fredag 5 mars 2010

NU ÄR DET TAMIGFAN NOG!!!

Äntligen har det hänt! YES! Nu är vårt liv komplett!
Samson har ÄNTLIGEN fått vatten på sin kvarn och jag har ett hästjobb att ta tag i som visade sig idag på dagispromenaden...

Igår morse så packade jag på mig kläder så det skulle räcka och gav mig av, ut i skogen för att njuta av friskluft och av att jag faktiskt var pigg och på gott humör. Ni vet sådär så man lixom bara sprudlar av glädje och det känns som man har alla möjligheter i världen. Underbart!
Hann någon kilometer så stannar Samson till ca 15 meter framför mig och gör en ljudmarkering in i skogen, jag hann inte mer än vända blicken åt det håll han tittade och så var den där.
En svart hund som sprang rakt över Samson utan minsta tillstymelse till självbevarelsedrift!
Jag vrålar STANNA till Samson som med en enorm beslutsamhet limmar fast sina tassar i backen och hukar sig en aning för att kunna ta emot smällarna som blir av den andra hunden som bara kommer på om och om igen. Samson är tokig och vrålar i rent ursinne och jag ser hur han slår med käkarna över den andra hunden som försöker komma åt honom från sidan av nacken -dominant jävel var den tydligen..-
Men Samson står som ett berg...

Nu har jag kommit fram och får tag i Samsons halsband och sparkar för allt vad jag är värd efter den andra hunden och vrålar åt den, klok som den är så backar den och morrar -inte mot mig dock-, ett sista försök att attackera Samson gör han och jag är där som en av allsvenskans bästa spelare och sparkar igen, men nu blev det för mycket för även min hund!
Han läste situationen och eftersom morsan uppenbarligen ogillade den här byrackan lika mycket som han så måste det vara ok att plocka honom och han kastade dig fram -känn på 43,5 kilo schäfer som ska framåt..-


Jag rycktes med och kunde inte för mitt liv uppbringa kraften att stoppa min hund fysiskt så nu kom nog världshistoriens brutalaste och mest beslutsamma kommando ur min käft: LIIIIIIIIGG!!!
Samson la sig ca en meter framför mig och morrade så han vibrerade.


Hunden var borta...
Där satt jag på knä, helt slut i en snödriva i skogen...
Så hör jag en hundägare som med sin lenaste röst frågar sin hund : "Nämen vad gör du!!?"
Sen var de borta...
Inte en fråga om hur det gick, eller ett "ursäkta"...
Jag hoppas att hunden är sönderbiten och oförsäkrad innan helgen är slut, så det kostar 32.000 att kvittera ut den från djursjukhuset. Den läxan är kanske svårare att glömma än det som hände igår...
Vad är det som är så svårt att förstå!!?
Man kan inte krama, muta, klicka, klappa eller prata till sig ledarskap!!!!
Man måste förtjäna det och då får man för f*n ta och lära sig lite om hund, men folk är för lata och bekväma för att reda ut sånt...
Det stavas E...T...O...L...O...G...I och betyder läran om djurens beteende, inte fan använder tiken köttbullar för att lära valparna det som gäller!!? De får lära sig ligg, sitt, stå, vacker tass, kom/hit, ödmjukhet, signalkänslighet mm mm mm, det ENDA som vi på två ben lär dem är att gå i koppel!!!

Gör en helvetes klar skillnad på lydnad (cirkuskonster) och vett och ettikett!
Vet ni inte vad som skiljer dem åt så ring mig! Eller kontakta oss på Hundcenter så får ni all hjälp ni kan tänka er!

Dessa hundpsykologer och mjukisköttbulleklickerinstruktörer kan ** *** * *****, jag har haft minst sju kunder sen våren 2009 som lagt tusentals kronor på dessa inkompetenta idioter som inte hjälpt dem ett dyft! När man får höra hur de skulle gå till väga så vill man bara gråta.
Med berått mod så ger råd om gjort hundar/hundägares liv till ett rent helvete!
När den största av dessa ger rådet om en hanhund som attackerar enbart hanhundar och inte tikar, att den kanske har ont någonstans.
Med detta som svar på vad ägaren ska göra så sätter vi väl en klar ribba över deras kompetens! Tur att den ägaren hittade oss så han kunde få en harmonisk och lycklig relation med sin hund!
Ni som inte kan något kan ge upp nu!
Ni som inte kan lösa ut en problemhund bör inte försöka komma med avledningsmetoder eller påsar fulla med burkar!!!
Håll er till att utbilda de snälla och lätta hundarna och lämna de med drifter till dem som kan något!
Det finns duktiga instruktörer bland dessa, men det här med att behandla hundar som människor har nått en löjlig gräns snart!

Kommer inte hunden när du ropar, biter den dig när du klipper klorna, vill den inte sitta still när du vill, skäller den på hundar eller folk, drar den i kopplet, attackerar den andra hanhundar eller tikar... Det finns bara EN lösning!!!
Få armen ur ***** och ta tag i saken och bli ledaren! Skapa en tygg hamn för din hund så den kan få vara lycklig! Så den kan få vara hund på riktigt!
Alla ni som har minst en av dess nämnda problem eller liknande...
NI är INTE alfa! Ni är längst ner på hundens lista, matmaskinen och en undersåte!

MIN HUND ÄR INTE SNÄLL, DEN ÄR UNDER LYDNAD!

MIN HUND ÄR LYCKLIG OCH LITAR PÅ MIG TILL TUSEN PROCENT, VILKET OVAN VISAR.
MEN HUR LÄTT ÄR DET ATT FÅ HONOM ATT TRO MIG NÄR ANDRA HUNDAR FÅR ATTACKERA HONOM ÄVEN OM JAG GÖR ALLT JAG KAN FÖR ATT FÅ BORT DEM?
FÖRSTÅR ALLA VILKET JOBB JAG LÄGGER NER!!?

Så om någon ser mig lyfta min hund i nackskinnet, bita den i läppen och morrar eller ta den i nackskinnet och lägger omkull den, ni som ser mig köra hanteringövningar med min hund där han ligger mellan mina ben och jag smeker honom över magen...

Allt detta ledde till att den hunden som sprang på oss igår inte ligger på ALBANO just nu!

Ni kan oxå veta att min älskling sover på mina fötter, viker aldrig från min sida, vill jobba i alla lägen med mig, han finns där för mig och är alltid glad och full med energi!
Han kan springa över fälten i djupsnön hundra meter från mig och trots att haren dyker upp framför honom och löper som en tok så stannar han och tittar på mig -svansen hög och viftande i hopp om att morsan sak säga JA till en harjakt-
Han äter glass till kvällens film med mig, han väljer mig framför alla andra!

Min hund är lycklig!
-dominant, kaxig, hårdkokt och full med testosteron, men han är lycklig!-

Trevlig helg alla underbara som vill sina hundar väl och har koll på dem, tack för att ni finns och sprid budskapet! Ledarskap regerar! Kram på er!

7 kommentarer:

 1. Nu kom tåren, Du é bara bäst!

  Love u

  SvaraRadera
 2. Visst är det kul med alla dessa hundar, som får springa hej vilt och "hälsa" på alla hundar den träffar. Frågar du den andra hundägaren ville han säkert bara leka och han låter så när han pratar.
  Cirkuskonster i alla ära, men ledarskap kan rädda livet på din hund.

  SvaraRadera
 3. Precis! Så underbsrt rätt sagt My!

  Vad hade hänt om jag hade haft en liten hund? Man blir ju knäpp på dessa dårar, okunskap är det värsta som finns...

  Det har vi bevis från alla håll och kanter på!

  SvaraRadera
 4. Flytta till Åkersberga! Vi har bara ansvarsfulla hundägare i denna kommun! (Jag ljuger om allt, bara jag får hit min Kråka!)

  SvaraRadera
 5. Hej!

  Skulle var grymt kul om du ville skriva om HUR man får till ett sånt bra ledarskap!!

  Mvh Linda

  SvaraRadera