söndag 22 augusti 2010

Kom igen!

Samson's första spår... 8 veckor gammal...

Jag satt och tänkte på ett mejl som jag fick häromdagen som jag tänkte dela med mig av...

Hej!
Du ska ha en grym eloge för din attityd på tränande och tävlande!
Kul att ni fortsätter att tuffa framåt!
Du står för att allt inte är 100% perfekt alla gånger.
Vilket de nästan aldrig är men folk aldrig erkänner det. Du tar de för va de är, ser va du behöver träna på och gör de tills de är fixat!(:

Älskar Samson även fast han får för sig konstiga saker ibland ;)
Positiv inställning till tävlande och tränande helt enkelt :D
Tur det för de finns alldeles för många sådana på tävlingsbanorna & de förstör med än va de gör nytta! Tyvärr men sant!
Kram kram
Tack för ditt gulliga mail, du får vara anonym men vill du inte det så skicka en kommentar!

Jag är brutalt medveten om att folk tycker och tänker om mig och min hund, det har gått för fort är den vanligaste kommentaren och tyvärr så kan även jag höra den avundsjuka som florerar i den åsikten.

Jag sätter min hunds bästa i första hand, jag skulle aldrig kompromissa på den fronten, Samson är mitt allt och skulle det komma en dag då jag märker att han inte uppskattar en tävling så avbryter jag -vilket jag gjort med vissa moment på tävling pga bl.a halka, en tävling är inte värd att min hunds välbefinnande- men det går inte att komma ifrån att det är svårt att skapa en tävlingssituation på träning. För 150 eller 175 kronor så får jag ett träningstillfälle som laddar mina nerver och skapar den situation som man vill att ens hund ska vara högpresterande i.
Hoppsanhejsan så slank en och annan merit in på den vägen, allt tack vare att vi ville se hur vi höll ihop i en tävlingssituation och hur långt vi hade kommit. Tack vare en kanongrund så fixade vi det! -Åt fanders med Jantelagen!- Vi var helt enkelt så bra! Trots att jag trodde att vi hade långt kvar så var vi tydligen klara...

Man KAN låta bli att gömma sig på platsen och nolla momentet, man KAN köra DK och man KAN meddela domaren att man inte gör modprovet eller apporteringen över A-hinder! Man kan göra sin EGEN tävling! Det är du som betalt för att bli bedömd och få ett kvitto på din träning.

Att folk tycker och tänker om din prestation handlar i många fall bara om missunsamhet och ren avundsjuka, man vill inte att andra ska lyckas och man kan inte heller se att andra har en annan inställning till prestation och till sin hunds utveckling.
Kort och gott att du är en individ med kreativitet som ser till att du och din hund kommer framåt i Er utveckling stör dem!

DET kommer gå på röv*n på tävling, SO WHAT!!? Det går ju på rumpan på träning ibland oxå!?
Inte f*n grämer jag mig över det, det är ju bara tänka till och satsa på nästa träningspass!

UT MED ER PÅ TÄVLINGSBANORNA OCH SKIT I VAD FOLK TYCKER, RING MIG SÅ HEJJAR JAG!

Ni som tycker och tänker och snackar bakom ryggen och ljuger för att själva framstå i bättre dager -japp det kommer fram på en gång och uppenbarligen så existerar kharma så grattis till alla dåliga energier som Ni får släpa på- måste nog inse att det är slöseri med tid. Se till er själva och inse att det är er egen brist på ödmjukhet som tvingar er att vara dålig människor. MEN! Alla kan ändra sig, ta chansen och nästa gång ni ser mig kan ni tacka mig för upplysningen -den bjuder jag på-

Uppskatta varandra och glädjen i den sport vi håller på med! Kom igen!

Lycka till och kram på er alla!


8 kommentarer:

 1. Så sant Jeanette! Heja,Heja!//Kicki

  SvaraRadera
 2. Du har så kloka tankar hela tiden och får ner allt i ord också :-). Fortsätt som du gör och skit i vad andra tycker och tänker, för tydligen gör du något rätt!?

  / Veronica & Hobbe

  SvaraRadera
 3. Det här var gött att läsa :)
  Ska göra våran första lydnadstävling om 2 veckor och nu fick du bort min nervositet, tack :)

  Ps. Jag har hittat din blogg genom andra hundbloggar!

  SvaraRadera
 4. Du kan då få ne saker på ord man själv önskar att man fick!
  De kryper i kroppen av sug på att börja tävla lite lydnad igen, de är grymt kul! Tack för inspirationen och fortsätt att ge järnet! (:
  Fortsätt vara du! de finns tyvärr för få av din sort och en mindre vore en katastrof!
  Kram kram

  SvaraRadera
 5. Så bra sagt!! Ska man vänta tills allt är perfekt, kommer man ju inte ut alls. Och "Världsmästaren" sitter ofta själv på bänken...inte sant?

  SvaraRadera
 6. Hejja hejja,Jeanette för att di inspirerar andra
  Kramen Y

  SvaraRadera
 7. Varför har ingen kommenterat att Samson var en riktig chubbies vid 8 veckor?? För det är väl det som är relevant här?!

  SvaraRadera
 8. Tack för fina kommentarer i vår blogg. Ska bli otroligt kul att se vad det blir av denna krabat. Kul att du fortfarande håller koll ;-)

  SvaraRadera