onsdag 28 september 2011

Lydnadsläger 2011, missa inte nästa chans!Förra helgen så gick det efterlängtade Lydnadslägret av stapeln, jag kan inte säga annat än att det var en otroligt rolig helg med massa goa människor och mest av allt så var det högt i tak! Vad jag menar med det är kort och gott att den inte fanns frågor som inte kunde ställas eller tankar som kunde tänkas högt. UNDERBART!
Vi inledde fredagen med en föreläsning som låg till grund för helgen, även om vi hade många duktiga och även om det var mycket som man redan vet SÅ var det som vanligt så att man ändå glömt det... Ni vet hur det är, sånt som egentligen är solklart faller lätt i glömska.
Summan av denna föreläsning var helt enkelt hundens beteenderepetoar, språkinlärningen togs upp, stress/motivation, rasegenskaper och individuella variationer. Jag kan inte ta upp allt här, men det räckte och blev över med information helt enkelt.
Lördag och söndag gick i ett enda lydnadstöken, hela helgen höll clinic-form och det blev många tankar allt eftersom olika ekipage passerade. Det är fantastiskt och så lärorikt att få titta på alla olika hundar och även om man inte idag står med en viss problematik, funderingar kring inlärning vid ett visst moment eller ens samma ras så kanske man hamnar EXAKT där i framtiden eller så har man varit där. Det var anteckningsblock som fylldes och händer som ständigt räckes upp, en mer utvecklande helg får man leta efter i mina ögon!
Man påpekade gång på gång; VAD är det egentligen vi tränar med våra hundar? Är det lydnad? Är det jakt? Är det näring? Varför gör hunden som den gör? Varför får man "problem" i vissa lägen? Hur kan vi få vår hund att utföra det beteende som vi vill ha på bästa sätt? Osv osv osv...

Att få tillfälle att ha Jonte och Rose tillsammans är jag så oändligt tacksam för! Jonte som aldrig jobbar i Sverige -tränar mer eller mindre alla andra lydnadslandslag i världen utom det svenska...- och Rose som är uppbokade med sin egen kursverksamhet är inte de lättaste paret att matcha en ledig helg med...
TUSEN TACK TILL ER OCH FÖR ERT OTROLIGA ENGAGEMANG UNDER HELA HELGEN!

Tack alla som deltog och framförallt ett STORT tack för ert sportsliga och otroligt ödmjuka sätt!

Ni som missade detta... tja... Ni missade verkligen något!
Men är ni sugna på nya äventyr? Gå in på www.schaferungdom.se där hittar ni vårt nästa läger som går av stapeln den 15-16 oktober! Alla är välkomna!

Nu är de dags att släpa en trött kropp till sängen!

2 kommentarer:

  1. Låter ju superbra!Lottie

    SvaraRadera
  2. Tack för en proffsigt arrangerad och otroligt lärorik helg!

    SvaraRadera