söndag 10 juli 2011

Guldkorn och komplimanger!

Igår så passade jag på att tävla Samson på hemmaplan, målet var att fixa dirigeringarna med min trasiga arm eller att kunna dirigera honom till rätt med densamme på tävling.
Sittande i grupp gick bra, han satt kanon med några tittar på annat. Men inte som det varit innan där oro har dominerat momentet. Vårt säkra kort gick dock på röven, han lärde sig när vi tävlade IPO3 att han kan sätta sig på platsen :( Men det är ju bara att backa bandet...
Nu kommer guldkornen! Det var 30-35 grader i solen på plan och vindstilla och efter halva ff så var han slut och flåsade hysteriskt, man han gjorde ett kanonjobb med några småmissar som resulterade i en 8 i betyg -kan inte betygen eftersom Jenny sitter med protokollet men hon påpekade att det var snålt med tanke på att de andra hundarna släppte och Samson höll ihop, gullunge!- Grymt nöjd!
Han genomförde all moment och rutan fick vi 9,5 på eftersom jag tittar ner på hunden när han ansluter... Så snyggt av mammas gris! Det är bra att kolla av vilka DK:n man har måste jag säga. Jag tänker inte ens på dem och i IPO så struntar man ju i alla smådetaljer och jag har lagt mig till med massa "fulingar" nu när vi bara kört lite slarvlydnad med IPO/BSL-inriktning :(
Tror det blev ett 3:e pris iaf ;)
Jag fick ett kvitto på att han trots värmeslagsvarning -var riktigt orolig och beredd att avbryta efter dirigeringsapporteringen då han flåsade hysteriskt och tittade genom mig...- genomför alla moment och kan prestera. Framförallt! Inga nollor på de "aktiva" momenten. Vilken bragd! Han är långt ifrån klar för eliten men det var en fröjd att ha heffaklumpen på plan. Vi är anmälda till SSM men jag kan ju säga att vi inte har så hööööga förväntningar, men det är så nyttigt att ta in hunden i en sådan tävlingssituation. Jag måste ju precis som vi igår kollade hur han gick i hetta så måste jag ju få se honom i större tävlingssamanhang och där jag blir nervös. När det gäller IPO och lkl nu så finns det ju inga nerver kvar, bara förväntan och om det går dåligt så blir jag ju besviken... Då slutar han jobba :(
Att komma typ nästa år när han antagligen är i bättre form och aldrig varit på en stor tävling kommer ju antagligen sabba för oss, så iår blir det ett träningspass på SSM :)
Hoppas vi är många som har samma tanke så det blir många tävlande :)

Den tävling som betyder något är den som jag och Uffe har sinsemellan, DÄR ligger mitt fokus! Vi drog båda "igång" idag så det blir jämt! ;)


Heffaklumpen provhoppar...

En imponerad Jenny i bakgrunden :)

Inte minsta klängande när avståndet blev rätt, sen ska vi höja hindret 5-10 cm till tävlingsmässigt :)

Ser ni vart baktassarna hamnar? Här taxerar han själv på tillbakavägen, duktig kille :)

Nu ska jag även berätta och tipsa om något! I torsdags så träffades ett par från Talangtruppen på DTBK. När det blev Samson's tur så körde vi först ingång på plan, ett moment som man gärna glömmer bort om man är mångsysslare som jag. Det är väl bara att knata in? ;) Gick kanon och sen länkade vi rutan och dirigerings aporteringen. SEN kom det roliga vi skulle köra hopp-apport och vittring. Då frågade Jenny om hon fick kolla på hur han hoppar. Klart hon fick det sa jag och man for iväg och hämtade en pinne från agilitybanan. Det frågades om hundens längd och provhoppades och fixades och Jenny berömde Heffa för sin teknik -våra lekstunder med att hoppa studs har gett resultat- och sa att hon aldrig sett en schäfer ha så fin teknik och jag mös av komplimangen och funderade på om det fanns ngn XXL-klass i agilityn ;) -nu mumlar säkert många men låt mig få njuta även om du har en egen Sjöberg till jycke! ;)-
Jag frågade om vi kunde kolla på A-hindret oxå och det räknades och man flyttade på vår vanliga position, vi skulle stå 30 cm längre bak än vad vi gör i vanliga fall. Då får han en bättre vinkel upp på A-hindret och baktassarna hamnar som på bilden över första ribban och han behöver aldrig häva sig över på samma sätt som när vi står närmare. Guuud vilken vetenskap! I min värld så har vi hoppat på rutin och höftat vad jag trott varit ett bra avstånd. Nu såg jag hur min hund verkligen utvecklade sin teknik på bara ett par språng, från riktigt bra till fantastiskt!

Så nu som tycker att era hundar har teknik eller detaljmissar i hoppen/klättrandet, ta kontakt med en duktig agilityinstruktör -om man inte känner någon som är så grymma som de jag lärt känna-. För är det någon eller några som kan lära en hund att hoppa... Så är det dem... ;)

Nu ska jag väcka husse och hundar som sover en lur efter dagens spårträning, Samson gjorde ett kanonspår på 1800 stag som Uffe la till mig. Är suuuuupernöjd! Två korta korta stopp där det ena var en nysattack på hela sträckan. Annars så fick han som en klocka i spårkärnan hela vägen med ngt vims i två vinklar:)

6 kommentarer:

 1. ja det var otroligt kul att se samson in action - jag är imponerad ;-))

  SvaraRadera
 2. Visst är det häftigt när man kan blanda sporter och idéer?! Ibland blir det riktigt bra. Man är så fokuserad på sitt eget.

  Tyvärr är det inte helt vanligt än med instruktörer som har kunskaper om hoppteknik. Det är specialkurs för en instruktör vi tog hit för några år sedan. Men de blir fler och fler när man inser hur viktigt det är, inte bara för hundarnas utförande utan för att de ska HÅLLA många års träning...

  Vad gäller betyg i ff så kan ju inte jag något om bedömning, den var säkert rätt men kändes snål ;-) med tanke på hur fantastiskt fint han ändå höll ihop i den värmen! Men det är ju domaren som dömer och det fanns väl skäl som inte jag såg;-)

  Det du kände relaterat till värmen, syntes inte särskilt mycket utifrån. Tänk på det..

  SvaraRadera
 3. Coolt & snyggt och vilket bra tips, tänka att små saker kan göra så mycket. Du och Samson är verkligen duktiga. Starkt jobbat, trots slicad arm och allt... imponerande

  SvaraRadera
 4. Som vanligt blir man ju imponerad och inspirerad, över era prestationer.. :)
  Vilken gren ska ni tävla på SSM..??
  Vill jag inte missa..♥

  SvaraRadera
 5. Vi tävlar BSL3 och eliten (lydnad), vågar inte släppa iväg honom på skyddet ännu... Lite för mycket monster ;)

  Sen ställs han under helgen :)


  Tack Therese! Vi ses på fredag! :)

  Kram

  SvaraRadera
 6. Oj, då har ni verkligen många järn i elden :)
  Vi kommer ner på först torsdagen, så det blir ju en del vi missar :(

  En annan är ju nervös...
  både över där vi ska bo och hela utställningsspektaklet :))
  men,men...det är ju samma lilla Vildhjärta jag tar med
  mig hem sen :))

  Kram

  SvaraRadera