torsdag 8 november 2012

Gruppmomentsterapeut!

Tävling närmar sig och idag var det träning med min trogna vapendragare Cissi och hennes pirater på MBK, alla hundarna fick sig en omgång och jag är nog ännu nöjdare än föregående dagar. När kommer bakslaget är min fråga?
Samson och Ronja fick börja med gruppmomenten, som alltid enligt chefen för gruppmomenten aka Cissi. Alltså den kvinnan har fått mig att TYCKA OM gruppmoment! Helt sjukt! Hon har under vårt år fixat min hjärna och min hund, numera finns inte ett uns osäkerhet kvar hos någon av oss.
Vill man ha stabila gruppmoment så ska man träna med Cissi, hon är fan den bästa gruppmomentsterapeuten man kan ha! Både som hund och förare (läs panikslagen efter påhopp Samson och hispig Jeanette) :)
Sitt i liten grupp: 5 minuter med belöningar av olika slag. Påföljande 5 minuter tävlingsmässigt. Kanon och härlig attityd hos hundarna.
Platsliggning: Tävlingsmässig på en gång med jävlig störig ströning i form av Cissi. Kanon genom hela momentet och snygg avslutning. Kanon.

Idag bytte vi till ett nytt gömsle, stabil duo på plan :)

Samson fick en omgång med släta inkallningar och sen var han klar.

Elsa fick fortsätta på sitt hopp och visade att ettan hoppet sitter och om jag tror tvåans hopp sitter oxå (eftersom "sitt" numera är något hon kan på alla möjliga avstånd), Cissi satte stopp för övningen med motiveringen att hon kan det där nu och spar på den lilla surikathjärnan. Prinsessan. Så vi bytte henne mot Vic.
Pass två var en fortsättning med apporteringen och hon börjar bli mer modig och även om hon tappar den eller tar den på fel håll (alltså i en av klumparna) så griper hon om och lämnar av uppe på bröstet på mig. Det gått att köra "grip på kommando övning och hon har fin fart ut och in. Jag tänker stärka upp de stor delarna av momenten ordentligt innan jag plockar ihop dem. INTE stressa.

Sen så kom vi till FF. Jag har ju bara belönat henne med godis och fysisk belöning och ändå så känns det som att hon är instabil i position och det är nästan som om att hon vibrerar. Det ser ok ut och allt sånt men känslan har varit fel. Det känns som att hon kör med mig och jag faller för hennes trix.
Men idag så hjälpte Cissi mig och helt plötsligt infann sig rätt känsla. jälka najs!
Cissi avslöjade att jag berömmer henne för mycket och hon går i självspinn eftersom mitt beröm är värt ALLT för henne. Så störtskönt att min kompis sätter sig i bilen och rullar hem. När hon kommer hem så skickar hon ett mess och sätter huvudet på spiken! Klippa!
Jag kompenserar min frustration med beröm och så blir det en ond cirkel. Korta FF pass mellan andra pass är vår läxa och dra ner på belöningarna! Tack Cissi!

Slutligen så körde vi lite på agilitybanan och nu jäklar kan hon hoppa och köra tunnel på egen hand, sen spann vi vidare på klättertekniken på A-hindret. Helst vill hon flyga. Men det är inte aktuellt!

Supernöjd. Trötta hundar. Tränade och välmotionerade för dagen. Bibblan hade boken jag ville ha och jag insåg att de var även en "video-butik". Halva huset storstädat. Däckbyte bokat och tillika middag med Gregersson (min platoniske man).

Nu ligger Elsa och skriker i sömnen, Samson väntar på kexstund och jag ska faktiskt BARA slappa!

4 kommentarer:

 1. Gud vad målmedveten du är!
  Härlig läsning!

  Hit kommer jag hitta igen! :-)

  SvaraRadera
 2. Låter som en toppen "tränare" du fått tag på, VILL "LÅNA" :-), vi har ju klara svårigheter i fria följet men även en del pip (troligtvis osäkerhet) i gruppmomenten.

  När är er nästa träning? Kanske kan komma förbi och kolla in er, och få lite nytändning till träning :-)

  / Veronica & Hobbe

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är alltid välkommen Veronica! Det vet du! :)

   Radera
  2. Jag vet Jeanette:-), det svåra är att hitta er ;-)

   Radera