söndag 25 oktober 2009

Gratis är gott!

Jonas har fått sina nya figgebyxor så nu är det bye-bye till de grå! Någon som vill investera i ett par begagnade?

Min hund har varit grå, något åt hållet bajsbrun/grå kanske är mer exakt... Han är bannlyst till hallen efter att ha stått i badkaret. Är det inte märkligt hur en hund som är nytvättad ändå kan lämna efter sig spår av grus?

La spår idag igen, ett IPO 1/BSL1 spår, fast sjukt lååååångt! Ville jobba på raksträckorna och det gick finemang! Fick lite strul i en vinkel som han tog två steg över i och sen tyckte han att det där med att jag har förbjudit honom att vända runt sin egen axel... tja han tyckte nog att det bara var strunt.
Så envis som jag är så tog jag av honom från spåret, gjorde en stor volt och släppte på honom på spåret igen, beredd till hundra att korrigera! Tror ni han tog ett ynka felsteg? Nope... Typiskt!

Tränade lite "skydd" själv, gick fin fint:-) Han har ju skyddsförbud, det är ju tusen andra saker som ska tränas på oxå! Positioner och bevakning (skall), ronderingar bortifrån, transporter mm.
Att bita i ärmen och hålla sig kvar är ju det lättaste!
Iaf med mina super figuranter! Love Ya!

Sen tog vi en rejäl promenad på övningsfältet och fortsatte med vårt hit-fot-hot-fot-arbete som vi påbörjade på allvar igår, jag tjatar om position hela tiden och är kanonsämst på det själv! *fy* Så nu drillade jag honom att han MÅSTE ha ordförståelse och kunna gå från fot till hit likväl som från hit till fot.
Annars är det ju inte konstigt att han inte kommer hela vägen in på apporteringen!
Roligast var att han fick ett tokryck och i samma veva ropade jag hit. han låg ner i en snäva kurvan han tog och störtade in och snubbladep åmina fötter, men vilken position!!! Awsome!

Till er som sitter med postionsproblem eller tuggande på apporteringen, backa bandet och se sambandet;-)
Har ni förklarat ordentligt för er hund?

Nu ska vi åka hem till pappa och äta middag, gratis är gott!!!! :-D

2 kommentarer:

  1. Hejja! Niklas kanske är intreserad av ett par beg . figgebyxor ! Ha det! Kicki

    SvaraRadera
  2. Jonas kan ju inviga dom nya på Nybygget,he he
    Kramizar och tack för idag
    Yvonne

    SvaraRadera