lördag 23 mars 2013

Vilken jä*la LÄTTNAD! Nu blire fest!

Älskar dessa dagar, nämligen dagar med min älskade bevakningskurs!
Med Siwan, Kikki och gänget!


Vi hade gjort vår läxa, torrat och snålat med figuranter och idag gjorde vi "certprov", eller en del då da... Patrullstigen!
Först ut var Samson och jag hann gå av honom lite av det värsta innan vi fick gå ut i banan. Han var briljant! Det började dock med ett litet aha-moment från min sida. I rädslan eller oron att han ska ska gå upp i varv som han gjorde förr så har jag satt press på honom. Vilket gjort att han inte riktigt vågar lita på sig själv och vågar ge mig solklara markeringar. De finns där såklart. Men efter att han tagit vinden så gjorde vi en återpatrullering och då fick jag lite nya direktiv/peppning från Siw och jag lät honom dra det där djupa andetaget som han sååååå gärna ville ta och så släppte jag på kontrollen. Snacka om inre strid för min del!
Men han löste ut det fint, det kom ett ljud men jag kunde lugna honom och få honom att bara fokusera på att inhämta informationen, att inte agera på den.
Sen kom ljudfiggen. när han bara gick ut och jag smet fram och stöttade honom. Så fint han gjorde det! Jag var så förvånad när jag tittade på min hund. Det var som om att det inte var MIN hund. Det var så perfekt! Så SOM vanligt så kom de. Tårarna. Jag satt på huk bredvid honom och medan han fortsatte lyssna efter figgen så borrade jag in näsan i hans mysig pälskrage och lät tårarna rinna. Det var verkligen en sån LÄTTNAD!
Vi avslutade med att göra två ljud där jag bytte till ett ännu längre koppel och med rätt känsla i bröstet, det blev två PERFEKTA markeringar med heeeelt rätt känsla hos Samson. Vid andra försöket så fick vi dessutom en DUBBELmarkering! Siw råkade klampa in i vår lilla övning och Samson löste även det kalas. Tack Kikki för att du peppade mig till att ta ett steg till och våga!
Alltså. LÄTTNAD är nog bara förnamnet!
Hunden har en uthållighet som räcker för tre hundar, helt sjukt! Han gör ALLT för mig!
Siw gjorde en rätt snabb analys ute i terrängen att hon får känslan av att han känner ett behov av att försvara mig, alltså när min panik över hans temperament i skogen sätter in och då blir det pannkaka och ljud kommer från den lilla schäferkroppen. Lilla... haha...

Vid avslutningen så fick jag från Siw att Samson är klar för certprov, att jag ska ge fan i att träna just detta med honom. Förslaget var att jag skulle gå på krogen och festa med honom, så vi hade kul ihop!

Så... så får det bli!

1 kommentar:

  1. He published magazine articles in his own publication titled Skin Inc.
    And also some of the underweight people are also such
    complaints. You do not have to perform these exercises every day, all you need is to do them three times (3x) a week for about thirty minutes each session.


    Look at my web blog ... Strecth marks

    SvaraRadera