onsdag 17 februari 2010

Samson körde hela baletten!


Gårdagens träning blev nog så här långt mitt stoltaste ögonblick på skyddsplan, tack alla för pepp och alla gulliga komplimanger! Mammas värmande kommentar "Jaha... så enkelt blir det om man har lydnaden."
Igår körde Samson hela programmet, vår första utkallning, kalla ut figgen, lägga för flykt, släppanden enligt ettan och sen givetvis lydnad -Kan inte ordningen på vårt pass s här i efterhand-.
Det var Benson som efter våra första bevakningar sa: "Vad gör vi nu då...?" och sen så spann han på, vips så var passet slut och jag insåg först efter att Samson kommit springades med ärmen och vi smet ut ur ridhuset vad han fått oss att göra.
Jag konstaterade förbryllat att det inte är svårare än så här...
Inte ett ryck, inget slit utan bara ledarskap och en fin ordförståelse...
Han är fantastisk! Ska bara försöka för valta den lilla pajasen...
Nu ska det slipas bevakningar och eftersom det är hans andra pass i skulet så ska det ju oxå arbetas med. Sen har vi ju våra anslutningar, men bara på två pass så har han blivit jätteduktig.
Det är bara satan i gatan vad taggad han är, han höll på att välta omkull Benson och vår lilla publik körde klassiskern "OOOOOhh" i bakgrunden.
Han går på kropp och man får ju lite ont i magen, det gäller att figgen har bra mottagningar -Tack och lov för Benson- annars kommer de hamna på backen och min hund kommer typ bryta alla ben och ryggen...
Jag ska bara vänja mig vid att ha en "olydig" hund, jag är lite obekväm med att släppa ut alla hans drifter men det kommer bli bra i slutändan.

Tack min underbara träningsgrupp för er omtanke och ert stöd, ni är fantastiska! -kramar-

Slutligen... tack Benson IGEN för all hjälp! :-)

5 kommentarer:

 1. Oj va kul!! Bra kämpat och ihärdig har du varit, inte gett upp utan sett målet. Helt plötsligt ser man det och harregud..man blir lyrisk!!
  Kommer ihåg och kommer alltid minnas mitt första hela skyddspass.
  Vi fladdrade iväg på moln hem sedan, tror t.o.m att jag grät en skvätt.. Jag förstår dina känslor om man säger så!! GÖTT!!

  SvaraRadera
 2. Du glömde en till kommentar som Rose släppte "i varje grupp föds en stjärna" och hon syftade självklart på dig och Samson. Kan inget annat än att hålla med. Gårdagens träningspass för er båda var lyrisk, som klippt och skuren efter regelboken. Heja på, kommer alltid finns där som stöd när/om du behöver.
  Bamsekramisar

  SvaraRadera
 3. Det där har ni verkligen kämpat fört! Grattis, du måste vara otroligt stolt över dig och din hund!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Ja, hej vad det går bra när man lägger grunden utanför banan. Lär in ledarskap därefter ordförståelse och sedan kraven. När man då lägger hunden i "driften" så bara funkar allt, sitt är ju sitt, loss är loss, fot är fot oavsett var man befinner sig. Har man rätt material och jobbar enligt skolboken så når man fina resultat. Är stolt över dig gumman!//Mamma

  SvaraRadera
 5. Man klarar inte detta själv och jag har ju all hjälp jag kan få, tack för alla snälla ord! Kramar

  SvaraRadera