torsdag 29 maj 2014

Kursen för högtempererade och ljudande hundar blev en succé!

Idag så var det dags för del 1 och det var fyra ekipage som spatserade in på Hundcenter med olika historier i bagaget. Hundarna var en hane på 2,5, en tik på 5, en hane på 8 och en tik på 9 år. Många år av oväsen sammanlagt!
Vi inledde med lite teori där jag presenterade delar ur kursen "hundforstran" som jag valt ut inför dagens kurs. Vi avhandlade allt från individuella variationer, raser, mentalitet och känslor och sen gick vi ut och alla fick visa upp sina hundar i sina MARDRÖMSMOMENT. Det blev mycket ljud och jag försökte komma ihåg att filma, men även när jag lyckades komma ihåg det så riktade jag ner kameran i marken efter ett par sekunder och försvann in i ekipaget och mina egna tankar. Så Monica finns inte med alls eftersom jag var in och handgripligen pillade i hennes träning, telefonen (Iphone) stängde av sig när Carina skulle visa vad hon gick för så jag skulle få det på film och Nina glömde jag filma före. Den enda som har lite mer att visa är Veronica, men henne filmade jag bara ett par steg "före" och sen filmade jag gräset.
VILKEN SOPA JAG ÄR!
Iallafall! Efter lunch så blev det teori och så gick vi ut och körde pass 2 där förarna med lite coaching tog bort allt ljud. Alla hundar fick sitta i bilarna och vänta på sin tur så de inte skulle ligga vid planen och ladda ur. Utan komma direkt från en tråkig bil och in på plan. Så vi var säkra på att de skulle ljuda och bete sig.
Det kändes lite kaxigt, men jag hade ingen anledning att tvivla på dessa förare. De gav verkligen allt och satsade med hela hjärtat! Så det var givet att problemen skulle vara på topp! Högljudda hundar mao!
Nu undrar ni säkert?JAPP! ALLA hundarna lämnade tyst dagen!!!
Inte bara tack vare mig ska jag tillägga!
Jag gav verktyg i form av teori med aha-upplevelse som bieffekt och sen var det upp till magkänslan hos förarna. Mer än så behövdes inte för att helt tysta många års ljudande.
VILKA FÖRARE! All in! Nu pratar vi om målmedvetenhet!

För det är så enkelt att man måste bara ta reda på vad man har i snöret, planera träningen och lita på sin magkänsla!

Här är ett ekipage som jag följt sen ett par år, en förare vars känsla som jag alltid varit imponerad utav och nu när magkänslan kom på plats så kommer jag fortsätta vara lika imponerad. Gåshud!
Övre vänstra är "före" såsom det låtit för dem och de andra två är efter lunch och hunden kommer direkt från bilen! Grymt eller hur?


Filmen i övre vänstra är från MARDRÖMSMOMENTET och i denna film så kan snutten få representera dessa två hundars beteende "före". Efterfilmen är nedanför till vänster och till höger, den till höger kan oxå representera båda. Vilka ekipage!!!!! Ja... båda gick in med sådan känsla att jag fick tårar i ögonen.... Från ljud till tystnad och delad glädje....


Allt för många lever under det dåliga samvetet, gör som andra trots att det inte passar oss, gör saker som vi själva inte tror på eller gör saker som vi tvivlar på. När tvivlet hittar in i magen så spelar det ingen roll om man vunnit VM. Tvivlet är vår värsta fiende!
Med 6 byggstenar så lämnade ekipagen kursen och ska nu stå på egna ben fram tills uppföljningsdagen och själv sitter jag i soffan och är omåttligt stolt!
Vilka förare jag fick träffa idag! När tvivlet försvann och magkänslan föll på plats så imponerade de så stort på mig och i min värld så är det ens svårt att tro att dessa förare skulle haft problem med ljud.

Det spelar ingen roll vad ni gör med era hundar, vilken väg ni väljer att gå....
Tro på det ni gör och håll er till de 6 byggstenarna så kommer ni nå alla stjärnor på himlen. Utan tvekan! Tvivla inte! Ni har förmågan och mer därtill!
Glöm inte att ALLTID ifrågasätta. Kan inte en instruktör förklara i detalj VARFÖR man gör på ett visst sätt och/eller om er magkänsla inte känns 100%? Lyssna då på magkänslan! Den kan INGEN ta ifrån er!
Hänvisa till mig om någon blir irriterad eller undrar varför ni är så frågvisa! ;) Ds.

Ps. Monica dig kommer jag att åka och film på din klubb, den ligger ju granne med mig! ;) Så vi får se ännu en tyst schäfer! ;) Ds.

tisdag 27 maj 2014

Kurs för högtempererade och ljudande hundar på torsdag! Nu finns det plats igen!

UPPDATERING!
Kursen har blivit uppdelad på flera datum pga många anmälningar samt olika grader av problematik hos ekipagen. Så nu finns det plats på torsdag för den som är intresserad, läs inlägget och fundera på om detta kanske är en kurs för dig?  Anmälan görs till mig på 0709-393839, ring eller smsa!

Japp nu har jag efter ett antal förfrågningar och påtryckningar från alla håll utom snett uppifrån vänster satt ett kursdatum och det blir den 29 maj!


Ljud och temperament är något som många tampas med när det kommer till våra älskade fyrbenta, på träningsplan, i hemmet eller kanske på fritiden.

Under denna kurs så kommer vi rikta oss till dig och som har problem med ljud eller temperament hos din hund när det gäller träning och tävling och som kanske tappat inspirationen när det gäller att få bukt på oväsendet.

Under denna kursdag så kommer vi titta på individuella variationer hos hundarna, prata om träning och känslor som kommer på köpet när man jobbar med denna typ av problematik samt så kommer vi titta på hur man praktiskt kan välja att arbeta.
Du kommer lämna kursen full med inspiration, med läxor som ska göras och gissningsvis nya kamrater som du kommer att kunna stöta och blöta olika tankar med.

Vi kommer att göra en uppföljningskursdag i början på hösten och givetvis så finns vi inte längre bort än ett samtal när du är på hemmaplan och tränar själv!



Jag är taggad som tusan och hoppas verkligen att denna kurs kommer göra skillnad för er som kommer att delta, ni kommer vara få deltagare och det kommer vara en exklusiv och grymt trevlig dag! Hinder är till för att forceras! Hur svårt kan det vara?

Mer info hittar du på www.rmshundcenter.se och det är där du anmäler dig! Välkomna!

Dela gärna länken genom att klicka på passande knapp nedan, ju fler vi når ju fler kan vi hjälpa och ju fler vi hjälper ju fler kommer älska hundträning och ju fler som älskar hundträning ju fler lyckliga hundar och ju fler lyckliga hundar.....

måndag 26 maj 2014

Det blev ingen Champion säger SKK nu :(

Pratade med en ny handläggare på SKK som säger att man inte får låna in CERT från brukset och därmed försvann Samsons lilla svamptitel :(

Men men!
Vi får väl rota reda på ännu en utställning!

Fina mammas Gris! 


söndag 25 maj 2014

Ännu en CHAMPIONTITEL!!!

Titeln jag alltid trott skulle vara omöjlig att ro i hamn har kommit iland!
På två utställningar!!!
Tusen tack Patrik som bara skakat på huvudet åt mitt resonemang och erbjudit sig att hjälpa mig, han har på två utställningar gjort ett fenomenalt jobb och kammat hem två CERT på raken med Samson. Något som jag på egen hand ALDRIG hade lyckats med! En handler som kan trolla!
Så för första gången på ÅRATAL så har Samson inom loppet av typ någon månad  varit på två officiella utställningar och fått TVÅ CERT med sig hem!
Alltså hur coolt är inte det?


Älskade galna MAMMAS GRIS! Numera dubbelchampion och förhoppningsvis så ska vi ju även spräcka den siffran i framtiden!

SÅ nu har vi alltså lagt till ännu en titel i listan....

LP1 LP2 LP3 LP ELIT SELCH IPO3 BSL3 BSP1 KORAD LKLSpår och SEUCH
Beathalandet Samson får alla kalla honom nu! 








fredag 16 maj 2014

Jag kommer vara klar i förrgår!!

Idag så åkte jag och mormor och firade lilla August som fyllt 1 år!!! Vart tid tiden vägen??
Jag och mormor tjattrar så mycket så vi tom tappar bort oss på motorvägen! Underbart!
Att få krama på bror och hans underbara familj gör ju en fredag som denna perfekt!



Alltså ibland. Idag slog fröken i huset alla rekord. Förlöp kan vara det absolut märkligaste... Förra gången märktes det ingenting nästan. Denna gång har jag en bitch som till och från överdramatiserar så mycket att jag och Samson backar tre steg och ser ut som två fågelholkar. WTF???


Det kan bli en intressant helg och kommande vecka.... 
Idag spårade hon med sele och det får nog bli det för henne framöver.
Det blev sån skillnad i symaskinssteget och visst är det med mottot "jag kommer vara klar i förrgår!!!" som hon löser vinklarna...
Men vad tusan! Med INGEN träning i ryggen så kan det ju bara bli kanon eller kalkon!

Samson slarvar lite men det är ju inte konstigt med så lite fältspår, det blir ju bättre med träning. Bara jag kommer igång!

tisdag 13 maj 2014

Det kan inte gå mer än åt helvete.


Med inställningen "det kan inte gå mer än åt helvete" så fick Elsa ett fullspår lagt av en främmande spårläggare. Första tillämpade på fält med mer eller mindre noll koll från juryn.
Lite kludd i början, hon var förvånad över att det inte var jag som lagt och försäkrade sig flera gånger innan hon flöt iväg. Det var lite svajigt, men det berodde nog på att hon gick igång och började lägga muskler bakom spårarbetet istället för näsa. Jag bråkade inte om det då utan lät henne jobba på, hon vinklade helt okej, trots obefintligt vinkelträning!
På andra sträckan så började jag göra små förhållningar och det räcker med att jag lägger ett finger på linan så reagerar hon. Ju lugnare jag fick henne desto mindre svajigt blev det och innan halva andra sträckan gått så var hon perfekt!
Hon tappade vinkeln, vilket var bra för nu visade hon att hon hade fokus på uppgiften och hon skog ett varv innan hon gick ut i vinkeln och tuffade på.
Drömmen! Initiativ och motivation att fortsätta med uppgiften! 
Jag är verkligen supernöjd!
Apporterna klantade jag mig på men slutet i form av en boll markerade hon utmärkt även när jag anslöt!


Tja? Vad säger man?
Måtte förlöpet  hålla sig på sin kant!!!
Jag hade spårat innan Klasse anslöt, då var det turbomotor på... Men ju längre spår desto bättre för prinsessan!

Både Axxa och Elsa körde en kanon eftermiddag i spåren! Äntligen känns det som knapparna börjar stämma och det är så jäkla roligt att se hur grymma de börjar bli! Man måste bara träna...... Tydligen!

Kakan och Samson var en klass för sig, inget att säga där!
Samson fortsätter jag sätta ur balans så han blir noggrannare.... Men det är sådär lätt med en Heffaklump!


lördag 10 maj 2014

ReDog-täcken i rosa, lime och svart!!!

Alltså idag så var det PaketDag! DELUXE!
Zoozoo.com levererade hem lika raketsnabbt som vanligt, idag kom det Royal Canin Energy som vanligt OCH ett nytt skär till min maskin! YAY!
På eftermiddagen så åkte jag och fikade i mängder med mormor i Kungens kurva i deras nya centrum, väl värt ett besök säger jag bara!
På vägen hem så landade jag hos Samson och Elsas massör Tessan och kammade hem ett nytt ReDog-täcke och laxolja! Jackpot!


Tessan kommer stå på Lövsättras utställning den 25 maj och då kan ni köpa på er en mängd olika grejer till kalaspriser!
Tessan kommer finnas på Sk Lövsättras utställning den 25:e maj med alla grejer!
Vill ni boka upp er på några varor? För att vara säker på att få dem så kontakta Tessan via hennes hemsida, grejerna kommer att kunna hämtas främst på Lövsättra den 25:e, fram tills dess har hon fullt upp så att skicka massa paket kan bli svårt att hinna med.
Men tag kontakt med henne!

Sök på Hunmassören på Facebook så har hon en sida oxå, där hittar ni alla priser oxå!


torsdag 8 maj 2014

Att kavla upp ärmarna och ta en käftsmäll...

I föregående inlägg från tävlingen så kom jag ju fram till att det fanns några punkter som jag skulle förbättra, punkt slut! Det är ju fördelen med tävling, det är först DÄR som man verkligen står naken och ser vad ens träning genererat i. Så ni som har lite hjärnspöken för att tävla, det är först där som ni står utan DK.n och belöningar. Det är då man stirrar sanningen i vitögat och inser vad som ska göras på träning. OVÄRDERLIGT!

Hur som helst så hade jag ställt in mig på att ta tag i de fyra punkterna, eller främst de tre som Samson stod för, mitt eget slarvande får jag ju bara skärpa mig med.
Jorå, jag satte på rätt musik och taggade till och började se framför mig hur passet skulle se ut för båda juvelerna. Ringde mamma och kollade om hon planerade att dyka upp för lite träning och visst sjulle hon det. BRA! Någon som kan kolla kritiskt och se detaljerna som jag själv förbiser eller kanske väljer bort eftersom de innebär konflikt som jag inte för stunden pallar att lösa.
Samson har ju slarvat med ingångarna på tävling, ett fint "hit" där han sitter perfekt framför och sen ett slarvigt avslut in till sidan, där han hamnar liiite snett.
Körde en omgång med Elsa och fokuserade på att få bra flyt i hopp och klättra med apporten, att hon helt enkelt får bära den och om och om igen hoppa och klättra och så bjuder jag bara på beröm när hon har ro i greppet om apporten och minsta stress eller försök till fusk så upphör jag och blir tyst.
Alltså den lilla prinessan är för rolig, hon är så snabb på att fatta sånt här och vill så gärna göra matte till lags. Det är en sån jäkla skillnad att köra en mjuk tik och en benhård hane!

Sen gjorde Heffaklumpen entré på plan, han har stått i två dagar, suttit uppbunden medan Elsa körde och varenda jäkla ventil på hunden läckte frustration och glädje i samma andetag.
Just snyggt.
Jag ropade på mamma och hon kom fram för att studera oss närmare.
Jag gjorde en inkallning och avslut. Aaaaaningen snett avslut.
Mamma nickade och stoppade händerna i jackfickorna, ett tydligt tecken på att hon inte är nöjd.
Kallade in igen och fick "Stopp!" från mamma.
"Vänta, lägg honom i rätt fack. SEN kommenderar du."
Så jag andades. Lyssnade på Samsons andetag och kikande ner på hans blick.
Insåg rätt snabbt att han var låst i jakt. Just snyggt. Fan.
Det kom med ens en harkling från mamma och en nick som betyder att jag nu sett vad hon sett.
Räknade till ettusensex och i samma sekund som jag räknat klart så hade hans andning förändrats och blicken klarnat. Jag kommenderade och han gjorde ett perfekt och RAKT avslut. Just snyggt.



Här hade man kvalat upp ärmarna och stått likt Stefan Holm och gett sig själv käftsmällar och dragit i tröjan för att ta sig igenom detta. Så var det så enkelt som att lägga hunden i rätt fack.
 
Ibland behövs det en mamma som med en nick påminner om att man måste se och ta till sig vad som faktiskt händer i hunden som sitter framför mig. Magkänsla kan ingen ta ifrån mig.

onsdag 7 maj 2014

Män i trikåer....

Var på väg hem från gymmet på min ärvda men ascoola cykel med asbreda däck. Blir omkörd av en tävlingscyklist vid ekerö-rondellen. Djävulshornen växer fram. Trampar som en galning och tar rygg, efter ca 200 meter (i nedförsbacke) så börjar jag tappa. Trampar i tre hårda tramptag till och drabbas av akut kramp. Just snyggt.
Ser honom glida iväg i sina trikåer på sin omanliga cykel med assmala däck och konstaterar att hade jag inte just kört ett benpass så hade jag hängt på honom. LÄTT!

Detta är varför jag inte taggar mig så ofta på gymmet, det är fan inte glamoröst någontans.


Samson blir tokig när jag cyklar iväg, mentalpatient nummer 1!
Jag gav upp att skrika på honom när jag insåg att det enda som skulle få tyst på honom var en avlivningsspruta....
Kloklipning avklarades imorse och det rök en och annan pulpa i kampen om att klippa dem så korta som det bara går (jag klipper så nära att om man pressar på tån eller springer på asfalt så kommer det lite blod), jag har slarvat och släppt iväg dem och nu straffas vi alla för det.... det låter när hundarna går på golvet när de är oklippta...
Det är samma obehag som när någon drar med naglarna på en griffeltavla för mig....
Så nu blir det fila fila fila och hålla efter så de kommer tillbaka ner till minimum igen!

Tur att mina hundar går att muta rätt duktigt ändå, kloklippning mot en Dentastick funkar alltid!


tisdag 6 maj 2014

När nederlag blir framgång!

I helgen så var det dags för jakten på hjärnspöken, jag har ju såna... japp! Svårt att tro för många men alla har vi en akilleshäl och för mig är det IPO-lydnaden. Utan tvekan!
På väg ut till tävlingen så kände jag mig hyfsat lygn men ju närmre jag kom så kröp oviljan fram...
Jag hade ingen lust att gå ut idag....
Väl ute på spårmarken så hände det bästa som kunde hända, Samson startar upp kanonfint och jag kände "Yes vilken kille han är", men det höll knappt första sträckan ut innan han fick problem. Vad var det då? Jodå, vildsvin. Dessa äckel! Samson låste och fick halv panik och försökte slå sig ur deras stråk, till slut sa domaren att vi fick bryta och jag plockade fram Samson en bit framför deras vandringsled och spårade klart spåret med spårläggaren. Det var en lättad Samson som kom till första apporten, lillprinsen. Mattes hjärta slog lite extra hårt när han spårade vidare och jag såg hur jobbigt han tyckte det var. Det var smockfyllt med vildsvinsskit på fältet, och när vi var klara så sa spårläggaren att de hade stått vildsvin på fälten och i skogen när de kom en timme tidigare för att lägga spåren.

Detta var dock det bästa som kunde hända, all prestationskänsla föll och jag kunde fokusera på att ta upp kampen med mina hjärnspöken. Jag tycker IPO-lydnaden är så förbannat tråkigt, vilket Samson plockat upp och han blir låg mot mig och ibland så går det så långt att han bevekar mig med att slicka sig om munnen och vika undan med blicken. SÅ idag satte jag allt på att få honom att förstå att jag älskar att vara med honom på IPO-plan lika mycket som jag älskar att vara på elitlydnaden med honom. Första sträckan så var han lite tveksam, men efter helomvändningen och språngmarschen så började han ana att jag faktiskt menade vad jag sa med kroppsspråket, för att stärka min egen känsla så log jag och vips så manade han på och kom upp mer och mer i energi. Jag stöttade med mina små DK:n som jag har på lager och nä vi kom in i gruppen så viskade Melissa "snyggt Jeanette" och det höjde Samson ännu mer. Sötnos han är! Han läste in hennes beröm och trampade på ännu mer!
Tyvärr så slog han i hindret på uthoppet så det välte (han var inte den enda), men han hoppade tillbaka över "långhoppet" med apport och avslutade, dock hamnade betyget i "bristfälligt" så där tappade vi många poäng! 
Men detta till trots så fick vi ihop 88 poäng!!! Herrejösses!
Jag var så jäkla glad! Kritiken var helt underbar att lyssna på och det fladdrade lite i hjärtat, vi är på väg nu! Hjärnspökena kommer att besegras! Satan i gatan vad stryk de ska få!
Hade hoppet stått så hade vi fått minst 93 och då ska följande slipas till;
Ingångar och avslut i apportering.
Ännu bättre hantering i avsluten vid apporteringen.
Avslut i inkallningar.
Vinklingar och heltom, jag slarvar och är otydlig!

Skyddet så har jag två uppdrag, att få igenom ronderingen utan att han drog. NAILED IT!
Sen skulle jag få igenom utkallningen och att han satt snyggt när figuranten lämnar skulet, NAILED IT!
Sen blev det ett dåligt bett i flykten (kostar ASmycket poäng) och han släppte inte på modprovet....
men vi landade på 81 poäng med kommentaren "Detta är Lasse-poäng" från domaren och precis om i lydnaden fick Samson kritiken "Detta är en hund som imponerar på mig".

Det kom fram folk och gav så fina komplimanger och frågade om Samson, jag har fått så himla fina PM på facebook och mail från folk som stått i publiken och som sett oss köra i helgen. Gud så fantastiskt att man tar sig tid att höra av sig! Helt galet! Underbara ni är!
Jag kan knappt fatta att vi är på gång. Mitt huvud kommer komma ikapp och det är Samsons förtjänst och mina kamraters, tack gänget för att ni står bakom oss! Ni är fantastiska!
Tack Tommy och Mads som med våld fått ur mig mitt kontrollbehov och sliter för Samson, grymt stort tack! Tack till Benson som lagt grunden som Samson står på! Den är ovärderlig!













Tusen tack Carro för den fantastiska bilderna!