det första bröt jag eftersom han kikade bakåt en gång medan han sprang -gillas inte- sen skickade jag igen och då blev det ett långt och rakt skick utan kikning bakåt -gilla-. Kort och målmedvetet pass, sjukt nöjd med det!

Efter det så blev det skydd, vi har ju inte kört så många pass och jag måste säga att det har varit nyttigt för Samson. Han har verkligen mognat i skallen sen maj 2010 och jag tror vi tjänat på att ställa honom. Faktum är att jag aldrig kunde föreställa mig att han skulle gå såhär bra på så få pass. Idag så drog vi nytta av att han var lite sliten och kollade över släppandena, han har börjat sega och tugga sig ur så det tog vi tag i idag. Han blev lite berörd av att jag helt plötsligt börjat ställa krav -hittills har han ju fått lösa allt själv mer eller mindre- vilket resulterade i lite tittanden och frusterade puffar men det oroar inte mig så mycket. Bara han koppalr att han måste släppa för att få belöning och att jag kommer ställa det kravet så kommer nog det andra att släppa. Vi fick ju bort det förut så det fixar vi lätt tror jag. Eller hur Benson?

Här kommer en filmsnutt från dagen :)


Ps. Korrigeringen ser tuff ut för att Benson snurrar runt, men så är inte fallet. Benson och Samson är bundisar och man ser ju på Samson efteråt att han köper det och vill mer än gärna fortsätta. Med tanke på att han ständigt släpar ner mig på plan och efter passet gärna ligger och rullar runt i gräset med Mr B så finns det INGET att oroa sig för :) Ds.

3 kommentarer:

 1. Jag tycker verkligen att ni är skithäftiga! Från småttedetaljer i lydnaden, häftiga spår med allt från IPO-stuk och sen ut i skogen och röja, hitta mobiler på enomra fält och nu till detta häftiga och mäktiga skyddsarbete...

  Finns det något ni inte gör?

  Imponerade hälsningar från Matthias (ägare till en schäferkille av den grå typen som avundsjukt tittar på din vackra utställningsschäfer som jobbar galet bra och verklar vara underbar att kommunicera med. Själv jopbbar jag med en betonggris.)

  Lycka till med allt och vi följer er med spänning! :)

  SvaraRadera
 2. Vill bara tacka för en underbar kurs med dig som kursledare, du har gett mig många olika synvinklar och "tänk" på hur jag ska träna för att jag ska nå mitt mål. Jag tycker att du är en bra målmedveten tjej med mycket bra argument, tankar och åsikter! Det är bra att du står på dig! Tack för att jag fick ta del av dem. lycka till med din samson och med allt annat! Många kramar Maria & Zacko

  SvaraRadera
 3. Ser jättefint ut!Lottie

  SvaraRadera