lördag 18 juni 2011

IPO3 avklarad. Samson är numera till salu, 5 kronor.

Helt slut efter massa jobb och onödigt stora regnmängder... Men bucklan vi fick var fin ;)

Pappa upp i dagen, nu sätter Heffa päls så det heter duga så det ska bli en spännande att se hur han ser ut i slutet på juli :)
IPO1 IPO2 IPO3 BSL3 LP1 LP2 LP3 KORAD Beathalandet Samson heter jag nu...

Över en timme försenade pga totalt trafikkaos så sladdade vi ner på spårmarken, Samsons första spår hade redan gått över tiden och Kattis la ett nytt till honom, det var med 6 meters marginal till Utters spår som gick jämsides. Utter slog i sin första vinkel som låg i jämnhöjd med halva förstasträckan på vårt spår och var hårresande nära Samsons spår men korsade aldrig.När vi alla -bokstavligen- stod och väntade på att Samsons spår skulle ligga så vinkades två pojkar av fältet och de gick längst med vårt spår med 3 meters marginal ner till sjön för att fiska.

Påsläppet gick bra och han spårade fint, mitt i kärnan och med bra intensitet han visade med en blick i sida att Utter hade snurrat men stannade inte. 5 meter innan vinkeln så såg jag en lätt höjning av svansen och toppen på öronen när näsan lättade ett par centimeter och han registrerade pojkarnas färska spår. Stramade linan och "sa" med det åt honom att fokusera, men när han stod i vinkeln så höjde han näsan och vindade efter det och när jag strama igen så blev han osäker och kontrollerade även till vänster innan han gick höger. Utmärkt på alla apporter men de två första kunde vara ngt snabbare, men han ligger som en sfinx och rakt. Men dock så kom linan bara mellan frambenen efter första apporten, såg det när jag skulle släppa på igen och blev/lät lite osäker i mitt spårkommando och det märkte han :( Så han klev in i andra vinkeln och visade mig vart den gick, sen KASTADE han sig efter pojkarnas spår och undersökte innan han gick tillbaka och fortsatte. Nu var jag tokig. Alla sträckor var bra så jag väntade bara på att han skulle komma in i vinkeln och då tänkte jag att jag hellre tar att jag får fyra poäng totalt än att han får bete sig som en nonchalant 14-åring. Han gick över med ca 20 cm och jag var på honom direkt med ett bestämt "spår" och paniken startade från hans sida. jag nyttjade att jag fick et finger i ögat på hono moch tog ett till bestämt "spår" och nu var han minsann villig att arbeta som en galning. Han gick som ett tåg, varje fotsteg noga så noga och in i vinkeln som han tog PERFEKT och mot slutapporten som hamnade i ett UTMÄRKT utan övriga noteringar.
Slutsumma: 83 poäng.

Tänk om jag bara hade påpekat med ett bestämt "spår" vid starten!!?
Tydlgen kostar DK enormt mkt och framförallt om man kör det i vinklar... Typiskt.
Domaren kommenterade med "Ja jag vet inte varför du la in kommandon mit upp i allt, han jobbade kanonfint" jag avbröt snabbt och sa som det var, jag var inte nöjd och det fungerade som korregering för min hund. Han skrattade åt mina sura miner och sa att det var ett otoligt fint spårarbete att titta på. Pyttsan.

Lydnaden blev fläckad av att jag var på übertaskigt humör,regnet ÖSTE ner, på platsliggningen så nosade han efter en fläck som alla tydligen varit tokiga efter och när han tittade upp så missade han vart jag tog vägen och satte sig upp. Men han la sig och sen kom hans lilla dilemma, regnet öste ner och Lilla Samsolina fick vatten i örat som tvunget skulle skakas ur och det räckte inte att skaka ut med bara huvugdet utan kroppen hängde på och så satt han igen. Ni fattar?
Programmet var bra, första benet inte favoriten från min sida men men... Dock var jag saligt nöjd med apporteringen, då ÖPPNADE sig verkligen himlen och han gjorde ändå en sjukt bra apportering. Visserligen med öronen slickade för att slippa vatten parabolerna. Korrekta avslut men gripandet kunde vara ngt snabbare. MEN mina vänner det var galopp in med stora apporten nu! WOW! Men både han och jag ville egentligen bara av plan nu...Allt annat var grymt, dock så litade jag inte på honom och körde DK på sättadet -som han alltid sätter annars men han kändes ofokuserad-, men annars så var han kanon och framåtsändandet var supersnyggt med läggande med näsan i rätt riktning som jag vill ha det :)
Summa: 83 poäng.

Skyddet. Jävla hund. Bra rodering, touchar figgen inne i skulet, släpper inte på första kommandot efter flykten -anade oråd redan när vi gick in på plan-, korrekta efterbevakningar -SKITSNYGGA- fullt och fast bett, tillkämpar som ett as och släpper inte på passivitet men har ett segt släppande i många fall. Bevakar till jag ansluter och även när jag står intill, tystnar direkt på kommando -nöjd som fasiken med!-
Dock sprang figgen över mig när han gjort överfallet efter ryggtransporten, men det bekom tydligen inte min gris. Typiskt.
Sen kom modprovet.
Full spätta -djävulskt långt skick-, fin mottagning av figgen som snurade runt grisen och sen bar det av på en drivning/trängning, nu såg jag hur Samson var taggad och mullret nådde även mina öron. Första släppandet gjorde han fint men andra... De kom så långt ifrån mig och höll på att springa in i fyrans skul -nu höll jag mig för pannan när jag såg svansen på min hund-och Niklas som figgade gjorde verkligen sitt bästa för att lägga om honom. Men minen på min hund gjorde att jag direkt visste att han skulle sitta fast. Första kommandot. Nada. Andra. Nada först men sen så tuggade han sig ur och satte sig tätt intill och bevakade så snyggt. Men jag kan ju säga att alla släppandet var mer eller mindre inkorrekta. Typ två var korrekta. Fint. Frågade domaren som dömde vad det hade kostat mig direkt efter och han räknade lite snabbt och kom fram till 12 POÄNG!!! Jag ville avlida eller lämna platsen utan hund.
Summa: 78 poäng. (78+12=90)

Samson är numera till salu, 5 kronor.

Sen får jag sparka på mig själv en del, men att gå av spåret med 83 kunde lika gärna varit 69, det var samma besvikna känsla i kroppen och samma med lydnaden där jag VET att han kan bättre men vi har tränat platsliggning i ösregn typ 5 gånger sen han föddes och han har aldrig gillat det :(
Skyddet så måste jag säga att oavsett vad så kan jag inte vara annat än nöjd. Även om det på plats var svårt att se det positiva... Jag vet att jag har en hund som är dominant och hyftas hård. Jag visste att han kunde låsa sig och ni såg ju alla att han senast förra helgen kom in och snuddade figgen.

Så jag och Samson åkte helt sonika och överlämande -Samson apporterade och gav den fina guldiga påsen- en vinflaska till vår figurant, Stefan "Benson" Dahlgren.

Han har på inte ens 10 pass dammat -startat upp och kört in moment- av min hund och gjort honom klar för en IPO3. Sen kan man ju inte rå för att Samson stått sen i måndags och var lite i gasen :/ Men jag är otroligt tacksam att jag har en så grym figge som orkar med ett pedantiskt kontrollfreak till förare och som fixar min hund. Jag tror att det är 8 pass vi kört sen jag kom och meddelade att jag tänkte köra en IPO3 eftersom de behövde fler ekipage för att provet skulle bli av. ÅTTA PASS!

Tusen tack Benson! Nu är det bara att slipa och sen tutar vi och kör igen!

Tack till Sk Åker som varkligen var supergoa allihopa och domare och tävlingsledare som skrattade gott åt mina miner och som Kattis sa: "Jag förstår hur du känner, ibland vill man bara strypa syretillförseln på dem. Men han är ju för gó."

Tur att han är så söt som han är den lille... Min lilla mammas gris... Klassvinnare blev han oxå... :)

17 kommentarer:

 1. Åhhh.. Grattis verkligen grymt gjort, tänkte väl att det var något på G!! Kram

  SvaraRadera
 2. Men åh, vad ni är duktiga..Grattis!!!Stora kramen till er, och en 5:a är på väg *blink* ;)

  SvaraRadera
 3. Oj, oj inte illa! Grattis! /Therese

  SvaraRadera
 4. Grattis!!!!:)
  Ni är så duktiga:)
  Kram

  SvaraRadera
 5. Hej! Var glad att du inte har en figge som är fruktansvärt pedant och kontrollfreak ;) Kram,kram Kicki

  SvaraRadera
 6. Grattis!Gör bra gjort som alltid!!!!Ett jättebra jobb gör han Benson!Kram Peter och Lottie

  SvaraRadera
 7. 5 kronor bjudet. Ni är otroliga!!! Vad ska ni göra resten av Samsons förhoppningsvis långa liv?

  SvaraRadera
 8. Tack snälla ni! Tja som Jonas sa när han ringde idag, "Nu har du nått målet du satte när han var liten, upp i trean och sen bestämmer vi vad vi ska göra" och det är nästa projekt. Att komma framtill vad vi vill. Som verkar vara oändigt svårt...

  Siste man på listan! Vart ska han levereras? ;)

  SvaraRadera
 9. Han kommer om tre dagar med DHL ;)

  SvaraRadera
 10. Marie! Vad är en 5:a? Jag borde kanske fatta men... tyvärr... ;)

  SvaraRadera
 11. Hahaha..jag tror att din lille Heffaklump är lyckligast med dig..men här hade han ju fått den bästa lilla Wilda på halsen :))
  Kram

  SvaraRadera
 12. Grattis :) ni är grymma, men de vet du ju redan!

  SvaraRadera
 13. Följer din blogg i smyg :) men nu kan jag inte annat än gratta er!!! Grattis! Att läsa er blogg peppar mig att träna Å förhoppningsvis komma ut på tävlingsbanan igen efter många års uppehåll.

  Grattis än en gång!!!
  Kram
  Maria

  SvaraRadera
 14. Hej Jeanette!
  Ska du hålla någon mer tävlingskurs på RM's? I såna fall, när?

  SvaraRadera
 15. Bara att Gratulera till er båda!! :) En sak är säker, uppfödare som har kanonhundar och köpare som kan sin sak kan bara bli super!! ;)

  Kram

  SvaraRadera
 16. Gud vad roligt att du blir inspirerad Maria, gööör gött! Klart du ska ut på tävlingsbanorna! Massa erfarenhet och nya bekantskaper väntar på just dig! :)
  Man måste ju ha koll på vilka klubbar som har bäst fika! ;)

  Som det ser ut nu så kommer det starta en tävlingslydnadskurs till hösten, håll koll på Hundcenters hemsida. Datumen sätts så snart jag har koll på mitt schema i skolan :)

  Tack Nadja och alla andra! Goa!

  Det är svårt att vara tjurig på min lilla gris när ni är så gulliga :)

  SvaraRadera