lördag 30 mars 2013

En dag i hundens tecken!


Idag så kom jag hem och somnade väl vid fyra tiden, vakande tjugo i sju och noterade att solen strålade in genom fönstret. Fick lite ångest när jag insåg hur få timmar jag skrapat ihop sömnmässigt så jag tvångssov i två timmar till. Helt ok.
Lämnade Samson och Elsa hemma och tog vår gäst på en egen promenad på ca en och en halv timme i solen, inte helt fel vill jag lova! Packade in hundar och gejjer i släpet och konstaterade att ekipaget inte gick att rubba! Tack vare mina ICEbuggs så kunde jag kasa släpet över isen och hänga på det på bilen. Nu var jag bara 20 minuter efter min planering. Just snyggt.
Åkte till Lövsättra och körde igenom båda hundarna, Elsa fick visa sitt fria följ och mamma läste av mig och gav mig ett par tankenötter. Positionen och kontakten är grym, inte ett blicksläpp någonsin! Men energierna hos mig måste falla på plats. Elsa blir numera så hög av att få jobba att hon kan hoppa och klappra, vilket gör mig förbannad och så blir det dödläge. Andras in och ge fan i att berömma så löste det ut sig fint, jag blir lite annorlunda på plan när folk tittar på mig och Elsa och detta VET hon så då faller hon tillbaka lite i teatermönster. Så det var nyttigt att jag fick jobba på min egen attityd och tydlighet. Mamma sa att det är dags att bli mer som jag är mot Samson mot fröken så kommer det bli bra, sen fick jag ett sketabra tips på hur jag ska få henne att inte vika huvudet på nedläggande för gruppmoment. Tack Mammi!
Elsa fick sitt första traspass idag oxå. Inga konstigheter. En Ängsbackare. Utan tvekan!
Samson fick köra platsliggning, apportering och vittring. Inte så mycket att klaga på. Han vill slicka pudersnö när jag hade kommit en bit ifrån honom. Men det meddelade jag honom om att det INTE var aktuellt. Sen körde han ett pass med mamma. Antingen är min mamma JÄTTEliten eller så är min hund JÄTTEstor.... Kul att få njuta av att titta på sin hund som går... PERFEKT! Heffaälsklingen!

fredag 29 mars 2013

Vanvårdshundar...

Det händer hela tiden. Ägare som säger att de borstar sina hundar men egentligen så är det som man då tror är huden... Är egentligen bara tovor.
Hunden på bilden trodde ägaren att man kunde få lite frisyr på iaf. Men det är ju bara att klippa ner.
Hundarna känner så tidligt att man vill hjälpa och de är helt fantastiska att jobba med!
Tråkigt nog så är det allt för vanligt på jobbet att de väntar med att komma tillbaka på besök tills det är hälften så illa igen. Man klipper för att slippa pälsvård... Men då ska man ju klippa HELA tiden!

OM ni behöver hjälp? TVEKA INTE att höra av er! Det finns ingen skam i att vilja vända på steken! Hundcenter finns för era hundar! Hela tiden!

Glad Påsk!







torsdag 28 mars 2013

onsdag 27 mars 2013

Att vara en pinscher...


Jag är en galen ljus-kvinna...

Okej. Jag erkänner! Jag har verkligen en sjuk dille på ljus i alla former! Doftljus, värmeljus, blockljus och kronljus... Tänt ska det vara jämt! oavsett årstid! Så vad passar väl bättre än att fylla på förråden när man är på IKEA. Nu skulle sett kassakillens min när han blippade in alla mina ljus...
Det gick så långt att jag var tvungen att försvara mina ljus med en släng av min komikerådra (eeeeh...) och sa lite sarkastiskt "Jaaa aa du... Det är ju inte helt utan att man framstår som en galen ljus-kvinna..."

Hur som helst så är färgtemat klart här hemma och här kommer några bilder...











Samson är uttråkad och förvisad till balkongen... Tur att det är träning ikväll så jag kan gottgöra honom <3 br="">

tisdag 26 mars 2013

Knådade hundar!

Ledig dag. Fantastiskt skönt!
Är hundvakt och efter två dagar är den nya inkörd i flocken.
Härliga energier, inga spänningar och tre glada hundar! Det tog två utvecklingssamtal och nu är han som ett frimärke på mig och frågar hela tiden OM han får göra saker. Samson och han har bondat som tusan sen de båda blev brutalt medvetna om vilka enegier jag tillåter och INTE tillåter.
Tänk vad ledarskap och en harmonisk flock kan ha för inverkan på en rätt dominant hanhund...
Vi inledde med två timmas morgonpromenad och sen kom Tessan och gick loss på alla tre hundarna.
Det är helt makalöst vilken effekt massage har på hundarna! Jag föreslog att vi skulle börja med Samson som lättast, så han fick fylla rummet med hormoner. Effekten dröjde inte länge på sig!
Elsa slocknade inom 10 minuter och var så påverkad att hon viftade på svansen med ögonen stängda när man pratade med henne.
Nykomlingen la sig intill Samson och Tessan och sov, en del av planen eftersom han skulle få sin första massage i livet. Med tanke på att han både gått i avel och inte har så mycket muskler som mina grisar, dvs mindre mängd men överansträngda muskler att jobba med, så skulle Tessan få lite gratis rent övertalningsmässigt. Skillnaden efter behandling borde dokumenteras för forskning! Så underbart att se!
Alla hundarna sov som stockar, inte ens när jag öppnade ytterdörren vaknade de... Eller de brydde sig inte...
Så jag drog till Chilli och IKEA i Barkarby,
nu är helt enkelt det turkosa temat filländat! Bilder kommer imorrn!
Pratade med mamma och berättade om vilken lyxdag vi haft och imorrn ska hon ta en titt på min lydnad. Saknar lilla mor rätt mycket ibland....











lördag 23 mars 2013

Vilken jä*la LÄTTNAD! Nu blire fest!

Älskar dessa dagar, nämligen dagar med min älskade bevakningskurs!
Med Siwan, Kikki och gänget!


Vi hade gjort vår läxa, torrat och snålat med figuranter och idag gjorde vi "certprov", eller en del då da... Patrullstigen!
Först ut var Samson och jag hann gå av honom lite av det värsta innan vi fick gå ut i banan. Han var briljant! Det började dock med ett litet aha-moment från min sida. I rädslan eller oron att han ska ska gå upp i varv som han gjorde förr så har jag satt press på honom. Vilket gjort att han inte riktigt vågar lita på sig själv och vågar ge mig solklara markeringar. De finns där såklart. Men efter att han tagit vinden så gjorde vi en återpatrullering och då fick jag lite nya direktiv/peppning från Siw och jag lät honom dra det där djupa andetaget som han sååååå gärna ville ta och så släppte jag på kontrollen. Snacka om inre strid för min del!
Men han löste ut det fint, det kom ett ljud men jag kunde lugna honom och få honom att bara fokusera på att inhämta informationen, att inte agera på den.
Sen kom ljudfiggen. när han bara gick ut och jag smet fram och stöttade honom. Så fint han gjorde det! Jag var så förvånad när jag tittade på min hund. Det var som om att det inte var MIN hund. Det var så perfekt! Så SOM vanligt så kom de. Tårarna. Jag satt på huk bredvid honom och medan han fortsatte lyssna efter figgen så borrade jag in näsan i hans mysig pälskrage och lät tårarna rinna. Det var verkligen en sån LÄTTNAD!
Vi avslutade med att göra två ljud där jag bytte till ett ännu längre koppel och med rätt känsla i bröstet, det blev två PERFEKTA markeringar med heeeelt rätt känsla hos Samson. Vid andra försöket så fick vi dessutom en DUBBELmarkering! Siw råkade klampa in i vår lilla övning och Samson löste även det kalas. Tack Kikki för att du peppade mig till att ta ett steg till och våga!
Alltså. LÄTTNAD är nog bara förnamnet!
Hunden har en uthållighet som räcker för tre hundar, helt sjukt! Han gör ALLT för mig!
Siw gjorde en rätt snabb analys ute i terrängen att hon får känslan av att han känner ett behov av att försvara mig, alltså när min panik över hans temperament i skogen sätter in och då blir det pannkaka och ljud kommer från den lilla schäferkroppen. Lilla... haha...

Vid avslutningen så fick jag från Siw att Samson är klar för certprov, att jag ska ge fan i att träna just detta med honom. Förslaget var att jag skulle gå på krogen och festa med honom, så vi hade kul ihop!

Så... så får det bli!

onsdag 20 mars 2013

En bättre förare?

Alltså. Är det något jag är brutalt nöjd med så är det Samson FF! När matte inte gör bort sig så är det svårslaget! Härlig energi och glädje rakt igenom och uthållighet som är mental... Tack Heffaklumpen för att du gör allt för mig!

Jag lovar att bli bättre på att göra detsamma för dig! Än så länge så är jag anledningen till alla missar, det känns surt... Men å andra sidan så blir man motiverad att bli en bättre förare!
Det får jag ju hjälp med!

tisdag 19 mars 2013

Sann glädje är att ha en armé med hundnördar!

Från olika delar av landet.
Olika personligheter.
Olika åldrar.
Olika raser.
Olika metoder.
Olika tankar.
Samma kärlek till hund.
Samma glädje.
Samma ödmjukhet.

Samma vilja att ALLA andra ska få lyckas.

Här kommer några bilder som verkligen förmedlar känslan av att ha dessa underbara brudar runt sig en hel helg med deras fantastiska hundar!

Så här känns det.....


















måndag 18 mars 2013

En helt jävla grym helg!

Jag är ledsen. Men dessa helger med hund, skratt, humor, tusen olika tankar, olika metoder, peppning DELUXE, så härliga energier att man får gåshud på låren när ANDRA kör sina hundar, lyckotårar när man inser vilka hundar jar och vilket kalasjobb man själv gjort med sina odågor och folk som får en att känna sig ASgrym på skitsaker...

DET är livet!

Samson har briljerat och imponerar på mig så jag skäms över att jag ens FUNDERAR över OM han är bra på vissa saker... Han körde bara hela programmet. Pinsam insikt för matte.

Hur många av er tränar på "språng bakåt marsch"? Inte jag. Men Samson KAN det!? Nu hoppas vi att det kommer på tävling...
Att göra dold fjärr med matte på andra sidan skynket på korrekt avstånd? Eeeh... ETT tveksamt skifte innan han var 100 % på att det var jag som kommenderade. Metallapportering med hinder som flyttades flera meter medan han var på väg ut till apporten som låg i Umeå (hade order att kasta ASlångt) och han gör återhopp!
Vittringar med hundra andra pinnar, massa andra föremål, min pinne var kladdad på av TL, tickande äggklocka och glöm inte att man hade byggt ett monument PÅ den rätta. INGA problem!
Otränad hund. Snacka om hög lägsta nivå på den grabben!!! Jag är skyldig dig en fet ursäkt och ett grisöra!

Elsa. En ny hund enligt alla som träffade henne förra gången.
Alla moment sitter utom ingång vid inkallning och apporteringar. Hon jobbar på som en liten tok och flyr inte längre om kraven kommer! Underbart!
Ordförståelsen är kalas!
Gruppmomenten känns stabila och trygga, det misstaget jag gjorde med Samson känns avlägset och jag är lite stolt över att jag tog lärdom och nu har jag en hund som fått visa hur nyttigt det varit för henne och hur gött hon tycker det är med gruppmoment.
Hon visade oxå att agilitykarriären inte är helt osannolik att den äger rum... Gungan presenterades.... Eeeh... Jahaja...

Tack tjejer och Lasse för en helt fantastisk helg (IGEN!) och jag kan bara meddela att jag ser fram emot nästa sammankomst!

Grymma är ni och vissa av er har ju gjort SJUKA framsteg med så små medel!

Mena vad ni säger och NJUUUUUT av varje sekund! ALLT är en tillgång! Glöm inte det!





onsdag 13 mars 2013

Perfekt sovställning!

Alltså den här hunden Kattis... Hur mycket saknar ni henne? ;)
1 timme utan att röra sig, snackar vi perfekt sovställning då eller?

Underbara hjärtan jag har här hemma!



tisdag 12 mars 2013

Kan du bli en människa som du själv orkar vara? Dygnets alla timmar.


Märkligt är att det finns människor som går runt på denna jord i syfte att BARA suga energi ur andra människor, ägna tiden åt att vara så kallade kappvändare och se till att greppa varje chans att snacka skit om andra. Det är inte heller målmedvetet skitsnack utan vänder beroende på vem de pratar med och sen TROR dessa människor att det beteendet som de utsätter sin omvärld för inte blir till allmän kännedom. Men de flesta vet och bakom olycksfågelns rygg så skakar man på huvudet.

Jätteledsen. Men det är tyvärr så att man kommer alltid bli en mindre människa själv genom att trycka ner andra, att lägga energi på att få andra att må lite sämre eller tro att man kan projicera sina egna tillkortakommanden på andra... det leder... INGENSTANS förutom att man mår sämre och sämre själv.
Man måste byta sällskap frekvent, ha många vänner olika vänner runtom i landet som kan stå som bollplank när man hela tiden kräver nya åhörare för sin egen ångest. Ja för det är nog tyvärr vad det är.
Att inte kunna unna världen lite lycka. Be om ursäkt. Be om hjälp. Eller bara hålla käften när man tycker att orättvisan är enorm, det är svårt... men egentligen är orättvisan bara missunnsamhet från en själv. När man når bortom den så har man vunnit.

Att det ska vara så svårt att unna sig själv att må bra? Hitta tryggheten i sig själv och bli en människa som man själv orkar vara? Dygnets alla timmar. Utan man håller fast vid behovet att bli sedd av allt och alla, till vilket pris som helst. Offra andra på vägen gör man gärna. Problemet är den dag man inser att man offrade den vän som skulle stått där som ett berg i stormen. Bara för att man inte älskade sig själv tillräckligt mycket.

Vem har förlorat då?

Men tiden läker många sår. Glöm inte att stanna upp. Hur mår ni? Vad kan ni göra för er själva som ger er kraften att må bra i goda vänners lag och med en underbar familj runt er? Först då kommer ni bli en resurs för andra och även för er själva. kommer ni må bra.

Unna dig att vara en stor människa!

Beroende på hur du väljer att prata om detta inlägg kommer ge dig en aning om vart du själv står. Antingen ser du till dig själv och begrundar, inser att du är värd att vara så mycket mer.
Eller så säger du "Såg du var Jeanette hade skrivit?? Jävla *****" och är därmed så otroligt träffad att du försvarar dig mot ett blogginlägg som påpekar att du är VÄRD så mycket mer.

Anledningen till att jag skriver av mig är förmodligen för att jag själv mår så otroligt dåligt för tillfället och måste tänka mig för för att inte bli en sämre människa. Jag säger nej till saker. Förhandlar med mig själv. Men jag offrar aldrig någon annans välbefinnande. Detta är första gången jag blivit så vuxen att jag tänker på mig själv. Det kommer få mig att komma tillbaka igen och finnas där för dem som jag älskar. Men just nu så sårar små saker otroligt mycket och jag har inte råd att låta små människor få mig att må sämre.

Tack.

Uppdatering.

Som i en film så dyker det upp folk i en helt annan del av min värld och gör mig ledsen på riktigt. Timmen efter att jag rett upp tråkigheter i mitt eget privatliv på bloggen .
En jag inte ens vet vem det är och en som jag trodde jag kände. Med syfte att hjälpa och starta en tankenöt hos en kamrat så blev jag istället häcklad på Facebook i nästa sekund. Där man VET att jag får en chans att läsa det och bli ledsen. Jag ska inte tro att jag är något. Hjälpa någon är jag inte tillräckligt klok för att göra? Öppen logg är inte alltid kanon.
En "missuppfattad" kommentar och jag ska hängas inför över 500 miljoner användare av facebook? Jamen... det är ju rimligt.
Som om att det inte räcker med att den civila världen är helt ur spel så ska hundvärlden, som varit min räddning i dessa tider, sparka bakut. Vad kul! Fest!
När blev folk elaka? Missade jag den lektionen?
Uppdatering denna morgon: Inlägget borta! Ett bra samtal. Förståelse och förklaring har jag fått från en okänd. Hoppet om människor lite reparerat. Nu praktik bakom låsta dörrar på SiS.

Gud. Rensa huvudet. Grina en skvätt. In i kaklet. Bara 50 tim denna vecka.

Varför är det så svårt!!?

Kom just hem från morgonpromenaden. 4,5 timmar senare. Tvätten igång och trötta hundar Deluxe!
Njuter av att inte ha ett enda måste förutom att fylla på vatten åt tulpanerna.
Kan nu någon tala om för mig varför det är så svårt att ha en ledig dag? Hur kan det vara så svårt att ta bort och inte skapa nya "måsten" en vacker dag som denna?
Tips på tankar som fungerar?

Det tog mig två timmar att inse att ingen förutom JAG har några förväntningar på mig JUST idag. Så då gick jag ett varv till.

Ta hand om er där ute!
Det är förbannat svårt! Men försök....

söndag 10 mars 2013

Storhetsvansinne bland kungligheter!

Samson såg Lejonkungen på repeat igår kväll när jag var på kalas.

Det satte sina spår...

Han vill numera tilltalas Simba, eftersom det är så pass likt Samson så torde det inte vara några problem enligt H.M Samson Mammas Gris.

För mycket samarbete. Går det?


Är inne i ett bra träningsstim, jag nyttjar promenaderna till max och det passar oss bra. Matte är för stressad för att hitta ro och åka iväg och träna. Med  ett spann av arbetade timmar i veckan som ligger mellan 50-72 så har jag eliminerat ALLA "måsten" och gör bara efter vad som känns roligt. Att låta hundarna turas om på promenaderna ger oss alla tre energi och de är så lyckliga över att få träna så jag känner inte att de tar skada.
Nu har jag bara kommit fram till ett litet dilemma som jag uppenbarligen präntar in i mina hundar, eller vi som kör lite på samma träningsstil gör, det är FÖR mycket samarbete som vill pysa ur hundarna.
Samson har svårt att få en balanserad fjärr och i tid och otid så flyttar han en baktass, detta kommer bara om vi kört annat först och att han då fått tagga igång på mig. Om jag bara plockar in honom och gör en fjärr så händer det inte. Detta är något som kommit allt eftersom tiden gått och han släppt en stor del av sin "Du kan dra åt helvete för jag behöver inte dig!"-attityd. Jämför man idag med hans ettårsdag så är det inte samma hund.
Elsa har kommit en bra bit i sin träning och nu ser man en Bacci i henne allt mer, hon går nästan upp i atomer och stressar av att hon får jobba. Jag kör bara lugna belöningar med mig själv och godis, men samma sak gäller här eg. Om jag bara kör korta pass så går det bra. Men om vi ska göra mer så vill vill vill vill vill vill vill hon och ögonen snurrar i skallen på henne.
Det har blivit bättre ju hårdare jag har vågat vara på henne och det roligaste kan vara att inkallningarna börjar släppa och det känns ju helt fantastiskt! Tänkte ta med mig det ner till lägret nästa helg, men kanske att jag ändrar mig... ;) Det blir nog att hantera viljan på rätt sätt....
Är noga med att inte släppa igenom MINSTA ljud från fröken, hon är ju en skrikapa DELUXE och har så lätt att ta till ljud att det är fanimig löjligt! Än så länge är hon tyst och jag tänker hålla det så!
Mitt signum har ju blivit att jag har "tysta" schäfrar, det vill man ju inte slopa som slogan!

Att jag helt tappat Samson i skyddet på den fronten behöver vi inte prata om, men alla som tror att han är tyst av naturen? Hade jag inte varit benhård på honom så hade han låtit som när man ska taktiksnacka med figgen och han måste vänta på sin tur.... PERIOD!

En perfekt dag avslutades i kyrkan för att fira Issas födelse-dag, "mello" som alla kallar det (vånda för somliga... aka mig) med en hope schlager-nördar och järngänget i form av Anterud, Lindberg och Johansson :)

Nej nu blir det nattinatt!

fredag 8 mars 2013

Vardagslyxa är ett MÅSTE!

På vägen hem så bestämde jag mig för att lyxa till det lite i tuffa tider och låta en ny färg hitta in i huset. Lyx. Tvättade bilen. Lyx. Tog en promenad med hundarna som suttit ute hela dagen. Lyx. Men mörkt.
Det är tre trötta figurer som tackar för denna dag!

torsdag 7 mars 2013

Ni får 20 % rabatt! Passa på! Kolla in!

Ok nu är det dags!

Jag är som känt en frekvent gäst hos yes4beauty i Åkersberga hos underbara Virge och Kristi, efter att ha pratat lite med damerna så kommer jag nu kunna erbjuda alla läsare och era bekanta på detta strålande erbjudande!

Alla som bokar en tid för ett nytt set naglar eller fransförlängning under mars månad får 20 % rabatt!

Gå in på HEMSIDAN och klicka er vidare till onlinebokningen, i fältet "meddelande" så anger ni SAMSON och detta ger er rabatten! på 20 %!!!


Åkersberga och salongen når du med roslagsbanan eller bussar till Åkersberga, salongen ligger någon minuts gångväg från centrum, med bil är det bara gasa på och man är där på 25 minuter om man åker från stan.
Sprid detta inlägg till alla era kompisar som förtjänar lite lyx!


onsdag 6 mars 2013

Det var det det...

Bädda fint och då såklart med sträva nya lakan, nyduschad och småttrött...
DET är vardagslyx på hög nivå!

Tills man möts av denna syn.......

söndag 3 mars 2013

Nackskinnshäng med Bruno!

Lilla Bruno är på sitt livs första frisörbesök, en tuffing som efter ett kort utvecklingssamtal (nackskinnshäng) konstaterade att jag nog var svår att imponera på...
Så han la diskret om strategin och fyyyy vad mysigt vi hade det! Det är vansinnigt lätt att skämma bort såna små sötnosar...
Det gick så långt att han somnade när vi klippta tassar och klor, fångade det på film och visade den för matte när hon hämtade ut sitt lilla yrväder. Skickade den oxå så hon kunde skratta vidare åt lillgrabben.
Fick bilden nedan av en nöjd matte, vilket litet charmtroll!

Tyvärr fick jag avsluta dagen med att säga hejdå till en gammal vän, ägaren och jag pratade och jag sa att vår vän bara väntade på att husse skulle ta beslutet. Tårar. Det är aldrig lätt.
Men vi fick en fin sista gång och han var så trött min stolta vän. Hjärtan brister när de ber om hjälp...

Så snart hoppas jag att en ny stjärna tänds...





fredag 1 mars 2013

Glöm inte att boka tid för din hund!

Nu finns nya datum att boka upp sig på och jag påminner alla om att tiderna går åt fort som tusan!
Messa (bäst!) eller ring mig på 0709-393839 för att boka tider.

Hundcenter hittar ni i Åkersberga, ca 25 minuter från Stockholm.

Mer info om vad ni kan unna era hundar hittar ni på www.rmshundcenter.se

Som en makrill!

Elsa har fått ha kvar sin bur sen löpet, hon älskar att sova där när jag är hemma och äter bara sin mat om den serveras I hennes bur. Ställer man skålen i köket springer hon ändå in i buren och tjurar tills hon får sin vilja igenom. Imorse vaknade jag och såg detta.
Som en makrill låg han och snarkade...

Får skaffa en större bur till min älskling....