söndag 6 januari 2013

Nyvunnen inspiration! Hell yeah!

Kände mig lite dämpad efter Elsas och mitt sista pass i Halmstad. Hanna stoppade mig innan jag nådde frustrationsgränsen och påpekade att hon ändå var duktig.
Saken är den att så länge hon får låsa i jakt så är hon tossig och överallt på samma gång! För blotta ögat så ser det ut som att hon är optimal att jobba med, men det är raka motsatsen. Vi skulle få in hennes bakbensarbete och Hanna skulle klicka när hon jobbade med rätt teknik. Här är då grejen. Den stora skillnaden än så länge mellan mina hundar. Hon håller inte lika länge om hon bara måste tänka och inte får leva på sin jakt. En typisk sporthund och jag får bita mig i tungan för att inte bli frustrerad.
Idag så tog jag med klickern och godis på promenaden och körde minutpass i taget och var noga med de detaljer som Hanna och jag kommit överens om. Sakta så sakta så kommer det och glädjen hittade tillbaka.

Jösses vad hon utvecklar mig som förare, det är långt kvar men framstegen är stadiga iaf. Ska bli kul att sparka igång träningen på allvar nu och jag har bestämt mig för att skjuta på hennes start i ettan och lägga mer tid på grunderna. Eftersom vi står där vi står med apporteringen så blir det nog BH-prov vi siktar på först....
Eller så får tiden helt enkelt utvisa vilket det blir! Sluta stressa och njuta är planen! :)

Dock är jag ruskigt nöjd med min hundoutfit! Nu saknar jag bara ett par schysta täckbyxor (knapparna i benen är trasiga i dessa) och ett nytt mera light regnställ... Mitt är grymt bra men i galon..

8 kommentarer:

 1. Vad roligt det är när man får till saker som har krånglat och man får en riktig självförtroendekick av det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Underbart är det! :) Skönt att ha kamrater som gör sitt yttersta för att lösa ens grubblerier :)

   Radera
  2. Bra träningskompisar är värda sin vikt i guld

   Radera
  3. Mer än så! Hanna väger så lite i rena kilon... ;)

   Radera
 2. Vad härligt det är med goa träningskamrater!! Är säker på att ni har stort utbyte av varandra..

  SvaraRadera
 3. Svar
  1. Det är en underdrift ändå Lilla My! ;)

   Radera