torsdag 29 maj 2014

Kursen för högtempererade och ljudande hundar blev en succé!

Idag så var det dags för del 1 och det var fyra ekipage som spatserade in på Hundcenter med olika historier i bagaget. Hundarna var en hane på 2,5, en tik på 5, en hane på 8 och en tik på 9 år. Många år av oväsen sammanlagt!
Vi inledde med lite teori där jag presenterade delar ur kursen "hundforstran" som jag valt ut inför dagens kurs. Vi avhandlade allt från individuella variationer, raser, mentalitet och känslor och sen gick vi ut och alla fick visa upp sina hundar i sina MARDRÖMSMOMENT. Det blev mycket ljud och jag försökte komma ihåg att filma, men även när jag lyckades komma ihåg det så riktade jag ner kameran i marken efter ett par sekunder och försvann in i ekipaget och mina egna tankar. Så Monica finns inte med alls eftersom jag var in och handgripligen pillade i hennes träning, telefonen (Iphone) stängde av sig när Carina skulle visa vad hon gick för så jag skulle få det på film och Nina glömde jag filma före. Den enda som har lite mer att visa är Veronica, men henne filmade jag bara ett par steg "före" och sen filmade jag gräset.
VILKEN SOPA JAG ÄR!
Iallafall! Efter lunch så blev det teori och så gick vi ut och körde pass 2 där förarna med lite coaching tog bort allt ljud. Alla hundar fick sitta i bilarna och vänta på sin tur så de inte skulle ligga vid planen och ladda ur. Utan komma direkt från en tråkig bil och in på plan. Så vi var säkra på att de skulle ljuda och bete sig.
Det kändes lite kaxigt, men jag hade ingen anledning att tvivla på dessa förare. De gav verkligen allt och satsade med hela hjärtat! Så det var givet att problemen skulle vara på topp! Högljudda hundar mao!
Nu undrar ni säkert?JAPP! ALLA hundarna lämnade tyst dagen!!!
Inte bara tack vare mig ska jag tillägga!
Jag gav verktyg i form av teori med aha-upplevelse som bieffekt och sen var det upp till magkänslan hos förarna. Mer än så behövdes inte för att helt tysta många års ljudande.
VILKA FÖRARE! All in! Nu pratar vi om målmedvetenhet!

För det är så enkelt att man måste bara ta reda på vad man har i snöret, planera träningen och lita på sin magkänsla!

Här är ett ekipage som jag följt sen ett par år, en förare vars känsla som jag alltid varit imponerad utav och nu när magkänslan kom på plats så kommer jag fortsätta vara lika imponerad. Gåshud!
Övre vänstra är "före" såsom det låtit för dem och de andra två är efter lunch och hunden kommer direkt från bilen! Grymt eller hur?


Filmen i övre vänstra är från MARDRÖMSMOMENTET och i denna film så kan snutten få representera dessa två hundars beteende "före". Efterfilmen är nedanför till vänster och till höger, den till höger kan oxå representera båda. Vilka ekipage!!!!! Ja... båda gick in med sådan känsla att jag fick tårar i ögonen.... Från ljud till tystnad och delad glädje....


Allt för många lever under det dåliga samvetet, gör som andra trots att det inte passar oss, gör saker som vi själva inte tror på eller gör saker som vi tvivlar på. När tvivlet hittar in i magen så spelar det ingen roll om man vunnit VM. Tvivlet är vår värsta fiende!
Med 6 byggstenar så lämnade ekipagen kursen och ska nu stå på egna ben fram tills uppföljningsdagen och själv sitter jag i soffan och är omåttligt stolt!
Vilka förare jag fick träffa idag! När tvivlet försvann och magkänslan föll på plats så imponerade de så stort på mig och i min värld så är det ens svårt att tro att dessa förare skulle haft problem med ljud.

Det spelar ingen roll vad ni gör med era hundar, vilken väg ni väljer att gå....
Tro på det ni gör och håll er till de 6 byggstenarna så kommer ni nå alla stjärnor på himlen. Utan tvekan! Tvivla inte! Ni har förmågan och mer därtill!
Glöm inte att ALLTID ifrågasätta. Kan inte en instruktör förklara i detalj VARFÖR man gör på ett visst sätt och/eller om er magkänsla inte känns 100%? Lyssna då på magkänslan! Den kan INGEN ta ifrån er!
Hänvisa till mig om någon blir irriterad eller undrar varför ni är så frågvisa! ;) Ds.

Ps. Monica dig kommer jag att åka och film på din klubb, den ligger ju granne med mig! ;) Så vi får se ännu en tyst schäfer! ;) Ds.

2 kommentarer:

  1. Vilka fantastiska resultat! :)

    SvaraRadera
  2. Har en 2 årig BC kille som ljudar i stegförflyttningar och vändningar på stället. . Det uppstår ibland på träning om han blir störd av omgivningen och blir riktigt frustrerad eller när jag blir nervös på tävling. Ibland kan det vara en annan hund på andra tävlingsplanen och då tycker han att det blir jobbigt att hålla koll och tar till skall (hoppar ur pos och skäller mitt framför mig och slutar inte även om jag säger fot.). ibland kan en annan ljudig hund låta och då blir han mer ljudig osv. han ljudar inte i något annat moment, vi tränar just nu för eliten men svårt att starta där när ljudet hänger med oss.

    Har du några tips? hör av dig ristroem@hotmail.com // handmottass.wordpress.com

    SvaraRadera