torsdag 10 januari 2013

En nanosekund senare är hon 257 meter bort och upptagen med annat!

Igår så skolkade jag från böckerna i 1,5 timme och åkte till MITT ridhus, japp ni läste rätt!!! Packade in hundarna i släpet och la upp en plan.

Elsa:
Fritt följ med fokus på bakdelskontroll.
Hon har ruskigt bra position, eftersom jag verkligen tagit med mina brister från Samsons FF och inte släppt igenom det hos fröken. Hon har fattat att hon ska jobba med bakdelen och nu ska säkerheten bara falla på plats, när hon blir tveksam så går hon tillbaka till att hoppa in i position i vändningar. Men jag tar det lugnt, vill att hon fortsätter jobba och inte börja kasta sig in i position vid vändningar. Fortsätter belöna med mig själv och håller henne kvar på låg energinivå, känner att jag kan tappa delar om jag belönar upp nu, så planen jag hade skrotades...
Platsliggning med fokus på uppgiften.
Elsa är ju Mästarnas Mästare på att kasta sig på backen och köra "JAG DÖÖÖÖÖR!!!"-skriken samt kissa ner sig lite för att slippa konflikter. Sen att hon egentligen inte ens tycker att det är obehagligt och nanosekunden efter skriket kan hon vara 257 meter bort fullt upptagen med annat. Målet var alltså att framkalla detta och påpeka att platsliggning är en UPPGIFT och inte en frivillig grej som bara är superkul. In med lite allvar och fokus så hon inte blir så störningskänslig som hon varit hittills. Svansen går i ett och alla retningar är potentiella belöningar. Så det blev hennes första konfliktpass, supernöjd är jag! Hon rullar ihop sig som en liten räka när hon blir belastad och när jag tar tag i henne för att lägg henne rätt så måste jag veckla ut frambenen, fick verkligen anstränga mig för att inte börja skratta men vid något tillfälle brast det och jag skrattade så tårarna rann. Tanken med detta är att det inte ska vara lönsamt att börja krypa och jobba i aktiv underkastelse, hennes universallösning på ALLT! Om hon så springer in i matbordet så ålar hon för bordet. Ni kanske fattar min tanke nu?
De sista minutrarna låg hon hur stabilt som helst och fann lugnet och jag kunde lämna, återgå, berömma, klappa och hon bara suckade och låg kvar. Har Kattis ord i huvudet och har tagit hennes råd att träna plats galet mycket!
Konskick, nytt moment för fröken.
Klickern fram och tja... Ny vet hon att det är vid konen man ska stå. Nöjd med det helt enkelt!

Allt i ett och fröken fick banne mig hålla ihop i 40 minuter!

Samson:
Gruppmomenten med fokus på uppgift.
Inget att säga. Nu känns det som jag har en plan och det är känslan hos mig som vi ska jobba med! Men jag planerar att fortsätta träna själv och bli säker på honom i vår träning, sen spelar det ingen roll vilken störning som kommet in. Han har blivit nonchalant och det ska väck!
Släta apporteringar stod på schemat och nu ska det byggas minnesbild! Alla delar är bra så det är bara belöna högt och lågt så han fortsätter älska momentet.
Även här gick 30 minuter snabbt som attan!2 kommentarer:

  1. Ha ha!! Gud jag kan se Elsa framför mig.. Ha ha!!

    SvaraRadera
  2. Tänk vilket team Elsa och Tila skulle vara. Ständiga vinnare av Oscarsstayeter :D

    SvaraRadera