onsdag 8 juni 2011

Jag kan inte sova. Skit oxå!

I Samsons huvud:
"Komsikomsi lilla räddade spanjoren... Eller Bulgaren... eller.... golvmoppen... Anyone... I'm hungry..."

Idag blev det ett lydnadspass med Camilla, hon körde programmet och jag antecknade tankar och sen gjorde vi tvärtom. Så grymt!
Jag körde programmet -IPO3/BSL3- och belönade och puschade Samson, sen var det dags för utvecklingssamtal med fröken Camilla. Vi är rörande överrens om att Samson kan vara den lataste killen i världen! Han är lite nonchalant, det ser bra ut men han har inte målbilden klar för sig -hoppas mina kursdeltagare läser detta så de ser att även jag har problem med målbilden- och då blir han lite... det ser helt enkelt ut som han filosoferar om annat när han galopperar på framåtsändandet :/

Så det blir veckans hårdträning, jag måste plocka tillbaka vår kontakt och hans engagemang. Det märks att han saknar någon som kommenderar när vi kör IPO... Han åtlyder snabbt men det verkar som han blir osäker och det går långsamt innan han är helt nere i backen på läggandet...
Trist när man inser att man tappat grunden som man var så noga med innan, men det blir till att plocka tillbaka hans valpövningar och maxa dem med störning varteftersom.
Bra med inomhusträning när jag har mycket med skolan. Dock så blir allt lidande av att man inte kan sova... f*n...

Over and out!

Ps. Jag har sett kommentaren och fått mailen om mitt tigg och boll-tänk och ska när tid ges förklara hur JAG tänker. Men kom ihåg alla goa! Det är inte detsamma som att jag har rätt! Alla vägar... Glöm aldrig det! :) Ds.

3 kommentarer:

 1. DU är för go! "Hej alla! Jag gör fel! Min hund är lat."
  Att se att du har bryderier med din träning gör verkligen att man blir inspirerad, jag har också det men man känner sig maktlös ibland. Så ser man dig och Samson som jag avundas så fruktansvärt... NI har problem, visserligen andra än vad jag har men saken är den att du verkar så målmedveten och nästan uppspelt av att ha det.

  Nu ska jag få samma jävlaranamma och lösa våra dilemman!

  Tack för att du inspirerar så!

  Faktum är att jag ska våga mig ut på en IPO 1 tack vare din blogg!

  Blir det fel så är det väl bara att göra om, jag skiter i vad andra tycker. Bara tack vare dig!

  Ni är bäst! Sluta aldrig blogga! Vi behöver era härliga energier!

  Kram från Marie S

  SvaraRadera
 2. Jag har satt Wilda på, "mottot" Allt som inte rör sig, går att äta :))Vad är Samsons motto..?? Allt som rör sig,vill jag sluka (?) :))))
  Jag är övertygad om, att det ni har tappat, har du strax plockat upp igen. Du är envis och har ett stort kunnande, Och samtidigt så ödmjuk..Ni är jätteduktiga!!!!

  Igår fick jag höra, att vi som har "utställningsschäfrar" oftast få lämna bort sina hundar till Tyskland för att få dem meriterade, jag kokte lite inombords kan jag säga, (men mesig som man är så sa jag bara jahaja :p)och kunde inte låta bli att njuta en liten aning ;) när de skulle göra sitt framåtsändande, och hunden, en "bruksschäfer"(vill istället ta hindret istället, gång på gång!
  Trött på snacket "utställning" "bruks" Jag anser att alla schäfrar är en brukshund iaf!!! Det känns som det gått mode i det snacket, att dela upp rasen!!
  Men du och Samson är verkligen en förebild för att det inte behöver vara så :)) Kram Marie

  SvaraRadera
 3. Ja ja, det du tycker går dåligt är det ändå ingen annan som ser. För oss andra ser det grymt ut :) Men slipa kan man ju alltid göra. Gäller att hitta grunden till "problemet", sådant är ju du expert på.

  Kid har fått vila lite från "dressyr" för jag har haft låg energi. Men hoppas den laddas snart igen så jag kan fortsätta slipa och utveckla allt vi lärt oss på kursen.

  Känner igen de där tankarna kring sömnen, bestäm att om du inte kan somna så MÅSTE du gå upp (eller ta fram en bok vid sängen) o plugga för att utnyttja de extra timmarna. Om du verkligen menar att du ska göra det så brukar man bli rätt trött ;-)

  Ha det gott!
  Therese

  SvaraRadera