lördag 8 maj 2010

Idag gjorde Samson sin IPO1 på Sk Birka med en 2:a placering

Med ett poäng marginal så landade vi på en andra plats... -tyyyyyypiskt-

Avd A (spår) - 96 poäng
"Någon tempoväxling i första vinkeln och han nosar lite efter spåret i när han lägger sig vid första apporten. En hund som jobbar på ett utmärkt sätt genom hela spåret trots rådande omständigheter, lämnar aldrig spårkärnan men har en kontroll på första sträckan där han lätt nosar efter vittringsförändringen vid traktorspåret. Allt utom vinkeln hamnar i Utmärkt och vinkelns tempoväxling ligger därmed på Mycket god. "
-Han jävlades som tusan bara för att jag var nervös... Men det är skönt att vi ändå gör ett så pass bra jobb och när matte tycker att han beter sig som ett as i spåret så är domaren nöjd och sken som en sol-

Avd B (lydnad) - 73 poäng
Krånglar på platsen och missar återhopp på A-hindret då kan fipplar med apporten och kommer för nära för avhopp, försöker dock ta sig över utan fart...
-Husse som flyttade upp i måndags som aldrig har varit med på en lydnadsträning satt i "publiken" och Samson bara gick och tokspände på att få springa till honom som externbelöning, det absolut sämsta lydnadspasset vi gjort någonsin! Jag var skogstokig men kunde knappast klandra hunden som mer eller mindre trodde att han skulle få springa till husse som han alltid gör efter att ha gjort"sitt stanna kvar" på parkeringen hemma för att sedan få rusa som en galning till husse som kommer och möter honom...
Lydnaden var alltså helt och håller mitt fel. Suck.-


Avd C (skydd) - 86 poäng
"Ung hund som gärna får övertyga med ett mer dominant intryck vid bevakningen i skulet men det kommer antagligen med åldern , bettet vid flykten kunde varit mer distinkt men övriga bett var bra samt i släppandet så släpper hunden korrekt på kommando men "tuggar sig ur" med två "tugg" efter belastning, efterbevakningarna är utmärkta men vid någon anslutning visar sig hunden berörd av föraren."
-Han var lite påverkad av lydnaden och min nervositet la på en hel del så resultatet blev därefter...-

"Ta med dig minnesbilden av ett kanonspår hem, det ska bli kul att se er samkörda i framtiden och med mer rutin." Kjell Ström

Med storm så tårarna rann längst kinderna och regn så har vi nu äntligen rivit igång med IPO:t!

Uppskattade verkligen domaren, han var verkligen korrekt men så mkt tips och givande snack vid sidan av är guld värt, hade vi spårat lika fint på ett IPO 3 spår så hade vi haft samma poäng påstod han.
Bedömningen skiljer sig inte mellan klaserna, det sköter stegringen i svårighet vilket känns kanon inför vårt fortsatta tävlande -hääärligt-
Ska det vara så ska det vara och då är gratispoäng inget att ha, det ger dig inget som förare och din hund kommer aldrig att bry sig... :)

Vi avslutade dagen med att sitta fast på Nockebybron för att sedan göra en U-sväng och ställa oss i färjekön till fastlandet, det genererade i en resan runt och igenom Stockholm -trevligt...- samt en rostbiffsrulle på fiket vid färjan.
Sen stannade vi till och storhandlade och köpte även en ny superdammsugare på MediaMarkt, nu är jag lite gladare igen efter dagens Kanon och Kalkon :)

10 kommentarer:

 1. Snyggt jobbat!
  Speciellt stort grattis till en utmärkt poäng på spåret! Allt hårt arbete lönar sig uppenbarligen!

  SvaraRadera
 2. Duktiga ni. Är inte så insatt i poängsystemet, men har för mig att det är bra.
  Kramar till matte & nospussar till Sammy-girl

  SvaraRadera
 3. Grattis!!!!! vilket team ni är.
  Kram från familjen Amnebrink

  SvaraRadera
 4. Jädrar va gött!! Ett jättegrattis och kramar!! Nu rullar det på.. Va jättenöjd med dina fina poäng. Spåret måste varit kanon!!

  SvaraRadera
 5. Som jag skrivit förut.
  Ni är grymt bra du och Sammy.
  Yvonne

  SvaraRadera
 6. Grattis! Va skitnöjd, han är inte gammal och det där va snygga poäng!(:
  Matilda

  SvaraRadera
 7. Grattis! //Kicki

  SvaraRadera
 8. Tack alla gulliga för era grattisar!

  Det betyder hur mycket som helst! :)

  SvaraRadera
 9. Härligt gumman! Stort grattis!
  LP1 LP2 snart LP3 IPO1... raden för anmälningsblanketterna räcker snart inte till=).
  -"Hmm, och så var det det de som sa att exteriörhundar går det inte att köra bruks & Lydnad med, ja ja det är bara att hoppas att "de" ser att "Sammy" är vacker också och inte tror att han är en "bruks schäfer!
  Stora Kramar från en stolt mor!

  SvaraRadera