fredag 23 augusti 2013

Ålning medels hasning...

Två dagar med spår.
Igår fick Elsa sig en omgång på fält och Samson fick vila/sukta medan jag och mamma avverkade de andra hundarna.
Elsa är lite skendräktig och har en EXTREM födomotivation för tillfället.
Det är ett MÅSTE att kika på länken!!!
Ålning medels hasning...
Huvudsaken är att man snabbt kommer till näringen!!!!

Idag fick Elsa satsa på att bemästra A-hindret, jag tog med klickern och köttbullar och sedan bytte jag "klättra-trampa" mot bara "klättra".

Samson inledde dagen med en massageomgång av bästa Tessan.
Sen briljerade han i sitt spår, 1,8 km med ca 90 min liggtid och i varvad terräng och MYCKET förledningar i form av korsande motionsspår (som alltid när man spårar på Lövsättra) och spåret gick även på motionsspåren. Men jösses vad han plöjer på den lilla Heffaklumpen. 
Han är helt klart härligast att spåra med när man passerat kilometern, då lägger sig lugnet över honom och han är supertydlig och lättläst!Det hände att jag inte kände igen mig i skogen och blev säker på att spåret gick åt andra hållet. Samson hade visat att det var svårspårat så jag tolkade honom fel och bad honom köra tapp-teknik. Han försökte hitta något annat utspår än det han redan var på. 
Min feltolkning var alltså att jag tolkade skiftningen hos honom som spårtapp när han egentligen spårade så gott han kunde.
Men när jag såg honom jobba så insåg jag mitt misstag och här kom framsteget!
När jag sen sa "vi kör på ditt tips, vart är spåret mammas gris?" så sprutade det barr bakom honom. UNDERBART att se hans självförtroende! Trots att jag "strular" till det så VILL han verkligen och tvekar inte när jag ber honom köra på sitt igen, förr när han var ung så kunde han bli tveksam eftersom mitt strul innebar att han hade fel... Även om han hade tvärrätt så vågade han inte lita på sin förmåga.
Men när han är gubbe så har pusselbitarna fallit på plats. 
Kul att se hur noggrann han är, även om spåret på tillbakavägen går nära så skulle han aldrig drömma om att spåra iväg och hoppa på det. Att byta spår kommer inte på tal för honom.

Underbara hundar!

Förutom reporna på bilen som Elsa gjorde...

Nu myskväll hemma hos mamma och Benson!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar