torsdag 21 augusti 2014

Samson ska till ett världsmästerskap! WUSV-Universalsieger 2015!

Tiden har bara flugit förbi och livet har verkligen tagit tid, nytt jobb och gammalt jobb på samma gång har verkligen lett till att bloggen mer eller mindre kan jämföras med en öken, begreppet ”bloggtorka” räcker helt enkelt inte för att beskriva situationen på denna webbplats.

Men bara för det så har inte livet stått stilla kan jag lova, hundarna har blivit lite lidande på träningsfronten men ändå så har vi tagit oss iväg på olika evenemang och det har varit många helger på raken som inte spenderats på hemmaplan, varav de två äventyrshelgen sista innebar mästerskap. Tungt för vilket ekipage som helst och utan träning så klarade vi det. Det har verkligen lett till många nya erfarenheter och jag är grönjävligt imponerad av min hund!
 
Jag tänkte att detta inlägg faktiskt får behandla det stora som faktiskt hänt i sommar, det faktum att Samson blivit Universalsegrare 2014 genom att delta på SSM med placeringen V11 och helgen efter så deltog vi på SSM IPO. Summan av de poäng som man får med sig genom dessa två mästerskap blir avgörande och högst poäng erhåller titeln Universalsegrare 2014! Vilket alltså vi gjorde!
Detta innebär att vi kommer att delta på WUSV-Universalsieger 2015 i Italien!


Samson ska i svenska termer delta i ett världsmästerskap!

Jag har aldrig varit så stolt över min kämpe till hund, trots att han inte var 100 % så gjorde han allt för att kämpa sig igenom allt, han levererade vårt BÄSTA fria följ NÅGONSIN och jag förlät honom att han nollade platsen genom att rulla sig samt miss i apporteringen som kostade otroligt mycket. Spåret gjorde han som så många andra och käkade gräs, när han höll på att kvävas så klev han över en apport och när luften kom ner istrupen igen så spårade han som han brukar. Något sent påkommet av herrn. Men ibland så ska man ha lite tur!
När det andra ekipaget (kanonduktiga!) bröt efter lydnaden då den hunden gick ner sig och landade på 66 poäng så stod det klart att Samson skulle få åka till Italien!


Så nu blir det träning, vi inleder med spår och fys för att sedan gå vidare med skydd. Lydnaden håller jag på att lära om ingångar. Något som Samson uppskattar. Allt nytt är ju kalaskul i hans ögon! Spåret ska läras om och vi ska försöka få bort bruksspåret ur honom. Nu är det IPO och jag inledde med att frispåra honom så jag kan tala om för honom hur jag vill att han ska spåra genom att gå en bit ifrån honom men snett bakom så jag ser allt. HUR snyggt som helst skötte han det så nu blir det väl så här tråkig spårträning framöver… YAY!

 Så det är det som hänt. Japp. Min lilla utställningsschäfer ska ner på VM bland alla små gråtroll och slåss. Hur coolt är inte det?

3 kommentarer: