tisdag 14 februari 2012

Snacka om murbräcka till kurs...

Tentaångesten är på topp, vad ska man egentligen kunna? Det är så pass omfattande ämne... Socialt arbete... Snacka om murbräcka till kurs. Tusen perspektiv och teorier hit och dit. Ibland vill jag bara be alla teoretiker att hålla käften och bege sig ut i verkligheten och kika på om deras teorier ens har någon som helst relevans för hur verkligheten ser ut? Kom igen!
När man sen läser om pajkastningen mellan olika synsätt och i nästa stund ser över en anteckning från en föreläsning och det står "Man måste bemöta klienten på ett bra sätt" -Vet så inser man att det är ett rätt brett spectra på den här kursen, från extrem basic till såjävlainvecklatsåmanvillskjutasigihuvudet-perspektiv/teorier.

Melissa Horn - Passar in just nu på djävulskt många sätt!


Jag går i vinterskor på hösten
Alltid förberedd för storm
Jag kan tänka tills det knappt finns nått kvar
Jag har känslor utan uppehåll
Jag har förlorat en tävling
Men vunnit ett val
Har bestämt att stå helt utanför det där som jag blir ledsen av

Jag saknar dig mindre och mindre
Det kommer annat emellan och det är bra
Jag saknar dig mindre och mindre
Jag har glömt dig en vacker dag

2 kommentarer:

  1. Du har så rätt så,teorierna skall ligga som en bas,när man jobbat länge så blandar man ofta olika teorier ,perspektiv samt så arbetar du upp en förmåga att läsa människor,förstå deras historia och därmed kunne ge rätt behandlingsmetod och beömatnde,en förmåga som man arbetar upp med tiden,så finns det tuden andra sätt att mäta saker och ting som missbruk,beroende,kemiskt,psykologiskt,adad,asi,och massor av annat som du kan använda som hjälpmedel.Nu jobbar vi mycket med signs of safety,en jättebra metod som handlar om partnerskap med klienten.Så tat lugnt!Det är precis som du säger verkligen är något helt annat!Kram från Lottie

    SvaraRadera