torsdag 25 augusti 2011

Mångsysslaren Samson blir rapporthund.


Sådärja, en dag för mig själv med pojkarna. Inledde med ett naprapatbesök in the House of Pain -VÄLBEHÖVLIGT! TACK! ;)-, åkte till underbara Virge och fixade fransarna och lagade den nagel som Samson bet av igår när vi tränade skydd, sen blev det en tur till Enköping och rediga lydnadspass med båda grabbarna. Samson fick lite hjärngympa så han blev trött och sen positionsträning när han var trött. Quarre har fått skifta fokus i apporteringen och nu kikar vi på att hålla stadigt i den där satans apporten. Gick grymt när jag satte lite frustration i skallen på honom. Sen var det det där med startskallen som har kommit. Men det fick jag väck oxå med lite krav och lugn :) Fett najs kan man säga! Båda är i kanonform nu och spåret för Samson kan jag inte klaga på, efter skyddspasset igår så känns det som att han är på väg in i en kanonform... Bara hettan släpper... :/
Fick jag ett tips på vart jag kunde beställa tjänstetecken i rätt färg av Kristoffer och Marianne, dock så tog guldfisk minnet överhand och hur jag än googlar skiten så kommer jag inte rätt... :(
Jag och Samson väntar på svar om vi kom med på en rapport-kurs i Tierp, jag håller tummarna så det gör lite ont! Skulle vara så roligt! Framförallt så prova något HELT nytt och få lite erfarenhet från en ny gren. "Våga vägra dö nyfiken" som en vän sagt :)
Nästa vecka så ska vi köra Samson lite och få upp lite sträcka, han måste gå 500 meter påstår experten Uffe :)
Ska tvinga ut min mor som är gammal i gemet när det gäller rapport när vi fått till lite grundtankar i Samsons lilla huvud, typ att man ska springa. Långt. Själv.

Imorrn drar jag och Sanna, aka Kråkorna till Habo och ungdomslägret som hålls i SK Habo's regi. Så alla som har någon form av självbevarelsedrift? Håll er undan från E4 mellan Sthlm och Jönköping mellan 15:23-19:48 ;)

tisdag 23 augusti 2011

E4 är för fegisar! Asfalterade vägar är för de som inte har riktiga bilar!

Jag kunde inte hålla mig, men när vi efter flera kilometer förvirrat -missade alltså en avfart, tog nästa och lyssnade på GPS:en- oss in på småvägar och åkt genom det småländska landskapet/skogen så var jag tvungen att dokumentera våra bravader.
E4 är för fegisar! Asfalterade vägar är för de som inte har riktiga bilar! ;)



Men det var helt klart värt att sova enbart en timme innan jag vid 04:30 satte mig i bilen igen för att åka hem till Uffe och starta vår resa ner till High Chapparall och IPO SM.
Kickis 60-års kalas var föremål för min uteblivna sömn. Men klart värt det! :)
Hade verkligen en helt underbar dag -Men vem hade inte haft det med det sällskapet!!?:)- och det fanns ju hur mycket tid som helst att plugga på vägen hem iaf... Eller inte... Men jag kan nog numera titulera mig som "Världens sämsta resesällskap" efter att ha haft högläsning ur 'Indtroduktion till förvaltningsrätten'... :/
Dock var det väldigt angenämt att åka med Ulf från min sida sett, på hemvägen mötte vi upp Silvana och Alex i Gränna och i sällskap med Affe så åt vi en riktigt god middag. Jag och Silvana frossade i en fisk och skaldjursbuffé och Uffe gjorde livet surt för servitriserna. ;)
Köpte med mig massa polkagrisar och fick sedan en guidad tur längst gamla E4:an när vi åkte hemåt igen :)

Grattis alla duktiga ekipage till alla fina prestationer! Ni som inte kände er nöjda hoppas jag kommer tillbaka, ni och vi som känner er vet ju vad ni går för! Kör så det ryker nästa gång! :)

fredag 19 augusti 2011

Det känns lite överflödigt men idéen är ju rätt komisk.

Fredag. Igen. Veckorna går så fort att man tappar andan. Avverkade 7 km i regnet och kom just innanför dörren, slängde in lax och potatis i ungen och väntar på att tiden ska gå så man får i sig lite middag... Tror det blir lite romsås till kalaset... :)
Köpte en diktafon till skolan idag, en rosa fin sak för lite för mycket pengar om ni fråga mig. Men jag har någon form av plan och hoppas att den ska underlätta pluggandet och kombinationen att jag har hundarna under hösten. Det ser verkligen ut att bli en apjobbig höst så allt som kan underlätta när mörkret börjar falla är ju välkommet.
Eftersom vi ändå var dyngsura så passade jag på att simma hundarna ordentligt oxå, Quarre är som en lite Dopping som dyker och Samson mer som dom där bilarna som blir båtar när de kommer ner i vatten. Det känns lite överflödigt men idéen är ju rätt komisk.

Schäfertidningen kom idag, reportaget från Talanglägret fanns med och jag hoppas att det kommer massa schäfrar som ansöker till LL satsning :)
Samson var med på lite bilder, dock inga smickrande sådana :D

Sen var det tråkigt att läsa att ordförande släpper sin post, jag gillade verkligen Thomas. Inga egenintressen och ett öga för vad som är relevant och hur saker och ting ska skötas. Det har ju skrikits lite kors och tvärs på bloggar, anklagats om styrelsens tystnad -Kan vara en följd av att man inte skickar breven till AFS utan till privata adresser... Klantigt.- i vissa frågor, om schäfer aveln, om dessa dagisavdelningar som existerar -vissa får bara leka i avd Humlans sandlåda och andra på Bikupans klätterställning-, andra gormar om det ena och det tredje som inte ens är AFS ansvar -men klantstackarna förstår inte det- och andra bara skrker och vill för allt i världen inte bidra till organisationen. Andra bara kör över andra och är otroligt oprofessionella med översittarfasoner mm. Taskigt.

Men med lite tur så kanske de goa som kämpar inte ger upp och fler BRA individer kommer till, jag tänker fortsätta kämpa för ungdomarna och hoppas att jag får stöd för det. :)

Ha nu en supertrevlig kväll och här kommer dagens garv, den om orkar kolla på hela filmen kommer veta när Lillen slår på sort och med det skapa världshistoria! Kändisskapet kommer inte gratis, vill man ha det så får man skapa rubrikerna själv! ;)


torsdag 18 augusti 2011

Sedelrulle på 200 spänn som spårapport!

Uffe i spårläggartagen och som alla riktiga män så bär han rosa!

Det blev en sen kväll igår, blev sittande och tittade på kvällens filmer från skydd och lydnad och funderade i mitt stilla sinne över det estetiska...
Idag så var det upp och hoppa och så ut i skogen med Uffe och hans tjejer, jag la ett skogsspår till Donna som hon löste ut med en guldstjärna i kanten. VEM kan koppla lös sin hund och den bara spårar vidare lugnt och metodiskt utan att man ens har lärt den det? Donna är en klippa i frispår skulle jag säga, om Uffe bestämmer sig så kan han antagligen vara en av två -som jag känner till- i Svedala som frispårar. Till Donnas stora lycka om ni frågar vad jag tror, en självständigare dam får man leta efter. Det är hennes sätt eller inget sätt som gäller i många fall :)
Uffe la ett IPO1 Elit spår till Samson, som löstes ut över alla mina förväntningar, med vinklar som han läste ut utan tveksamhet och en böj -påbörjan inför BSP2-. Sen var det föremål oxå, inte vilka föremål som helst. Därav IPO1 Elit. Det roligaste var när jag kommer fram och mellan tassarna på Samson ligger en mobil, JUST SNYGGT om man hade missat den!:) Sen kom det någon snusdosa med gott i och vanliga apporter. När Samson var helt säker på att spåret skulle gå över vägen så hade Uffe vinklat PRECIS i fältkanten men den gick inte Samson på, strax efter det så hade mästerspårläggaren gjort ett trestegs-hopp i sidled och den fixad Samson oxå. Sen markerade han. Jag gick fram och kikade men såg inget, jag rotade under hunden och lyfte på tassarna. " Det är den mest värdefulla apporten" säger Uffe och då får jag syn på den. Han har alltså satt ner en 20-lapp i gräset som var skvatt omöjlig att se från ovan.
Uffe berättade att han brukar lägga ut sedelrullar som apporter, 200 spänn i varje. Då får man perfekt adrenalinpåslag och blir motiverad att ens hund ska lyckas. Ibland så får man gå spåret igen och försöka hitta den apport som inte blev funnen... Men ett par hundralappar fattigare hade han blivit ;)

Sicka tokiga träningskamrater man har! :D

Sjuklingen tempoväxlar!

Låt domarna falla över oss nu, här kommer vårt IPO-tempo och än så länge känns det helt ok.
Visst blir detaljerna som vi annars har i lydnads-tempot lidande för tillfället men jag tänker att jag ska ta itu med det när han skolats in i detta tempo. Men början vid starter och sedan rikta om fokus mot hans positionssökande.
Är nöjd överlag idag utöver att han har ont i halsen tydligen, har haft det på känn att det har varit på gång men så sent som i morse så var han inte röd i halsen... Men igår kväll så luktade han illa i munnen men jag varken såg eller kände ngt.
När skyddet drog igång så var han en riktig slempelle och betedde sig konstigt tyckte jag, det var bara avbryta och gräva i halsen. Mycket riktigt så var han mer åt rädisehållet än persika så det blev en bettvinst och till bilen. Imorgon blir det Bisolovon och att ha koll på honom så han inte blir sämre. Men han har inte feber iaf så det är nog bara lite vanligt klassiskt halsont.

Superkul var att Uffe och Micke kom och hälsade på på klubben, skönt för Benson att kunna köra Utter och jag fick med mig ett par tankar som jag absolut ska ha med i beräkningarna framöver. :) Godingar!




Kika gärna och kommentera, tänk IPO och inte lydnadsklass! :)
Gillar hur han under vissa delar trampar under sig, vilket även syns i helomvändningen som visserligen är slarvig men som funkar bra och han har fin kontakt, upplever att han blir lite självbelönande av tempohöjningen eftersom jag inte behöver säga ngt utan bara kan gå på. Sättandet ser sjukt snyggt ut men han har en liten teknikmiss som vi ska kika på separat och ställandet är det läge att säga ifrån på. Det där är lite nonchalant eftersom han VET vad som ska komma och då agerar lite själv...
Min tanke med ett eget tempo är att han i IPO inte behöver koncentrera sig och då blir han nonchalant och tappar fokus, i lydnadsklasserna händer det så mycket så då kan han inte släppa fokus. Men IPO-programmet är vansinnigt enkelt -Inte så mycket pill och detaljer, alla moment i IPO avhandlas i dumrutan kan man säga- och det leder till att han under dessa 50 steg hinner fundera på samtliga världsproblem och nästa veckas träning...
IPO:ts "stora" projekt ligger i tre apporteringar på raken om man frågar mig, men de är inte med här :)

Var beredd på att min kompanjon Sanna aka Kråkan gormar lite under filmen och det kan komma lite som en chock :)

Så frågan lyder: Ska jag HA ett IPO-tempo eller inte?


KRÅNGLAR FILMEN?
KLICKA PÅ YOUTUBE-KNAPPEN SÅ KOMMER NI TILL DEN PÅ YOUTUBE ISTÄLLET.

onsdag 17 augusti 2011

Terränggående mästerdagdrömmare.

Ibland så droppar det in en människa i ens liv som bidrar med positiv energi, utan att egentligen inte göra så speciellt mycket utan bara genom att vara sig själv. Med ens så får man extra energi och den vill man ju givetvis lägga på andra som behöver den.
Idag så var vi på ännu en upptäcksfärd jag och pojkarna, vilket resulterade i någonstans mellan 10 och 12 km ute i terrängen och 2 timmar på tidtagaruret. Inte helt fel:)
Kan ju meddela att jag har en ganska barnslig egenskap som verkligen kan ta sig vilka former som helst, jag är MÄSTARE på att dagdrömma. -JD i Scrubs kan slänga sig i väggen!-I timmar kan jag gå och fantisera om precis vad som helst, oftast så går det i olika teman. Just nu är det hur mitt drömhus ser ut och hur jag ska inreda det samt hurvida hundhuset ska byggas ihop med garaget eller inte... ;)
Är inne i en sån där skåne-period igen, brukar ju få dem ett par gånger per år och då tittar det ju förbi stall och hästdrömmar oxå... Satt och kollade på skoj på gårdar i södra Sverige och man ställer sig frågan VARFÖR bo i en storstad? När man som jag är en lantis så långt in i hjärtat...

Imorgon så ska jag dessutom ta tag i mig själv, är så dålig på att äta... äter MAX tre mål om dagen och det är ju bara tre för lite... Men jag har fortsatt träna som innan... Vägde mig idag och jag hade gått upp i muskelvikt men stått mer eller mindre still på den andra fronten. Dvs semestervikten är kvar och inget har hänt sen SSM :P
Min gulliga coach sa att det var läge att börja äta ordentligt och det är ju sant, min kropp är inställd på svält eftersom jag tränar så pass mycket så när den får ngt i sig så lagrar den som en galning... Stackarn...

Satt och letade efter en film med mitt gamla IPO-tempo och hittade den här filmen...



Ska försöka få till en film med det "nya" tempot, det är ju ganska många skavanker i det ännu men ni kanske kan ge ett litet uttalande :)

söndag 14 augusti 2011

Det var bara att springa ikapp den obemannade bilen. Inga problem.

The big 4 i sommras... Längtar tillbaka lite...

Igår så var det kräftskiva i avkroken Rimbo som gällde, satsade stenhårt på att höra slut på mina pojkar innan vi åkte dit. Vilket resulterade i ett löppass och ca 6000 steg spår... Men det hjälpte föga och det var sprall och spring på kvällen ändå. Men när nubbarna kom fram på borden och stämningen blev allt mer lättjefull så fick pojkarna hoppa in i bilen och då somnade de som två stockar. -aldrig hundar och fulla människor tillsammans- Det var även två trötta pojkar som imorse låg och knorrade nedanför sängen. Passade mig utmärkt! :)
Idag så åkte jag och tvättade bilen, kolla olja och glömde lägga i handbromsen när jag klev ur bilden för att kika på varselljuset som glappar. Det var bara att springa ikapp den obemannade bilen och hoppa in och lägga i den. Inga problem.
Sen blev det klubben och lydnad, har haft en plan de senaste passen och idag så gick det riktigt bra för båda grabbarna. Med Samson så har jag fortsatt med tempo-träningen och nu är starterna bättre. Sen kollade jag av platsen och bytte "Go'natt" mot "Ligg", där har jag en tanke att han kommer i konflikt när det gäller IPO:t eftersom det händer så mycket på plan när han ligger där om man jämför med eliten. Han låg som men klippa och jag var salig över att det kanske finns en liiite chans att han mognat sen han blev påhoppad och att jag kanske kan plocka tillbaka gamla kommandon... Hoppas...

Go'natt på er alla!

fredag 12 augusti 2011

Att finåka i 90 blås med en mentalpatient i bakluckan

Min egen mentalpatient <3

Slut slut slut. Som en påkörd flodhäst på savannen. Jäst deg i en bytta. Japp så känns min kropp.
Idag var jag på jobbet och klippte en liten goding, det är inte helt fel att stå och bli pussad i två timmar, en liten knubbis som hette MacGyver ;)
Sen kom det enorma projektet att storstäda bilen, något som jag borde ha gjort direkt efter SSM om man ska vara ärlig... Opps... Men det är numera gjort och bilen luktar gott, vilket antagligen kommer ändras under morgondagen eftersom jag ska köra både kräftor och Andreas till Rimbo för årets första kräftskiva :)
Pojkarna och jag var ute och finåkte ikväll, att finåka är lite lyxigt! Det gjorde alltid jag med mina föräldrar när jag och min bror var små, man åkte runt och tittade på hus och då framförallt i Skåne där vi -pappas sida- har gårdar och hus utanför Hörby. Jag drömde alltid om att få flytta ner till Skåne och få ha häst, men med föräldrar som är egenföretagare så är det svårt att byta rakt av. Så vi blev kvar här uppe. Men finåkte gjorde vi alltid. Drömmen om Skåne har jag oxå kvar, att få bo på landet och ha mina hästar och hundar.
Det är dock inte lika glamoröst att finåka med Samson bak i bilen som så fort han anar att hastighetsmätaren tickar under 70 km/h och terrängen ser ut att vara spårduglig utanför skriker som en mentalpatient. Att finåka i 90 blås är inte samma sak men eftersom jag värnar om min hörsel och eftersom jag blivit så kass på teckenspråk sen jag flyttade hemifrån så kommer jag antagligen lämna honom hemma nästa gång. Eller använda hörselkåpor. Har inte bestämt mig ännu.

Nu ska jag städa upp det vita snötäcke som ligger i mitt badrum. Beathalandet Samson tränar inte tillräckligt så han har ju givetvis tagit detta som en ursäkt för att riva sönder allt toalettpapper som fanns i badrummet. Fint.

torsdag 11 augusti 2011

Action speaks louder than words but not nearly as often...

Dagen blev lååångt ifrån vad jag trodde att den skulle bli, Camilla försov sig så det blev ändrade planer och jag mötte upp henne och vi inledde med att inhandla lite lunch och sen blev det en tur förbi Susanne på Mera Dog och kaffe med tillhörande småsnack. Vi fick tips av en tjej där om spårmarker och vi åkte dit och på vägen få plockade jag upp min stackars spårflagga som stod kvar i skogen efter Quarres spår i förrgår... Oooops...
Vi åkte ut och spårade och jag skulle lägga spår till Farre, men det var nog ett av de värsta fälten jag satt min fot på, när det är vettigare att gå på kalhygget intill så förstår ni. Jag satte spårflaggen och tog sikte men när jag närmade mig terrängskiftet så insåg jag att ett härket och bärket dike var avgränsningen mellan "fält" och kalhygge. Fint. När spåret togs in så hoppade jag in och tog tömmarna och Camilla knatade på det sketna fältet istället. Inget som ens störde Fluff. Grym grabb!
Camilla hjälpte Linda med hennes Royal och jag stod och käkade sura vindruvor, det slog mig hur satans olika teurenser ser ut, men i nästa andetag så kom blondinen på sig och konstaterade att schäfrar är rätt olika dom med. Word!
Mina hundar har fått vila och jag plockade ut dem för ett kort lydnadspass på klubben, Camilla fick vara jury och kikade på mina tankar kring tempo och nu är det nog beslutat! Jag kommer att ha ett IPO-tempo och ett lydnadstempo, detta då man inte synar detaljer i IPO:t om man jämför med eliten. Så enkelt helt enkelt.
Sen visade vi upp vårt framåtsändande som är under ombyggnad kan man säga, mera fokus och mindre "Det är oceaner av tid jag har till förfogande så jag kan lika gärna galoppera och kika på annat, bara jag galopperar rakt och i rätt riktning..."-attityden... Det är min lata lilla gris som avslöjats...
Gulliga Linda -Länk till hennes hemsida- passade på att knäppa lite bilder på oss och gissa om det blev av den eminenta kalibern? Jojomen!
Jag har ju kört på typen att jag håller i halsbandet och kommenderar honom om och om igen "framåt" så han blir tokfrustrerad och släpar mig en bit innan han får komma loss och kötta som en galning framåt. Andra passet med just den metoden och jag är ruskigt nöjd, Camilla likaså, med resultatet! Eller vad säger ni om målsiktet han har här... ;)


Sen en liten notering till alla det berör,action speaks louder than words but not nearly as often... Det tömmer en lite på energi när man inser hur många som sitter och tycker ute i stugorna men som inte vill lyfta ett lillfinger för att bidra till en organisation som går på knäna.Det är ju tråkigt när folk har som favoritsyssla att bara se sina egna behov och inte andras. En ideell förening bygger på att man kan göra saker för andra än sin egen vinnings skull. Så alla ni som tycker och skriver, jag hoppas av hela mitt hjärta att alla de namn som jag sett passera revy kommer vara en aktiv del i framtidens schäferhundklubb. Jag säger inte att man inte kan klanta det i en styrelse och då menar jag på ALLA nivåer, vi är ju rätt kassa på att ta hand om våra medlemmar eller de som vill bli medlemmar... Vi är kassa på att ta hand om varandra. Djävulskt kassa.
Som en klok människa sa;

"När jag kom in i schäfervärlden så fick jag först lära mig: Vilka som man inte skulle prata med. Vilka man skulle prata om. Vilka som tillhörde vilket läger. Vilka som var idioter. Vilka som sagt vad. Vilka som man skulle baktala oavsett vad. Vilken typ av schäfer man skulle ha. Vilka hundar som var bättre än andra. Vilken kennel man skulle haft schäfer ifrån på just den klubben. Vilken gren man ska hålla på med och tillika vilka man inte håller på med när man har schäfer.
SEN
fick jag lära mig fram och bak på min schäfer. Nu har jag bytt ras."


Hur bemöter Du Dina kamrater när Du kommer till träningen? Pratade Du om Din hund eller om Vilken tur hon/han som gjorde en bra tävling i helgen hade, för skicklig är han/hon inte... Eller är Du den som sprider de där goa energierna som man bara vill vara i närheten av?
Sprid energi! Allihopa! Så ska ni se vad som kommer tillbaka! :)

onsdag 10 augusti 2011

Fullproppad dag!


Hualigen vilken dag det har varit, alla vädertyper har tydligen varit i farten i Stockholm och ställt till det mer eller mindre för oss 08:or.
Inledde dagen med att lägga spår till mig och Uffe, sen bar det av ner till centrum för att unna mig en lunch ute i sällskap med en trevlig tidning. Man känner sig alltid lite extra vuxen när man äter lunch själv och njuter av en ledig stund :)
Sen tog vi in spåren och Samson gjorde ett kanonjobb, lite väl het även idag men jag ska lägga lite tråkiga spår åt honom och myyyycket längre...
Åkte vidare till gymmet och hade ställt in mig på att lyfta lite skrot, kom in... stod med tvångstankar och glodde på maskinerna och vikterna... Sen vände jag på klacken och gick till löpbandet och sprang ett par kilometer medan regnet öste ner utanför fönstret. Gött men jag inser ju att jag har ett missat pass som måste tas igen :P
Åkte till Åkersberga och fixade naglarna, alltid lika mysigt att komma till Virge och bli ompysslad och denna gång fick det bli glittriga naglar. Man blir glad bara av att titta på dem :)
Åkte till klubben och tränade först lydnad med Quarre, körde igenom IPO/BSL programmet och lite hoppteknik, det eviga skrikandet när han blir frustrerad men ÄNTLIGEN har han kommit över sig själv och bjuder till. För jobba vill han ju:)
Samson hade jag en plan för, vi har ju ändrat lite i våra planer och med sjunkande temperatur så blir han ju väldigt pigg så det var bästa tillfälle att börja laborera. Har analyserat lite och som vi alla vet så har jag ju en lat hund, en grabb som är ganska bekväm av sig och om inte matte säger att man MÅSTE göra något och lägger till rätt belöning så kan det gärna vara för hans del.
Så idag har jag belönat upp honom och provat lite olika tempon att jobba honom i, och det har haft en oväntad effekt på honom. Ropar inte hej ännu eftersom regn och kyla antagligen gjorde sitt... ;)
Sen var det skyddspremiär. Morsning. Det var ett monster som klev in på plan och ja... Det blev utvecklingssamtal därefter kan man säga... Hualigen igen.
Bensons kommentar "Tja... Lyckas du komprimera ihop honom så kommer det bli kanon."
Ett projekt som känns överväldigande. :)

tisdag 9 augusti 2011

Renare än man vågat hoppas eller tro.

Hemkommen från vad som kan anses vara det värsta jag gjort sen i lördags, spinningpass och corepass. Grymt skönt i efterhand men när man sitter där och det värker i rö*en och mjölksyran suger i benen så funderar man varför man gör detta mot sin kropp om och om igen, en hurtig instruktör som annonserar om ny musik den 1 september får tankarna att vandra och undra om man ens kommer överleva hennes nya pass...
Idag var jag och spårade med Camilla och åt en alldeles för god Kebabrulle i Enköping, Samson som har blivit lite för apporttokig i spåret fick flera apporter utan belöning och lite annat spännande i spåret. Ett verkligt I-landsproblem kan tyckas men man kan ju påminna om att han för inte allt för länge sen aviserade att det låg en apport och spårade vidare, missade man svanshöjningen så var man körd ;) Med krav och rätt belöning/förstärkning så har jag en apporttokig grabb... Vilket kan leda till andra angenäma problem... :/
Camilla och Farre fick det första matnyttiga tipset från mig någonsin och imorgon och på torsdag så väntar det äventyr för Farre ;)

Fick en låt på hjärnan medan jag strechade idag, den heter Samson och det är Regina Spektor som sjunger...




Hörreni! Just nu så är jag inne i ett lyckostim! Vet inte vad det är men livet känns ganska lätt just nu och härligt, kan vara för att jag rensat min egen luft från dåliga energier och fått in massa starka och positiva energier, helt underbart! :)

Så ni som har energitjuvar runt er, låt dem inte ta er energi utan att ge tillbaka! Förlåt de som sårat er och vänd blad, det finns nya andetag att ta och den friska luften man kan andas in när man släpper taget om det som varit är så ren... Renare än man vågat hoppas eller tro. Tro mig.

måndag 8 augusti 2011

Sparka igång ett gammalt bilvrak

Bild från spången vid Lejondal...
2,5 tim ute i ösregn, är man hundägare en söndag så är man... Hualigen!
En gråtandes Jeanette... Bra att det kom med på bild... ;)

Sekunden innan ormpaniken inträffar...

Beslut har fattats och nu är det bara att försöka göra verklighet av dem, ibland är det tungt att vara själv men sånt här gör det lättare. Jag är så glad att jag har flitiga och laddade själar runt mig hela tiden som håller mig på banan. Sommaren har gått fort och nu väntar snart hösten och dess äventyr, kan knappt vänta! Läger och resor står för dörren och det ska bli så festligt att få sparka igång ett gammalt bilvrak och se om vi rullar ner för backen eller slår underedet i nästa farthinder och fastnar.
Imorgon väntar gym, jobb, egen tid på salong Yes4Beauty och avlutning i Rydbo med nära och kära. Hoppas kunna klämma in lite hund därimellan i form av träning.

Snart så. Snart så kommer den där inspirationen. Ska bara sparka lite mer på mig själv. Stackars hundar :(

lördag 6 augusti 2011

Kört en spontan BSP 1 på 98 poäng!

Världens finaste LP1 LP2 LP3 IPO3 BSL3 BSP1 KORAD Mammas gris...

Idag så åkte jag hem till Uffe och Silvana för att beundra deras enorma hus och lämna Quarre som skulle få vara playdate åt Diva medans jag och Uffe for till Sk Åker.
För ett par veckor sen så sa vi att vi skulle åka dit för att spåra, jag, Sissi och Uffe, en kul grej och jag kan inte annat än säga att det är en fröjd att "tävla"i ett sådant sällskap. Inte nervös som vanligt -hur kan man vara det bland vänner?- och fina spårmarker -utöver ormen- samtidigt som alla på plats är så goa!
I onsdags så tog Samson sitt första spår med tre timmars liggtid, i ONSDAGS! Han går ju på sparlåga eftersom han är dålig. Men spår är ju perfekt när man har en kille som äter sig ut genom ytterdörren när han inte får träna, det spelar ingen roll hur sjuk han än är. Det är en Beathalandare ut i klospetsarna, en arbetsmaskin... :P Så hjärngympa är ett måste!
Så därför hängde vi på och "tog" ett spår idag, vi inledde bra och det höll i sig ända till strax innan sista vinkeln. Samson hoppar till två gånger och jag ser ett lakritssnöre som viftar vid Samsons tassar och skriker i panik efter min hund och ropar till domare och spårläggare att det är orm i spåret. När Samson vänder upp mot mig så haltade han på ena framtassen och jag tappade luften totalt.
Tanken på mammas älskade Polo som avslutade sin karriär efter sitt ormbett kom upp i huvudet och gråten infann sig efter 3 sekunder. Undersökte honom men kunde inte hitta något. Frågade om någon kunde gå och kolla om den var kvar -viss ormfobi- men Percy Kembel sa att jag kunde lägga hunden och gå fram och kolla för att sen avgöra om jag ville fortsätta. Jag la Samson och stampade fram och då var det något som ringlade in i det höga gräset mot vassen som låg intill. Men som Jarmo så klokt påpekade så skulle hunden tillbaka till bilen och lugnare än i ett spår går han inte. Så min lilla älskling spårade de sista metrarna och la sig vid apporten med mig gråtandes i linan.
Vi la honom på sidan och började undersöka honom, Uffe som var inparkerad tvekade inte att ta sig slagskepp till bil över fältet för att undsätta Samson. Mitt i alltihopa så rabblar Percy min kritik och avslutar med att vi fick 98 poäng, men min gråt tog lite udden av glädjen.
Men Percy påpekade hur grymt det var att jag lunde släppa på min hund på spåret efter all panik och trots att jag klampat runt och stampat, han spårade som en klocka utöver ett par tempoväxlingar i vinkelarbetet som kostade oss 2 poäng. :)
Fick tag i min veterinär och efter att ha blivit lugnade av henne så kan jag nu andas ut och på vägen hem så stannade vi och köpte en Ben & Jerry -som jag ska få smaka på...- som han nu ligger i min famn och slickar i sig. Mammas lilla Gris...

Tack till Sk Åker för en trevlig stund och alla som engagerade sig på stuberten när vi klev av spåret, tack Kattis som var på sin telefon direkt och jagade veterinär och som sedan bad mig ringa när vi kom hem och meddela hur läget var och även höra av mig senare i veckan om hur han mår. Guldsjäl! Tack Percy Kembel som dömde och Jarmo som lagt spåret, tack alla i köket och förledningsspårsläggaren såklart!

Men nu har det sjunkit in, 98 poäng och en första placering! Tänk om min hund ändå var frisk, tänk om jag hade inspiration till att träna... Tänk vad bra det skulle kunna gå för min lilla busunge... Vilken otur för honom att han för tillfället och sen 8 månader har en förare som inte har inspiration för fem öre...
MÅSTE ta tag i mig själv, men just nu så har jag en liten sidekick som jävlas med mig. Tack Uffe för att du tände lite glöd igen med våra utmaningar och träningsplaner, precis vad jag behövde!
Är så stolt över min lilla fis och jag måste verkligen ta tag i mig själv och förvalta honom nu, vi har en bra grund som vi lever på -vilket visade sig idag och även på SSM med tanke på att vi inte tränar...- men det håller ju inte i all evighet! :(

Tips någon?

Sist men absolut inte minst så ett stort grattis till Sissi och Roxy som kammade hem titeln BSP1 med 79 poäng! Trots en krånglig start så löste Sissi det galant och sen fick spåret som rena godståget med en notering, stående påvisningar vid apporterna... Det var ju spännande, kanske inte om man frågar Sissi men Roxy hade fasligt roligt hela spåret och det var verkligen en fröjd att se henne lösa ut hela spåret utan minsta problem. VILKEN SPÅRHUND!!! Vilket ekipage! :)

fredag 5 augusti 2011

SSM - del III


Fredagen var en ledig dag kan man väl kalla det, Samson behövde verkligen den dagen med tanke på alla omständigheter.
På lördagen så drog stressen igång, jag inledde med att visa Zo och riva av modprovet med Samson. Det gick kanon med båda med ett par missar, Samson var trött och sur så han grisade och gjorde inte korrekta efterbevakningar enligt min mening och Zo gav sig fasiken på att köra så mycket passgång som hon bara hann med. Dock så fick vi till traven och hon blev uppmärksammad av domaren.
Sen groomade jag Quarre och han fick göra sitt individuella med Matilda, han fick inte till traven och med tanke på att han typ tränat två gånger i sitt liv och sista gången ca en vecka tidigare.
Sen var det Samson som skulle in och Matilda gjorde verkligen ett kanonjobb, han kunde inte visat sig bättre och hon tog hjälp av en annan ungdom som stod utanför och tecknade åt henne om det felade i uppställandet och hon var snabb som en vessla att fixa till det.
Sen var det rast och vila med go mat på kvällen :)
Söndagen innebar konkurrens och Zo inledde med att vara utropad femma, men tyvärr så gjorde hennes passgång att vi halkade ner till en tionde plats, men det är itne illa pinkat för att bara har tränat ett par gånger och vara otränad i utställningssammanhang, ett jättegrattis! -Tänker påpeka att jag hade blåsor i händerna efter att ha visat den lilla tiken på 29 kilo eftersom jag fick lyfta henne var och varannan sekund-
Quarre var nästa hund in på banan och från början skulle jag ha visat honom själv, men Matilda ställde upp och jag och Benson sprang runt ringen. SG 16 blev det för den lilla dvärgschäfern :)
Samson slutade på V6 och jag är supernöjd med det, han har inte utställningstränat och som Matilda sa så missade vi domaren tre gånger då Samson inte visade sig så bra som han kunde ha gjort, men det som är skönt med Samson är att han är lärd att gå runt så jag kunde stå i samma hörn hela tiden, ända tills tröttheten blev för stor i hettan då jag gick ett par varv :)
Duktiga mammas gris! Så duktig att han fick gå med i Beathalandets uppfödargrupp och bli fotat :)

Matilda drog även ett tungt lass med Barn med Hund på SSM, jag hade väl stöttat lite men hon har verkligen gjort ett kanonjobb och med stöttning från Sk Habo och Martina Höglund som domare så blev det ett kanonarrangemang! Största prisbordet någonsin! Så kul! Underbart med så många godingar som vill engagera sig bara för att våra barn och ungdomar ska få en trevlig tillställning :)

Nu ska jag ut och möta upp Sissi så hon får ta in ett spår som jag la till henne i fm:)

onsdag 3 augusti 2011

SSM - del II

På torsdagen så var det dags för eliten, både jag och Samson hade laddat ur fullständigt och eftersom en pallplats var vår så tappade vi gnistan lite. Det märktes. Kan jag lova.
Sittande i grupp resulterade i en ofokuserad Heffaklump som bestämde sig för att låta tyngdlagen ta över och la sig ner. Det var ett evigt nosande på platsen och jag själv stod och gäspade i tältet där vi gömde oss. Fint.
Gasade honom lite inför det fria följet och torts att han var slut så hängde han med, ända tills en arrangör bestämde sig för att ställa sig och ropa om vilka lunchtider som var bäst och att alla inte kan äta samtidigt. Fint. Tävlingsledaren blev döv och Samson somnade eftersom vi fick pausa vår fria följ. Men jag var nöjd ändå.
Vi nollade fjärren då Samson körde på VM i ålning medels hasning, första och sista gången det händer! Lite besviken eftersom fjärren och att han inte rör sig en millimeter är vårt ess i ärmen...
En eloge till otroligt trevliga domare, skrivare och framförallt tävlingsledare som peppar mitt i alltihopa när det antagligen syntes lååång väg att jag ville av plan med min sengångare. Är grymt nöjd överlag iaf och det gick inte att inte skratta åt min fina lilla heffaklump när han kämpade på. Gissa om han sov gott sen?
Tips till alla mina kamrater i söder -förutom ni som sa det till mig- så tävla på Malmö och håll tummarna för att ni får min tävlingsledare, stilig skåning -har jag inte sagt det förr?- med humor mitt i programmet. Ett klart plus i kanten till arrangören på den punkten.
Det var många trevlig funktionärer överlag under hela tävlingen måste jag säga, glada och goa allihopa mer eller mindre! :)

På em var det dags för modprovsträning, körde en "torr" transport och en med överfall och ett modprov. Snälla Anders ville hjälpa Samson med att knacka i skulet eftersom han tyckte min hund låste på figgen i tältet -han som sen skulle köra modprovet- och blev nog lite snopen när jag skrek "Näääääeeeehh". Samson blev odräglig och jag gick och hotade med armageddon på vägen mot skulet. Men det löste sig. Dock så blev det mycket grisande eftersom han var gaaalet trött!

Här är en film från modprovet på lördagen...



Mest nöjd var jag med en komplimang om att jag förde min hund på ett bra sätt och väldigt korrekt. Taaack! :)

tisdag 2 augusti 2011

SSM 2011 - del I




Veckan inleddes med förträning och Samson var trött men kändes ändå laddad, bästa Uffe ringde mig tidigare och frågade om vi skulle gå in tillsammans. Skönt att få ha sällskap av den som fått en att ställa upp, han var verkligen varit en stor del av att jag inte varit nervös en enda sekund under veckans tävlingar. 3 bärs-utmaningen tog udde nav allt och han var egentligen min enda konkurrent.
Vi inledde på tisdagen med lydnad och jag höll på att rinna bort i hettan, gissa då vad min hund gjorde?
Oturligt nog så fick vi platsliggning först och Samson som hade haft kanon energi in på plan och upp till plasten låg och tömde tanken totalt. Till slut så pallade han inte mer och reste sig för att leta skugga, enligt domaren så hade han kikat in vid skulen och sakta skrittat mot mig.
Jag la honom på avstånd och gick och hämtade honom, att sätta upp honom var ett varningstecken, han orkade knappt sätta sig upp och flåsade hysteriskt. Jag tog honom på "Kom" och knatade till US, sen handlade det bara om att överleva. Min lille prins. Vi gjorde nog vårt sääääääääääääämsta lydnadspass och tävling någonsin! Men han hängde med och kämpade, jag var schysst och sa "här" istället för "fot" när han var trött så han slapp bryta ett kommando. Jag kastade den stora apporten typ 4 meter och domaren frågade om jag ville kasta om, tackade nej eftersom det inte hade gjort någon skillnad. Galopp ut och trav hem.
Men trots allt så skrapade vi ihop 78 poäng -utan platsliggningen-
På onsdagen så var det spårdags, han gjorde ett kanonspår men i tredje vinkeln så stötta han på patrull. Vinkeln låg i kanten av en svacka och i en fyrvägskorsning av traktorspår. Det såg ut som att han tyckte det var för mycket information på samma gång. Hade någon ramlat i vinkeln? Det fanns antagligen inte bara fettbaserad vittring så han började jobba som en idiot. I flera minuter så bara undersökte han och sprang runt och testade möjligheterna. Men duktig som han är så sträcker han inte upp linan när han söker spår så det vara bara att vänta. Domaren tittade på mig och undrade om jag skulle säga ngt men jag vet ju att min hund är så ärlig att han kommer visa när han är på spåret. Som han sen gjorde efter att har gått tillbaka och gjort ett eget spårpåsläpp bakom oss, med två tryck i linan så hängde jag på och då var han rädd om spåret den lille fisen. Resten gick kanon men det kostade naturligtvis. Vi slutade på 86 poäng och hade därmed genomfört vårt första mästerskap :)
Tillbaka i Malmö så gällde det att se vem av mig och Uffe som skulle bjuda på öl, med två poängs marginal så knep jag segern oss emellan, nu återstod bara de sista ekipagen.

Trodde väl aldrig att vi med vår prestation skulle knipa någon pallplats, när jag stod och kikade på Turbaz Onja med sin förare Thomas så kände både jag och Uffe att vi lika gärna kunde gå och fika. Hur fint som helst! Men ibland så ska man ha lite tur och när sista hunden gick så gjorde jag lite snabb matematik och insåg att om vederbörande bara hade 83 poäng så skulle jag få en pokal. Men min bakdömning så något annat så när domaren läste upp kritiken och gav 80 poäng så var min trötthet som bortblåst! En pallplats!

Min sjuke lilla hund hade knipit en pallplats!!? Kan ni fatta! Nu var veckan klar för min del, inget kunde slå detta!

Tack för alla gratulationer, komplimanger och lyckoönskningar, ni fina som vill så väl och unnar andra framgång är guld värda! Alla tips och konstruktiv kritik som jag fått under veckan är ovärderliga! Jag kan inte tacka er nog för att ni vill se mig utvecklas tillsammans med min hund! Ni är grymma! Sanna tävlingsmänniskor :)

Sen har vi Ni/Du elaka människa/or som inte unnade mig en sekund, som valde att snacka skit och inte ens se åt mig när jag stod ensam med min pokal och min hund när Ni/Du gick förbi oss. Tro inte att det inte kom fram till mig vad Ni/Du sagt, antagligen blev det jobbigt nu när jag med mina "jävla idéer" är hackihäl utan att ens ha ansträngt mig. Tänk om min hund hade varit frisk, tänk om vi inte legat plats först, tänk om jag hade varit rättvis mot honom och tränat...
Det finns många "om" men vi har tiden för oss och har vi otur så kommer min hund konkurrera med era hundar framöver för att inte tala om mig. Det här är min första tävlingshund. Han är knappt tre år. Vi lär oss hela tiden. Det är inte den sista hunden jag kommer tävla med.
Skillnaden mellan oss är dock att jag vill ha en utmaning och inte ta den snabba vägen, tränings och tävlingsmänniska som jag är så älskar jag vägen till målet mer än själva målgången.
Lycka till med Ert så ses vi på tävlingsbanorna!