onsdag 5 oktober 2011

Predator vs primat... Sicket skämt...

Ett av Heffas första och sista traspass, här är han pytteliten... typ 8 månader... Naaaaw...
Jag hatar det faktum att jag generellt och allt som oftast skjuter mig själv i foten, jag är dessutom medveten jag om att jag siktar...
Nu har hundarna varit utestängda i hallen/köket i två dagar. Samson har trånat bakom grinden och det är hälsnings ritualer -ganska mysigt- varje gång jag passerar till badrummet eller är i köket.
Vilken effekt tror ni att det haft på vår träning? Såklart samma som alltid när jag får för mig att göra "umgänget" med mg mer exklusivt... Det blir kanonresultat!
NÄR ska jag lära mig att mina hundar blir nonchalanta om de har ständig tillgång till mig? Jäkla skit.
OM och OM igen gör man samma misstag...
Men nu ska jag vara duktigare på att hålla på fredagsmyset/lördagsmyset och under vardagar vara lite försiktigare. Visst nu är det säkert någon som tycker det låter konstigt, men så är det med mina hundar. En annan individ hade antagligen inte krävt samma sak, men mina gör det. Men jag stöter på patrull eftersom jag är av arten homosapien och därmed emotionell med mina hundar. Kollisionskursen är ett faktum. Predator vs primat... Sicket skämt det är ibland... I mitt hushåll framförallt!
Hur som så störtade jag iväg på em och mötte upp Micke för ett express skyddspass, haffade den gubben på vägen mellan jobb och hemmet. Hatten av för att du ställer upp när konstapeln måste jobba.
Det blev ett kanonpass och det var nya infallsvinklar, snackades och konstaterades... Men det slår mig ibland hur lättlärd min lilla pojke är. Det har varit flera bra pass på raken nu och jag vill verkligen att det ska komma igång att fungera nu...

Aaaah well... Imorgon är det dags igen och jag ska översätta vad som hände idag...
Där har vi väl den egentliga utmaningen, i själva översättningen... ;)

1 kommentar:

  1. Å precis min akilles häl... det är såååå svårt. Jag om någon borde prova din taktik för det värsta för Kid är inte att bli tillrättavisad, utan att bli övergiven av flocken (mig och andreas). Men hon är så jäkla säker på att vi inte ska göra det...

    Det bästa vore om jag hade möjlighet att göra mig osynlig, så i de moment hon blir nonchalant och intresserar sig för allt annat än mig så skulle jag spårlöst försvinna - direkt- då skulle hon till slut tycka det var väldigt viktigt att ha koll på mig :)

    Likadant med inkallningen, om jag skulle skita i henne och bara stänga dörren och låta henne sova ute hela natten, eller bara åka iväg i bilen och överge henne skulle det sätta skruv. Men det är ju lite svårt i praktiken, vill ju gärna inte att hon ska bli överkörd. Så jag får försöka uppbringa att "himlen ramlar ner" om hon inte kommer - men jag har inte kommit dit än... jäkla hund att vara tålig på sådant...

    Tycker du är extremt duktig som har dina hundar i hallen. Det är ju knappast så att de lider av det, snarare vi människor :)

    SvaraRadera