söndag 15 november 2009

LP II och dagens vinnare!

LP I LP II BH MH Beathalandet Samson
Nu börjars det fyllas på med förkortningar! ;-)

Med 173 poäng så plockade Samson och jag hem dagens tävling, med god marginal!
Äntligen fick vi vårt LPII och jag har gjort min (och Samson's) bästa tävling, med det nyvunna konceptet "sluta jamsa runt"!

Tyvärr så har jag mött en av de sämre domarna, med en bedömning som vad BENHÅRD, hon började diktera till skrivaren innan min fjärr hade börjat, hon drog ner min apportering till en 6:a, eftersom hon ansåg att Samson inte släppte apporten. Jag tar för vana att hålla i apporten i en halv sekund innan jag kommenderar "loss", för att verkligen visa att min hund är lydig. Det är allt för vanligt att förarna kastar sig efter apporten och fångar den i samma sekund som hunden släpper... Själv så tycker jag att han gjorde den snyggaste apporteringen någonsin, bättre än på träning!
Nästa roliga kommentar och bedömning från domaren var: "Du för din hund jättefint genom hela programmet, men hade du inte sett nervös ut vid slutet så hade du fått en tia på helheten. Men eftersom du var nervös så kan jag inte ge dig mer än 8,5... Men det såg jättefint ut!" What?
Tyvärr reulterade bedömningen i att många bröt och det blev mycket låga poäng som egentligen borde bedömts högre.

Men den nya melodin från och med nu är helt enkelt att sluta dalta och ställa mer krav, inget beröm mellan momenten får honom att jobba mer intensivt rakt igenom.
Ah well! Vi gjorde ett kanonjobb och med den marginal vi hade till tvåan så känner jag mig otroligt nöjd. Lägger bara hennes namn på min lista över domare som jag bör undvika...
Nu börjar man ju känna igen folk och man hälsar och pratar, då fick jag en underbar kommentar från en dam som tävlade näst sist i klassen:
"När du gick in och gjorde ditt fria följ så sa jag till de andra att DÄR har vi dagens vinnare!"
Jag blev så generad att jag höll på att dö, tänk så snällt sagt!
Nu satsar vi på elitmomenten och sen tutar vi och kör!

10 kommentarer:

 1. GRATTIS!!!! Håll tummarna för oss så att Bacci inte börjar löpa innan vi fått två till. Vi satsar väl på S LCH inom ett år?

  SvaraRadera
 2. Stolt sträcker han på sig på bilden lille Samson.Härligt jobbat båda två!Lottie och Peter

  SvaraRadera
 3. Jädrans, det satt som smäck!! Ett jättegrattis till er och fantastiskt bra jobbat.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Grattis grattis =)
  Fortsätt så och du har snart två rader med förkortiningar;)

  SvaraRadera
 5. Superdupermegagrattis !!!!!
  Där satt den!!!!!
  Yiepeee!!!!!
  Hurra!!!!
  Yes!!!!!

  Kram Yvonne

  SvaraRadera
 6. SUPER GRATTIS!!!
  F*n vad gött. Kul att avsluta tvåan med sin bästa tavling. Tuta och kör, ska bli kul att följa er på vägen mot förkortningar *S*

  SvaraRadera
 7. hej lasse här måste hålla med dig,det är som att komma in på en pajas skola,ibland undrar man vad de håller på med.det är nog dax att de skolar om sig så vi får en enhetlig bedömning på våra hundar.en del domare säger att jag skulle aldrig ge en tia på helheten för du hade ju en nolla på ett moment.momenten bedöms för sig och helheten för sig.tycker du ska fortsätta med tagande av apportbocken som du gör,hade du tagit den tidigare så hade det varit fel,en del letar efter skitsaker.lycka till.

  SvaraRadera
 8. GRATTIS KOMPIS
  DU ÄR BÄST SKA BLI LIKA DUKTIG SOM DU...OM DET GÅR!
  JÄTTE GRATTIS OCH GRATTIS TILL DIG JEANETTE

  tass från Silwer

  SvaraRadera
 9. Grattis, grattis, grattis.. Ni är bara bäst. Jag är stolt över att ha er som träningskompisar.
  Ses i kväll.
  Kramisar

  SvaraRadera
 10. Stort GRATTIS, ni är för duktiga! Kram Sissi o Roxy

  SvaraRadera