söndag 30 mars 2014

Till dig som undrar eller kanske vill ha en exteriörschäfer....

Det är verkligen svårt att ställa upp sin egen hund, vet inte varför men det fumlas en hel del från min sida....
Men oavsett så är han rätt grann min älskade Heffaklump!



Till dig som undrar eller som kanske vill ha en exteriörschäfer...
Här har du en helt vanlig och rätt lat (eller smart som Tommy skulle ha sagt) exteriörschäfer som ändock uppfyller de flesta av mina önskningar om att få hålla på med alla grenar, tävla och framförallt att få ha en bästa vän i alla lägen. 
Vill man så går det helt enkelt! 
Vår resa är verkligen inte unik och rätt enkel att göra om för de flesta... man måste bara älska att träna och tävla... 
Kanske passar det med en bokstavskombination hos föraren... 
Ett tålamod och lugn hos hunden är inte heller fel då...
Men framförallt ska man INTE omge sig av människor som får en att tvivla, folk som ser färg eller stamtavla före de ser en schäfer BÖR undvikas!
Om de frågar "Varför har du en utställningsschäfer? Du som vill träna/tävla?", då VET du att du är i FEL sällskap! Jag lovar!
Undvik dem och ty er istället till dem som tillhör skaran med mantrat "Hur svårt kan det vara?", jag lovar att dessa människor finns i din närhet bara du letar lite.

Annars får ni packa väskan och komma till vår klubb!

Ett stort TACK till alla som stöttat oss genom dessa fem år, träningskamrater, figuranter, familj och allmänheten som uppskattat vårt äventyr!
Än är det inte slut, det finns mycket kvar att upptäcka!
Min Heffaklump kommer nog lika tålmodigt att ställa upp på det som på allt annat han stått ut med...

Älskade Hund. Älskade Brukshund. Älskade schäfer.

lördag 29 mars 2014

Chocktillstånd!

Det här är ändå någon form av milstolpe. En sån där status att förakta! Men jag är i chock själv så jag måste skriva det. Det fanns inte så många att säga det till i centrum.

Men jag åkte från familjemiddagen till GYMMET och klev ut nu!


Fina Sofia och August...

Jag tänkte låta bli, men insåg att jag inte skulle kunna sova ändå....

Som belöning så börjar vissa konturer visa sig i spegeln, man kan äntligen ana en muskel där det VERKLIGEN behövs! Välkommen tillbaka kära axel!

Snart gör det kanske inte lika ont att jobba längre! Målbilden är tydlig!

Smärtfri! Here I come!



tisdag 25 mars 2014

Att köra IPO- och Bruksspår med samma hund? Går det?

Det är många som genom åren kommenterat att jag köra alla typer av spår med mina hundar, främst att jag ägnar mig åt olika grenar och gärna blandar IPO och bruks.
Med tiden så har det ändå blivit så att folk släppt det och jag tänkte passa på att kanske inspirera er som ändå funderar på om det är möjligt... Eller ni som kanske kämpar med att övertyga världen om att det går precis som jag gjorde förr... För jo det går! Det har funkat för alla mina hundar hittills.
Jag har lajat i skogen ena dagen och nästa dag så spårade Samson för 99 poäng i IPO 3, så varför ska man bara knalla på fälten? Det blir ju dödligt tråkigt i längden för båda mig och hund (HÖGST personlig åsikt!).

Här kommer filmen på spåret som jag lovade!
Samsons svåraste och snyggaste spår EVER! 1,3 km spänning och glädje!
Tyvärr kunde jag ju inte filma allt, men ni lär ju höra på mitt tjatter att jag är galet imponerad av min egen hund!
Jag klippte in lite av dagens 1,9 km på fält i slutet, så ni får se hur mycket det påverkar noggrannheten.
Innan en IPO-tävling så kan det vara en ide att gå ut och göra ett vinkelspår med apporter, om man slarvat med det i skogen. Jag har lätt för att göra det, man blir lite taggad och far fram i terrängen som en bulldozer, ibland blir det lite adrenalin och det är lätt hänt att man kanske nonchalerar om det blev en långsam eller sned markering vid apporten... Lätt hänt! Lätt fixat!

Ut och spåra med er! Överallt!

torsdag 20 mars 2014

Avancerade filminspelningar!






Jag trodde aldrig att det skulle vara så avancerat att spela in en film! Min tanke var att man slår på kameran och sen säger skådespelarna sina repliker.... Nope... så enkelt är det inte!
Jesus!
Tagning efter tagning från olika vinklar, närbilder, omtagningar för ljud och samma repliker rullar om och om igen och Samson gör samma sak om och om igen. 10 tagningar senare så var Samson rätt less kan man ju säga, i sista tagningen så suckade Samson djupt, resta sig från sin plats och lämnade bilden. Jag kunde inte hålla mig för skratt och inte övriga teamet heller!
Men nu är helgen avklarad (det är ju torsdag) och vi är en erfarenhet rikare!
Coolt att se Samson interagera och spela med, hur han kände av skådisarnas sinnesstämningar i scenerna och var duktigt och la hakan i backen trots ett VARMT rum, eftersom hans flåsande förstörde ljudet...

Vi tog även en tur i spårskogen, HELT otroligt vilket spår! Ska fixa filmen på det och rapportera!
Jag grinade i bilen av lycka och fick ringa mamma och skryta!