onsdag 26 maj 2010

KANONLÄGER!


Vi är redan halvvägs in i veckan men först nu kommer ett kort referat från helgen i Habo med Brian Jacobsen.

När vi kom ner så kördes det igång med skydd, jag förklarade för Brian vad jag ville ha och han var ned på noterna och vi körde ett väldigt bytesinriktat pass till att börja med.
Tanken med helgen var att Samson skulle få vara "olydig" och med min press höja sin drift och därmed ta ett par steg framåt, hemma funkar det men nu var det ny figge och det skulle till att han la sig till med samma beteenden som hemma.
Mammas lilla gris gjorde ett kanonjobb och jag är jättenöjd, oron som alltid finns när man står inför att köra sin hund inför nya människor och en figge som kanske har ett annat tänk än man är van vid finns alltid lite i bakhuvudet.
Men så var inte fallet här, Brian var verkligen etologiskt inriktad och det passade mig som handen i handsken, det blev givande diskussioner både i skyddet, spåret och lydnaden.
Han var riktigt nöjd och ordet "flott" användes många gånger.
Det var gött att se så många hundar och kul med alla glada människor! Tack Lottie och Peter för ett par kanondagar! Vi var ett par glada prickar som åkte hem till hufudstaden :)

Bäst var dock Zandor som Brian utsåg till lägrets stjärna, Malin har gjort ett kanonjob med sin första valp och det är inte ofta man ser en så livlig kille vara så väluppfostrad. Han kan" sitt stanna kvar" (och tusen andra saker...) och oavsett vad som händer så sitter han kvar, även om benen sprattlar så sitter han kvar, visserligen så stöttar matte med ett "nej" när viljan att spring är för stor... Brian var omåttligt förtjust i honom och han sa att det är generellt så att man glömmer bort att sätta tydliga gränser för valpar, men vågar inte säga nej eller lära dem att prioritera det beteende som vi vill ha. Men så har ju Malin en kanonapportering redan nu... Bra jobbat kompis!

Dags att åka till jobbet!

5 kommentarer:

 1. vad roligt.Det gick ju så bra för er allihopa och Zandor det lilla knyttet.Brian tyckte att du var en bra hundförare så sträck på dig.Lottie

  SvaraRadera
 2. Oj vad kul.är inte ett dugg avis på erat läger,nädå inte alls,ha ha
  Kramen Yvonne

  SvaraRadera
 3. Visst hade vi kul och vad mycket man får att tänka på..det är ju så himla upppiggande!! Kör hårt och ha det så bra!!

  SvaraRadera
 4. Jag vill också på läger. Kul att ni haft det gött. Antar att vi inte syns 5-6 juni.
  Kramizar

  SvaraRadera
 5. Tack vilka komplimanger! Vill du ha pengar Lottie? ;)
  För att itne tala om den sanning som Brian upplyste dig om, gotta dig i det och ta verkligen det på allvar! :)

  Japp Cia, gött som tusan! Det känna fint att man är inne på ett bra spår med sin träning när det blir stärkt från andra håll än hemmaplan, ett gott betyg :)

  Yvonne, du får tjata på Anders och Susanne att dra ihop ett läger för era hundar ;)

  Hanna! Min lilla My! Jag hoppas på att kunna samla alla hundgalna nästa sommar och med inriktning jakt på schmat samt regelrätt lydnad, det skulel vara såååå gött!

  Kram på er!

  SvaraRadera