onsdag 30 maj 2012

Jag blir lixom blödig bara av att se idioten...

Idag så drog jag, Samson, Robban och Glen till spåret och rev av ett varv på milen. Med en lättare felnavigering så kan det ha blivit 11-12 km... men man vet inte...
Samson fick dra ett par kilometer och springa lös ett par, Robban coachade och piskade på oss!
Det börjar ju dra ihop sig för SSM 2012 och då kan man inte ligga på latsidan! Hejja hejja!
För att inte tala om Barmarks SM... Weeeee!

Asgrymma grabbar som njöt av en låååång strech och en slurk vatten!


På vägen hem så handlades det och en sväng förbi MBK på vägen från affären hinner man ju givetvis med, körde rutan och var försiktig med att dra upp honom. LUGN och FIIIIN bà!
Varvade med att köra inkallning med belöning, skitkul tyckte vi båda och de stackars själarna som tränade agility måtte ju undrat vad hon i trikåer -Löparoutfit- egentligen gjorde när hon efter ett kärringskrik av kaliber.... den grövre typen... låg och garvade på backen. Med en schäfer hoppandes runt henne och skällandes.
Det KAN ha varit en miss i kommunikationen. Jag säger inte att det var så. Jag bara spekulerar.
Men en fet vurpa avverkades.
För övrigt är vi inne i en härlig period där vi är överens, han ifrågasätter mig inte som han brukar och jag blir lixom blödig bara av att se idioten, ÄLSKADE ÄLSKADE jycke! Mammas Gris!

måndag 28 maj 2012

Frågan är ju om hon är idiot?

Dagsplanen gick i stöpet för Samsons del, eller hur man ska säga... Vi drog till Knalleborg och till min stora glädje så visade sig de streckade linjerna på eniro vara motionsspår av olika längd. FETT!
Vi valde 4:an och satsade på att träna starter, slutresultatet blev att Samson på "Klara... Fäääärdiga" gått från att att skälla hysteriskt till att fokusera framåt och på "KÖÖÖÖR!" så tar han i för kung och fosterland! Ska bli kul när jag och Therese ska kampera ihop så man har lite rygg att jaga och så.
Funderar på om jag inte ska trimma till cykeln med lite luft i däcken och olja kedjan och inleda morgondagen med ett varv på milspåret. Min tanke är att han ska få springa fritt och så bygger vi upp den grundkondisen och så får han muskla på sig ordentligt innan vi lägger till draget där.


Matilda och jag kom just överrens om kommandot för sträckorna där man vill att hundarna ska gå fram och sträcka upp linorna, det blev det gedigna och mäktiga kommandot "KOOOOOOOOOOOOOOM IGEEEEEEEEEEEEEN NUUUUUUU DÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ!!!" och givet SKALL det uttalas med Göteborgs dialekt!

Temat är... vad?

Nej nu ska jag åka och hämta Samsons massör, vars bil fått elfel.... Men hit vill hon för att ta hand om våra gangsters... Frågan är ju om hon är idiot? ;)

söndag 27 maj 2012

Ny familjemedlem, han heter Glen.


Jag och Samson har fått en ny familjemedlem, han heter Glen och en gedigen cykel som jag prutat på på blocket. Anledningen till att jag säger detta är för att jag aldrig prutat i hela mitt liv. Vet inte heller om det räknas om man skickar ett mail och säger att man  har satt en budget till 600 och om vederbörande var sugen på att bli av med cykeln så kunde denne ringa. Men det KÄNDES som att jag prutade.
Nu ska det beställas grejer och sen så får draget äntligen komma igång, nu kommer ju ändå kallfronten! YEEEES! Love it!

Har varit duktig och skissat upp veckan och hur den ska se ut. Det är väl ungefär så mycket som vi tränar. Inser att Samson kommer nog må bra av att få ett "småsyskon"... 
Så här ser våra veckor ut... plus promenader... Är det konstigt att min hund måste äta som tre hästar?
Men efter midsommar så ska jag försöka dra ner hans träning till fyra dagar i veckan och strukturera upp ännu mer. Han kan ju faktiskt köra väldigt långa pass och det kan man ju utnyttja till stor del och sen varva med kort-passen.
Men det är ju så jädra roligt och hunden är lika glad hela tiden så det är svårt att låta bli att träna. Sen är det så många grenar som ska hinnas med...MEN! Det FINNS dom som är värre än jag. Men jag vill inte säga vad han heter.......



Veckans upplägg lyder som följer med reservationen att en dag kanske stryks helt för att vila eller så stryker vi ett spår....

Måndag: 
Vila för Samson på dagen, vittringsträning på kvällen och massage. (Måste tvätta, plugga och färga mormors hår:))

Tisdag: 
Spår (Undra om Uffe vill med...), gruppmoment, positionsträning i rutan och fritt följ. Simma.

Onsdag: 
Dragstarter+löpning med matte. Positionsträning i rutan med sändande från kon inkl störning samt öka drift. Sitt utan grupp i 10 minuter. Diskutera eventuella tassflyttningar med tjockisen.

Torsdag: 
Spår (Undra om Uffe vill med...). Inkallningsträning. FART+ordförståelse. INGA skiften. Löpning+tempoväxlingar

Fredag: 
Skiften under marsch. Fokus på att lyssna. Rutan inkl konskick. Kvällsvittring framför TV:n. Gregersson agerar tävlingsledare. Simning.

Lördag: 
Skiften under marsch och rutan. Fritt följ. Cykling lös (ej drag)

Söndag: 
Bevakningsträning och spår. Konskick.

Mål att uppnå under veckan: Sakta men säkert dra upp lite drift i VISSA moment, inte fullt ut men pö om pö… Muskelminne ska byggas upp mao!

Helgens tre tävlingar blev vår bästa investering så här långt!

Sammanfattning av lördag och söndag:

Bro-Håbo i nästan lagom värme förutom gruppmomenten.
Sitt i grupp: 0
Ligger.
Platsliggning: 10
Frittfölj: 7
ss i vänd på stället+sent sitt. Bibehåller ej frontlinje vid stegförflyttning. (vä)

Stå, sitt och ligg under marsch: 7
DK sitt, långsamt ligg.

Ink med ställ och lägg: 7
ss vid start, steg innan stå och ligg

Rutan: 7
Stannar själv vid kon, stannar ej direkt vid kom i rutan, tvekar vid ligg.

Dirigeringsapportering:8
Stannar själv vid kon.

Metall+hopp: 7
Slog i framtass, tempo i övergång.

Vittring: 6
Tvekar, långsamt avslut (från framför till fot.pos)

Fjärr: 7
Rör sig framåt, dk ligg (utdraget handtecken). 

209 poäng blidde det, 3:e pris och 6:e placering. Domare var Thomas Lundin.

Inte så mycket att säga, förutom att protokollet är återfunnet ;)
Men när man läst det nu så känns det rätt tufft bedömt.... hmm... Jag var nog lite gladare på Lundin när jag trodde att jag nollat apporteringen :D

Mälarö BK i topisk hetta... Fyyyy bövelen vad äckligt varmt det var! Usch! Hatar värme... max 22 grader får det vara och skugga...

Sitt i grupp: 9,5
Liten oro.
När lkl två började ställa upp för plats bakom oss i gömslet så var det en nyfiken Mammas Gris.

Platsliggning: 0
Oro när annan hund lämnar platsen. Sätter sig.
Glassbilen kom, grannhunden hade en akilleshäl hälsade matte och det var en skräckslagen BC som flydde till gömslet. Snacka om otur för henne och Samson tyckte minsann synd om grabben och ville helst efter. MEN bestämde sig för att sitta tiden ut (15 sek kvar) och avslutar momentet sittandes.

Frittfölj: 9,5
Släpper ibland.
Supernöjd. Han är en dröm att gå med på plan. Allt slit och alla utvecklingssamtal har gett resultat. Detta kan verkligen bli hans paradmoment. I språngmarschen är han lite osäker vart vi ska ta vägen och då släpper han lite i position. Detaljträning ska till, men att han går bättre och bättre för varje dag visar att vi måste egentligen bara måste mängdträna det så han får en chans att lära sig vad det innebär i alla lägen.

Stå, sitt och ligg under marsch: 6,5
Missar en position, dk
Kan inte sitt längre. Inte ens med DK... Men vi som tävlade är rörande överens om att jyckarna gaddade ihop sig på gruppmomenten... INGEN kunde sitt idag.

Ink med ställ och lägg: 6,5
Sent ställande och läggande, tempo.
MÅSTE träna på att se vart fan konerna står... Jäkla skit! Mitt fel och synd om hunden som inte får mer poäng så duktig som han är. S O P A till matte!

Rutan: 8,5
Omväg till rutan, kroppshjälper.
Samson hade tittat på Ronja och tyckte att det där med att kuta i en båge och in från sidan verkar vara en asbra grej. ;)

Dirigeringsapportering: 9
Utdraget kroppskommando.
Ojdå...Inte meningen... alls.. eeeeeller!? Han var så varm att han inte ens tittade på mig... Plutte!

Metall+hopp: 8,5
ss, tempo in i avslut.
Ställde upp nära eftersom han var så trött för att dölja eventuella tempoväxlingar, det gick i stöpet!

Vittring: 6
Okoncentrerat
Noooo shit Sherlock! Samson kutade över vittringspinnarna som, i hans värld, var osynliga och jag la in ett dk med "leta"... Jättefint arbete vid pinarna när han hittade dem.

Fjärr: 7
Tempo.
Hmmm... vad kan menas med det!!!? ;)

235 poäng blev det idag, ett 2:a pris och en 2:a placeing, domare var Anna Ahlgren.

Grattis till bästa Cissi som vann hela kalaset! Ni är bäst!

Är så nöjd med helgen att jag nästan trillar av stolen, inför dagen så var både jag och Samson så trötta i mössan efter två dagar med tävling och äventyr i Sörmland (som resulterade att vi ramlade innanför dörren klockan 22 igår kväll). Det fanns inget sug inför dagen från min sida, mest lite mysigt att komma iväg med honom. Erkänner att jag längtade mer efter kommande tävlingar där man fått samla kraft och taggat till än dagens och lite samma med gårdagen. Men det har verkligen varit superroligt och det känns så härligt att få den kritiken man fått från domarna. Framförallt så har jag investerat i framtiden och det känns kanon! Vi är i eliten och det är här vi kommer bli kvar tills Samsons tävlingskarriär är över, det är ett tag alltså... Med det i minnet så känns helgen så värdefull och jag är stolt över mig själv som kommit över mina hjärnspöken så mycket som jag gjort :)

Men hörreni... Nu längtar jag ut på spårmarkerna... till rapportskogen... till bevakningen.... :)

Nu tänker vi slappa tills solen går ner... då ska vi sova... ;)

lördag 26 maj 2012

Hårda bud i Mellerud!

Idag så var det inga glädjepoäng kan man säga, VERKLIGEN hård bedömning och jag satt nog och gapade över moment som jag själv tippade som åttor bland de duktiga ekipagen som deltog... de halkade ner på en femma...
Innan vi gick in på plan så meddelade domaren vilka regler som gällde för internationell tävling och då pillas det INTE på hundarna. Vilket innebar att mina arbetstecken som jag kört in inte kunde användas. Samson "slösatt" när jag lämnade honom och singlade ner rätt fort och ta sig och slumrade. Sötnöt!
Med en nolla så satsade vi på den bästa träningstävlingen i mannaminne... platsen var en solklar 10:a och jag räknade lite på vad som krävdes för ett första pris och tänkte att fria följet fick vara ledtråden som avslöjade hur pass vi skulle satsa. När FF var klart och jag var salig över hur bra han hade gått och kikade på poängblocket som hölls upp och såg en 7:a så tänkte jag att det lika gärna kunde kvitta. Samson gjorde en helt underbar tävling! Hundra gånger bättre än igår tyckte jag. Konskicken var klockrena efter gårdagens korrigering och när han hade körde en topp-dirigering så bokade jag in en nolla och tog steg bakåt för att peppa ännu mer.
Så med det slutade vi på 209 poäng och en salig Jeanette som satte sig i bilen och dansade med musiken så gott det gick i förarsätet.

Gruppmomenten känns så underbara nu, jag lämnar, känner mig cool som tusan och tillbaka på plan så har han skött sig som en stjärna och är HARMONISK!

Känslan av att man kan lita på att han sköter sin uppgift är oslagbar! Underbara hundrackare!

Tänk så länge sen detta var... så liten han var... hela tio månader och vårt LP1 roddes iland under en enda helg... Tack vare att älskade Lilla My aka Hanna fanns vid vår sida.... Underbara kamrater man har. Underbara.

Inte en tävlingsnerv så långt ögat kan nå och han gjorde alla moment utan problem, stabilt och utan frågetecken. Visserligen var han trött som få och det var jag som väckte honom på morgonen så att jag fick ett DK på Zätat för att stötta honom så han inte halkade efter i transporten efter läggandet kom inte som en överraskning.

Efter tävlingen så åkte vi och hälsade på en liten parvel oxå. Jag ska få ett litet fosterbarn. Samson ett syskon. Kul att folk vill att man ska hjälpa till. Smicker smicker ;)

Revidering! Inga nollor på momenten! Så min kommentar till domaren "Har sjuan fastnat i ditt block" var inte obefogad! :D Men Lundin har ju alltid humor, fler såna domare! Det var han som tyckte att det var komiskt att Samson tävlade i ett ridhus, med tanke på att han är en shetlandsponny :) Om jag inte är helt ute och cyklar så dömde han VM nu oxå, står fast vid min personliga åsikt att många av de duktiga ekipagen förtjänade högre poäng, men han var jämn som tusan i sin bedömning och det är rätt uppskattat från min sida att en domare rör sig runt på plan under FF för då ser man att Samson inte tränger. Vilket Lundin såg och faktiskt berömde. Dock så är man ju inte helt förvånad att man under ett FF i eliten hittar 3 poängs avdrag om man synar varje ekipage så noga... Men som sagt lite hårt på många som halkade ner på 5 och upp till 6,5... jag tyckte de var grymma! Ah well! Tack Julia som noterade detta icke-nollande! ;)

fredag 25 maj 2012

The gameplan = 277,5 poäng och pallplats!

Jag höll mig till planen! Jag hade bra attityd och var ärlig med min Heffaklump!



Resultatet för dagen blev:
Sitt i grupp - 8- nosar/flyttade framtass 

Platsliggning - 10

Fritt följ - 8,5 - ss under stegförflyttning, ngt sen i vänd språngmarsch.
Måste ta tag i detta moment, lever på gamla meriter... Det håller inte. Tyvärr...

Zätat - 8,5 - Sätter sig ngt sent, bra stånde, nosar.
Vi är uppe i diskussion om teknik här, han vill inte sätta sig som jag vill och därför är det segt. Det kommer när utvecklingssamtalen är över :)

Inkallning m ställande & läggande - 9 - Lägger sig ngt sent. Bra avslut.
Jag är skelögd, Cissi skyller på mig. Jag tycker skyltarna stod fel. De borde ha stått där jag ställde och la hunden. Teknisk protest alltså! ;)

Rutan - 8 - DK ngt sen att lägga sig.
Han kom långt bak i rutan, ena baktassen på bandet. Valde att inte släppa igenom det och korrigerade honom. Vilket gav ett segt läggande. Men så glad han blev när jag andades ut när jag passerade honom. Vilket är min tävlingsbelöning :)

Dirigeringsapportering - 8 - DK. Bra avlänming. Bra avslut.
Han kom för långt bak och höll inte sin position, släppte inte igenom och korrigerade igen. En moloken Samson traskade två steg fram till "rätt" position och fick ju då belöningen att få apportera, LYYYYCKA om ni frågar honom :)

Hopp/metallapport - 9,5 - tvekar ngt vid apport
Kastar AAAAAAAAAAAAAAAAAASlångt och den lägger sig bredvid en av fotbollskonerna som var till zätat, han nosade till på den och greppar apporten.

Vittring - 10
 Än så länge så är det standard betyget på tävling, men träningen verkar ge resultat. Vi har en plan den dag det ska börjas detaljtränas... tills dess... så lajjar vi vidare med vårt vittringstänk... aka hunden har en näsa. Den ska användas :)

Fjärr - 8 - Lägger sig sent, ca 1 dm framåt.
Vi har inte tränat på detta avstånd. Punkt.   


Dagens äventyr resulterade i 277,5 poäng och en tredjeplacering, inte illa pinkat för sin första elitstart för året och tredje tävling totalt. Tack till Cissi som faktiskt är den största anledningen till att jag höll mig till min gameplan. Med vakande ögon som man inte kom undan!
I gömslet spelade jag rumble, en omgång håller på i två minuter och det passar ju utmärkt! ;)

Är så nöjd med att jag INTE släppte igenom småsakerna, han fick helt enkelt veta att han har lika mycket ansvar på tävling som på träning. Var ärlig och när han flamsade sig i transporten till dirigeringen så frågade jag bara "Vad håller du på med då Heffa?" med en allvarlig underton och han rättade in sig vid min sida. Vilket domaren uppskattade. 
"Det är kul att se en sån bjässe vara så lydig och hur ni snackar på plan är ju så festligt!"

Imorrn så ska vi tävla igen och då är det på dagen, det kommer vara rätt tuffa förhållanden för mitt pälsmonster men återigen, oavsett, så har han ansvar för sina positioner och det jobb han gör. Så jag planerar att vara ÄNNU petigare än idag. Det kommer bli en kanoninvestering inför framtiden tror jag. Plus samma sak gäller för mig! Attityden och ha lika roligt igen!

Detta kan nog bli kanon när detaljträningen kommer igång... Ska bara hinna klämma in det någonstans... Det blir nog till nästa år :)

Jag behöver få ner orden på pränt!

Ok annars brukar jag aldrig säga till när jag ska ut och tävla, men det ska vi ikväll!
Jag är astaggad och tycker att det ska bli sketakul! MEN det finns faktiskt ett mål med kvällen tävling, faktum är att vi går ut och gör vad så många andra VÄGRAR att göra. Skita i hur det går och tävla ändå.
Jag ha hjärnspöken för gruppmomenten, trots att han numera är riktigt duktig på träning... Det är så jag vågar säga att han är i mina ögon snäppet under grym ;)
Saken är den att jag utan att ens blinka ställer in mitt fokus på dessa moment, kalkylerar med misslyckanden, misslyckanden som är att han kanske sjunker ner och lägger sig på skinkan, lyfter hakan från backen eller tittar på något annat än gömslet i sitt i grupp. WTF!!!!?
Målet ikväll har alltså inte ett jävla dugg med min hund att göra, det är som min kamrat sa "Det är ju för fan du som måste ut och träna på dina negativa tankar".
DET är vad jag ska, jag ska inte titta en sekund på honom från gömslet, jag ska fan ha med mig mobilen och kolla facebook och njuta av lite sommarvärme om solen når in bakom gömslet. SLÄPPA taget!
Satt vid frukosten och analyserade lite och kom fram till att han MÅSTE få en chans att vara knäpp på tävling (alltså misslyckas med ovan) eftersom det kommer av att han inte är säker på situationen, om han bara får tävla och känna att det faktiskt inte kommer hända något så kommer det vara lättare för oss i framtiden, för det är ju i framtiden vi investerar nu! SEN när han fattat att tävling är minst lika lugn (i vårt fall lugnare än träning) så kommer det vara lättare att rigga upp träningstävlingar där man ställer kravet, eftersom han VET att han lika gärna kan göra som jag säger. Det finns ju inget att oroa sig för!

Så mål nu Jeanette är:
-Facebooka i gömslet.
-SKIT i skinkan eller hakan. Det finns en plan! För i helvete! Stick to the gameplan!
- Ha roligt och låt dn hund stå för underhållnigen, han är faktiskt kul att vara med på tävlingplan!

Efter ett underbart samtal med Lilla My aka Hanna så läggs ett uppdrag inför kvällen till!

JAG MÅSTE JOBBAR MED MINA ATTITYDSPROBLEM!
Ingen värdering av någonting, vara ärlig och om jag misslyckas med min attityd så kommer jag utdela stryk till mig själv! Pass på! Satsar på att springa in i en betongvägg!

Vi är ett team och det enda vi ska göra är att ha förbannat kul, DET har vi ju... Så varför släppa ett vinnande koncept? ;-)





tisdag 22 maj 2012

Samson har fått en ny förare och ny karriär!

Idag så körde jag igenom elitprogrammet i sin helhet och helt plötsligt känns det så bra med min lilla Heffaklump så jag blir salig! Från att känt att vi kanske inte hört hemma på lydnadsplan så börjar tankarna ramla åt:
"Om han tippar ner på skinkan... hur illa är det i dagsläget?" 
eller 
"Om domaren inte dömer efter lydighet utan menar att han måste lika snabb som flugsnapparna... Då är det ju bara tävla för en annan domare..."

Alla moment satt och kändes kanon! Förutom ett konskick där Samson gjorde analysen att den lilla konen som var planerad fick vika hädan för den "riktiga" konen som stod snett bredvid. Alltså en av de fem stora koner som står uppställda för att träna framförgående i brukset. Size does matter om man fråga Samson! Han fick göra om momentet och farten/starten när han tar sig till rutan är, citat från Cissi, "Epic!"
En annan rolig grej som är i görningen är att Samson numera har en ny förare på SBK-tävling, hon heter Cecilia Klingberg och tydligen så ska de starta agility tillsammans. Så om inte allt för länge så är det tävling i Linköping som gäller. Tja... vad säger man... han är mer allround nu än han var när han blev utnämnd till det... Hur coolt är det inte!!? Stolt matte kan man säga!


Glömde säga att Samson har avlagt ett godkänt lydnadsprov för tjänstehund och nu är det bara att invänta augusti och certprovet!

Så grattis Mammas Gris och lycka till! Jag ska hejja på dig! :)

söndag 13 maj 2012

Taggad så in i bengan!

Sådärja. Ännu en helg till ända. Fort har det gått. Som vanligt.
Igår så var det valppassande som stod på schemat, det härjades rätt rejält och det är svårt att avgöra... men Samson eller Akka var skyldiga... Jag och Donna låg i soffan och käkade praliner. Strax innan jag fick en psykos så stoppade vi infernot och tumlande hundar /leksaker blev per omgående passiva och det tog inte många minuter innan de små asen sov. Gött.
Imorse var det lyxfrukost som serverades på Donnas palats. Inte helt fel kan man påpeka. Frågan är varför jag aldrig fått en sådan frukost serverad? What the f*ck! Känns som jag lixom har fattats något i mitt liv... Nu har jag en sak att sätta upp på listan som skall uppfyllas av en eventuell framtida partner.

Hemåt bar det men med en mellanlandning på Drottningholm där Matilda, Kicki och lilla Pauline väntade. Det blev promenad och fika i solen. Samson var med och det var ju bra. Så att dessa förbannade små ligister till terriers (för det är vad man ska ha om man är lite finare än alla andra...) har något att attackera. Samson låg vid vårt bord och runt häcken så kommer en äcklig liten rabiat Cairn Terrier och Samson blev ursinnig och kastade sig upp och berättade att han skulle döda det lilla äcklet. Tur i oturen har han en matte som är införstådd i lagar och regler så jag sa "Nej". Tror ni ägaren bad om ursäkt? Nej bara idioter gör det. Eller folk som är lite mindre fina.

Eftermiddagen ägnades åt lite trädgård och slutligen så anslöt Therese och hennes kollega för att massera hela ligisterna. Snacka om att de gillar det numera. Samson visade dock att drag och UHP satt sig lite i länden men det är ordnat nu och han är sprallig som få.
I veckan noterade jag att han blivit ljusare i sina ljumskar (de är ju svarta pga hudgrejset), eftersom pälsen har blivit galet glansig sedan massagen och nu känns han nybadad fast han inte är det så funderar jag på om massagen kan ligga bakom detta? Hmmm... Nästa gång kommer han antagligen att få vanlig massage och efter det så ska Therese ta sig an honom och köra zon-terapi för hud...
Spännande som tusan.

Kvällen avrundades med lite fjärr och vittring, det är en lååång väg dit... men man måste ju börja någonstans. 

Lägg märke till att pälsen på Heffaklumpens mage växt jättemycket!
Har skickat in några anmälningar till tävlingar och konstaterade att SSM tänkte ta lite över tre tusen för att jag skulle få starta eliten... Känns... Sådär... ;)Men jag är taggad som f********n! Det ska bli så kul att få komma ut på tävlingsbanorna igen! Loooove it! Dock så får vi hålla oss till lydnaden eftersom det saknas lite muskler för allt annat som vi vill hitta på :(

Sen bokades det en resa ner till Öpping och älskade Lilla My för pepp och träning inför SM :)

lördag 12 maj 2012

Fröknarna Klingberg och Heffaklumpen

Oj vad dagarna springer iväg! Veckan har gått galet fort och det har varit mer eller mindre med inriktningen "FULLT ÖS MEDVETSLÖS!". Vilket visade sig när jag råkade tabba mig med att spara en fil med intervjumaterial som Norrlands Guld (Emelie) skickade till mig under det eminenta mapp-namnet "Intervju" (singular) och råkade ha en redan befintlig mapp med namnet "Intervjuer" som givetvis låg på det mest lämpliga stället man kan tänka sig när man läser en kurs som heter Fältstudier. I mappen "Fältstudier". 6 timmars ogjort arbete kan man säga... SOM tur är uppdagades misstaget tack vare en lite smått bitter uppdatering på Facebook och det var bara att bita i det sura äpplet och ta sig an den intervju som egentligen skulle transkriberas.

Torsdagen tillbringades bla på Yes4Beauty i Åkersberga, vilket innebär att jag slipper sminka mig på ytterligare 3-4 veckor. Wirge är helt fantastisk så jag kan utan att blinka rekommendera er alla att gå dit oavsett vad ni vill få ordnat. Gulliga Kristi är en fena hon oxå och hos henne brukar jag göra mina fötter. det börjar bli dags snart igen tror jag :)
På kvällen var man utbjuden på dejt och det blev middag med avslut på China teatern och Dirty Dancing, visserligen med en regelrätt felnavigering där vi först hamnade på Cirkus... En hastig taxifärd till China avverkades på ett par röda ;)

Igår så satsades det på att göra de sista intervjuerna och jag blev lite inspirerad kan man säga, sen har jag ju världens bästa grupp med ett driv utan dess like!

På kvällen så kom Cissi ut till Hagaberg och vi drog till Mälarö BK och jag passade på att filma fröknarna. Snacka om att vara som dag och natt, detta ekipage har tagit så många stormande stora steg framåt i sin träning och relation. Det är så viktigt att man får stöttning i sin träning och att ens kamrater kan tänka utanför lådan, Cissi är en av mina träningskamrater som är just så. Älskar att jag kan bolla med mina fina och oavsett hur eller vad vi tänker på varsitt håll så finns inga rätt eller fel. Utan bara ett varm stöd. Alltid. Då kan man ta stora steg framåt, Cissi och Ronja är ett så fint exempel på att vända vinden. För varje individ finns en metod, kan ni fatta hur många metoder det finns?


Medan Cissi körde agility så påbörjade jag pass 2 med Hannas och min plan. Det fungerar rätt ok än så länge och jag funderar på hur jag ska göra i förlängningen. Men jag har ett bra fokus. Dock kan det ha urartat i att Samson lägger in en snus på vardera sida och när en sädesärla kom flygandes så var det en ytterst spänd Samson som satt och analyserade om det kunde vara en boll som kom flygandes. Men han skrev av den och tittade på gömslet igen. Tack Lilla My för dina tankar! Lilla My aka Hanna är ett av mina bollplank, men det kanske har framgått ;)
Även vi körde lite FF... Har fått ner honom rätt bra och han är lyhörd, men vi har tappat lite i halter och vändningar... Ska fundera på om det är förklaring som gäller eller drift.... Tankar någon?

måndag 7 maj 2012

Kamikaze-vurpor

Samsons första försök med Kickbike. Matilda hade boll med sig och avrundade min åktur med att slänga ut den i terrängen. DET är kärlek min vänner. Kärlek.
Men som ni ser... Satans var fort det går och fortare kan det gå när man är ute i banan och sladdar.
Eller slår på kamikaze-vurpor..
Gånger två för min del kan man skriva in i protokollet.

Nu vill jag bara hitta en sponsor som vill förse oss med en egen Kickbike, så vi kan köra barmarks SM i oktober. :o)

Draglägret som man inte glömmer!

Hemkommen. Helt slut. Men så glad så det spritter i kroppen!
I torsdags så rullade jag och mamma ner och där höll hon sin föreläsning "Lär dig läsa din hund" för ett helt gäng med hundbitna, en kanonrolig föreläsning som är under utveckling som jag varmt kan rekommendera att man går och lyssnar på. Henne kan man även hyra in om man vill.
Vilket Hanna och Linda hade gjort. På fredagen så bar det, efter en middag på torsdagen med Jessica och Matildorna och en natts sömn hos mina uppfödare, av till Halmstad. Lydnad för hela slanten och det är alltid lika underbart att få träffa min älskade Lilla My. Fick lite tankar med mig hem och nu är det lite idéer som ska provas. Ska bli tokspännande. Det får bära eller brista lixom.
På kvällen så körde jag upp till Mullsjö för att ansluta till Schäferungdoms Dragläger. Trött som få somnade jag hemma hos Matilda och vaknade upp till ett äventyr!
Det kan vara en av de roligaste och mest inspirerande helgerna på länge för min del, utan tvekan! Jag är såld!
Lördagen så snodde Peter min lilla klump och åkte och gjorde ett UHP som innebar att han skavde sin lilla rumpa på en cykel i två mil. För Samsons skull. Vilka uppfödare man har! Tusen tack! :o)

Så grattis Samson till ytterligare en liten förkortning! :o)

När han kom tillbaka så släpade han (alltså Samson) runt mig 2,5 km.

Minst. Men Mest Makalösa.
Gänget, Millan saknas med henne hittar ni ovan med sin nallebjörn Tröllie.
Millan och Tröllie spurtar!
Maaaaaammaaaaas Griiiiiiiiiiiiiiiiiiiis!



EEEEEEXTRAAAA AAAAALLT!

  

Samson och Matilda gasar!
Idag körde han 2,5x2 km med kickbike där Matilda tog hem vinsten i B-klass och numera har alltså Samson en rosa lina som vi ska träna med! Finare och snärtigare (läs ROSA) kommer det bli med tiden!

Sen körde vi Zo och Samson i två-spann och det var med ett "nära döden"-skrik som Matilda (den lättare av oss) for iväg i vansinnestempo och hade det inte varit för Zozans lilla trampdyna så hade de nog spräckt ljudvallen! ;)

Ledarligan!
Till detta läger så kom två helt underbara instruktörer, nämligen Anna-Carin och Annika som verkligen delade med sig av sin kunskap och var helt galet inspirerande!

Tack min lilla Matilda som tog täten i med detta projekt, du är grym!

Ansvariga för Svensk Schäferungdom.............

Nu kommer jag somna som en stock och med kommande planer så kommer jag nog att komma i mitt livs... eller iaf de senaste årens form! :o)

Är man minst måste man vara snäll säger Kid och håller vakt...