söndag 27 mars 2011

20 000 besökare! Vilka är ni?


Ja jävlar! På mindre än ett år...
Ok då kör vi en undersökning igen! Samma fråga som för 10 000 besökare sen...

Vem är Du som läser min blogg?
Hur hittade Du hit?
Vad får Dig att besöka vår blogg?


För att göra det lite extra roligt så kommer jag att lotta ut en present till någon av dem som lämnar en kommentar, om en vecka så sker en lotting mellan er som tagit er tid att utvärdera vår blogg! ;)
Håll sen koll så kommer jag att be om din adress eller kanske överlämna den själv om du finns i närheten... :)

lördag 26 mars 2011

Vi har röstat och kommit fram till att...


Idag så var det dags att åka iväg och betala 150 spänn för en träning, grymt! :D

Vi var 6 startande och jag drog nr 6... Det innebär väntan...
Men de hade delat ridhuset och två domare dömde helt enkelt, Samson är av den typen att det får inte hända för mycket mellan gruppmomenten. Sittande innebar förflyttning framåt och sen lägga sig ner för min gris [men utan träning så är det vad man får ;)] sen kom det som störde honom totalt...
Vanligtvis så tar man ett par steg och ställer upp för platsen igen, då kan jag lugna och köra mitt race. Men nu skulle alla ekipage flytta till anda sidan ridhuset, förbi hopphinder/plastband.
Kort och gott så blev Samson stissig och inledde med att lägga sig på annans kommando. Sen var det oroligt framtill störningen kom och då var det som att han fattade att det var platsliggning.
Sen var klassen uppdelad och man körde tom rutan på ena sidan, där tog jag beslutet att köra rutan och sen bryta. Planen från början var att taste ett nytt upplägg på tävling och hur jag ska föra honom mellan momenten. Det gick kanon måste jag säga! Han är sådan att han kommer upp sig mer och mer ju längre programmet går i fria följet och jag fick en riktig energikick, dumrutan gick kanon och inkallningen var bra... Sen kom rutan.
Skickade till konen [perfekt] och sen skick mot rutan [SÅ förbannat bra så jag ville skrika lite] och när han klev in i rutan [strax innan] så fick han vind på Sanna och Malin som satt 1 ½ meter från rutan uppe på läktaren. Samson blev överlycklig och var helt inne på att detta var den bästa externbelöningen i manna minne och började klättra på läktarväggen. Jag skrattade och meddelade att vi skulle bryta, sen ropade jag "rutan" igen och heffaklumpen kom rusandes tillbaka och siktade på ett klockrent "konan"... Japp ibland så är inte alla läsk i backen...

Dagens bästa utöver prestationen på plan kom från domarna:
Domare 1: "Vi har röstat och kommit fram till att du måste ha 'godmorgon' som kommando när du sätter upp hunden från platsen" [Det skrattades som vanligt och Naaaaw:ades åt vårt "Go'natt"]
Domare 2: "Hur går IPO:t? [Kul att de kommer ihåg Heffaklumpen] Att man redan ska döma er "ungdomar" i eliten? [man tackar man tackar!] Det skakar verkligen i backen när han sätter fart, man både hör, ser och känner att han galopperar. Passande att vara i ett ridhus! Han är ju fantastisk med sån koll på kroppen och framförallt så är han tyst!?"
Egoboost på hög nivå! :)

Är verkligen supernöjd och skönast av allt var att jag inte var nervös för fem öre :)
Målet med tävlingarna uppnått och vi får se om vi tar min sista "Bli av med nerverna"-tävling eller inte, det beror på vad vi känner för:)
Men både jag och Samson tycker att det är superskoj att vara på tävlingsplan och Samson var ruskigt nöjd med att slippa kyla ner boysen i isvatten ;)
Sen var det ett steg i utvecklingsriktning från min sida att vara strateg rakt av, jag ville inte byta planhalva och få en ny plats/domare/tävlingsledare utan tänkte att rutan skulle bli ett bra avslut och sen springa ut genom samma dörr som vi kom. Taktiker!
Gissa om Samson var glad när han kom ut och DÄR står Kråkan och Moss och hyllar stjärnan... :D

Nu blir det lördagsmys! Hundarna ligger utslagna och jag med inom kort!

torsdag 24 mars 2011

Talanglös film med Samson the Chubb...



Idag bar det av för att få torr och fast mark under fötterna, Jimmy lät oss dela en fotbollsplan med honom och hans hundar. Hyvens kille det där!

Jag meddelande att jag ville att han skulle filma och att vi skulle köra en del moment i ett svep. Allt som kom med på filmen blev verkligen halvdant, värdelöst! Positionen är ett skämt ibland... Men det är ju så när man inte fokuserar utan bara plojar på och det blev ingen ordning alls. Trots att jag ringde Hanna om vilka moment som ingår i trean på vägen dit så glömde jag av alla gruppmoment och vittringen [som låg i fickan hela filmen...]
Sen stängdes kameran av och det fokuserades på elitmoment och framförallt att bli kommenderade av en ny person. DET mina vänner var svårare än jag kunde ana, i blåst och med massa energi så fuskades det två gånger. Skit. Men han gick riktigt bra i övrigt. Lite slarv... Men inget som var katastrof.

Det roligaste var iofs att jag tyckte att apporteringarna var S K I T men när man tittar på dem så ser det helt okej ut, slarv vid gripande och uppstart/avslut är sådär, men inte så farligt som det känns. Så om vi skulle ta oss för att ta tag i dem så kanske det kan bli kanon ;)
Jag tror att dirigeringsapporteringen kan ligga bakom hans fulingar på slätapporteringarna, helt plötsligt så finns det jakt med i bilden ;)

Men han är ett charmtroll min lille prins... :)

Men inget slår... att jag kunde sitta backen i solen och njuta en stund... Det blåste storm men man är ju alltid klädd som en barbamamma så det var riktigt härligt! :)

Avslutade med IKEA och sen hem för att beställa mat, snart är min hall klar hörreni! Grymt!

onsdag 23 mars 2011

Spännande mail.

Mammas gris... Kärlek...

Det har varit fokus på plugg de senaste dagarna och nu är tentan över så äntligen tillbaka till livet, känns det som... :)
Sitter och väntar på svar från CS vad gäller ungdomsverksamheten, det tar sin lilla tid och jag hoppas att jag ska kunna återkomma till er som väntar svar så snart som det bara går... Tyvärr så råder jag inte över de omständigheter som är avgörande för det fortsatta arbetet under detta året.

Sen kommer nästa roliga sak, jag har fått ett mail från en Anders Kjernholm...

"Hej Jeanette!
Jag är sammankallande i en arbetsgrupp som har i uppgift att se till att utveckla lydnadslandslaget.
Det vi kört hårt med sen 2009 är talangutveckling.
Jag har fått tips om att titta på din blogg vilket jag naturligtvis gjort. Såna här tips är ju jätteroliga.
Vi vill få tag på hundar med kapacitet och med förare som är beredd att satsa rejält. De som kommer med kan intyga att vi har det väldigt roligt och det är
inspirerande att träna med andra som har hög målsättning. Vi har en hel del aktiviteter för de som blir uttagna och de som kan tränar även ihop på hemmaplan
mellan aktiviteterna.
För att komma med måste du däremot söka själv och vi måste få in en film på hela programmet i den klass du tävlar i.
Du har kriterierna för hur man söker och hur du ska filma på nedanstående länk.
För att komma direkt till hur man söker så kan du gå direkt in på: http://www.sbk.nu/upload/04_Tavla/Lydnad/Lydnadslandslaget/Dokument/Inbjudan_tl2010.pdf
Adressen till hemsidan är: www.sbk.nu/lydnadslandslaget.se

Jag ser fram emot din ansökan. Den måste vara inne senast nu på fredag.
Jag kan inte lova något då uttagningen blir i förhållande till vilka som söker och antalet platser.
Ha en bra dag!
Anders Kjernholm
LL Sverige"

Spännande spännande! Vi får se om vi hinner filma innan fredag, framförallt så ska vi filma eliten... [harkel]
Med tanke på att vi efter att ha tränat elitmomenten i en månad gick ut och tävlade eliten... Kanske inte vår bästa sida att filma... [Om man inte får stilpoäng för att man är Mammas gris...]

Nu får det bli promenad i solen med pojkarna...

Stay safe!

söndag 20 mars 2011

Samson rapporterar från sin första elittävling!


Redan när jag hoppade ur mitt vrålåk [Pansarvolvon] så insåg jag att Vällingby BK har en tradition av att jäklas med mina kronjuveler. Is, geggamojja och små sketna grässtrån så långt ögat kunde nå. Alla som känner mig vet att jag inte föredrar att sätta ner mina boys i detta...
Matte var nervös och det var tydligen en plan att vi skulle testa gruppmomenten [platsen och jag har ju inte kommit överens så bra sen den där Collien tog sig ett par mumsbitar av mig...] och sen ta tävlingen som en träning. Pyttsan sa jag och ställde in mig på pallplats! [Hade jag dock vetat då HUR kallt det skulle vara att doppa boysen i 2-gradigt vatten så hade jag startat bilen och kört hem själv]

Här kommer momenten och även hur matte valde att sabba dem!

Sittande i grupp 0
Jag satt, sen ville jag erbjuda mina tjänster till en stackare som ramlade [gentelman som man är] ett steg senare insåg jag att jag antagligen skulle få smaka bly av Stalin om jag lämnade platsen och blev helt sonika ståendei 1 ½ minut. Snacka om statisk träning. Men Stalin kom ut från gömslet och peppade mitt beslut genom att säga "stanna", så jag höll min postion och likt en staty fullföljde jag momentet.

Platsliggning 10
Varför folk suckade "Naaaaw" när mitt stridskommando från Stalin ljöd som ett flyglarm i skallen på en, "Go'natt" fattar jag inte! Jävla dålig stil att dalta med mig, de borde sett att jag minsann är livsfarlig att hantera och därför har vi häftiga kommandon, combat som fan. [Det har inte med att vi lärde om mig sen påhoppet, lyssna inte på tanten]. Störningen fixade jag utan problem. Men Zaccos matte ramlade ganska illa när mattarna lämnade oss. Vi låg alla på helspänn men hon klarade sig med lite skrapsår så vi bestämde att vi alla skulle ligga kvar.

Fritt följ 8,5
Jag trampade på som fan, men matte halkade och hade sig så jag insåg ju att jag lika gärna kunde slappna av och vänta på att hon drog på ändan så vi kunde åka hem [Husse nämnde ngt om skydd imorse...] men så blev det inte. Matte grymtade om min lathet och mumlade om ett snett sättande och ett långsamt [kanske 2.. men mina boys var i fara!]

Dumruta 5
Matte tog en sup och halkade runt och försökte genskjuta i hörnen, grymt missförstånd och jag missade ett skifte och tappade positionen innan läggandet. Inte mitt fel! Höll på att snubbla på den i marken fastspikade konen! Men jag stod som en staty! Sen var det det där med att sätta ner boysen igen... Sista halten blev lidande... Man får ta det nääääääätt med dem allstå...

Inkallning 6
Matte fick för sig att säga "stå" och inte "stanna" så jag kortade galoppen och stannade förvånat. Ingen tvärnit idag inte. Sen var det det där med att doppa boysen vid läggandet, jag åtlydde snabbt... men innan boysen kom i backen så var det nästan tid att springa igen.

Rutan 5
Klockrent konan, sen fegade matte och mer eller mindre mumlade "rutan" så jag travade ut [tydligen var hon nöjd med detta eftersom det var halt och det grus som lades ut i rutan inte skulle stoppa min vikt. Is she saying that I'm fat!!?]. Dock så skulle hon ju gnälla här och när jag kom in i rutan så höll hon käft [inget "stanna" kom] vilket betyder att jag måste söka i rutan. Sen kom ett ligg och momentet var räddat!

Apportering 0
Här gick det kanon! Utöver att jag inte för mitt liv kunde se apporten! Kom ut till konan och sen skickades jag till vänster, men väl ute till vänster så blev jag ståendes och spanade efter den där satans apporten. Men den fanns inte att sikta, jag kikade bort mot mittenapporten och sen på matte, men hon stod som ett frågetecken. Jag kikade ut mot vänster för att se om jag inte kunde få syn på den och matte kikade hon oxå. Men eftersom ingen av oss såg den så är det ju som en blind som leder en blind. Matte kallade in mig "hit" och jag gjorde ett snyggt avslut men utan apport. Vi var många som inte hittade vänster, typ alla. Ah well! Ett brutet moment har ingen dött av!

Apportering metalll/hopp 6
Fick tjafs med hörseln och när kommandot kom så resta jag mig och satte mig igen och sen reste jag mig igen. Fattar ni? Sen var det det där med avslut... Mina boys började bli less nu asså...

Vittringsapportering 8
Till mattes lycka kan tilläggas. Vi har ju kört tre vittringar totalt sen augusti. Gjorde ett omtag och travade in. Man ska tydligen galoppera.

Fjärrdirigering 8,5
Från stå till sitt så gick det snabbt om man bortser från de sista centimetrarna... Vilket gjorde att jag lixom "föll" bakåt och flyttade ngt.

Sen var det över och jag blev bjuden på gottinamnam av Uffe, domaren tackade ja till att köpa mig för 5 kronor. Hoppas han hämtar mig snart.

Vi var 5 av 12 som slutförde tävlingen, bara det borde vara en eloge till mina boys! Sen är det ju på dagen en månad sen ni såg mig köra min första elitruta och sittande i grupp har vi ju inte tränat på.
Men min matte har en sån där slapp inställning till tävling och hon behöver typ 3 på sig för att släppa nerver helt och så. Så snart kommer det rulla på tror jag. Hennes tabbar blir färre och underlaget bättre anpassat för mina boys. Tyvärr så kommer ju värmen nu... Men jag ska snagga mig så det blir nog inga problem!

Men en tredje placering på sin första elittävling är ju inget att skämmas för!
Framförallt inte när man presterar som eller bättre än de deltagande SM-ekipagen en geggig dag som denna :)

fredag 18 mars 2011

Tatueringsresultat...


Före... Tomt...

Första nålsticket dokumenteras av Jesper...

Avtorkad och ska plastas in... Vad tycks?

Idag så bar det av mot Nynäshamn och den emenente Sailor Steve aka Stefan som skulle tatuera både mig och Gregersson [lumpenpolare som fixat in mig], snön passade på att vräka ner och vi blev ganska sena... Men kunden som var efter oss dök inte upp så det fanns tid för oss båda, Gregersson har ett jätteprojekt över hela ena armen som görs på frihand och är helt gryyymt snygg! Mesen Jeanette gjorde sitt lilla latin citat och var nöjd med det.
Klockan rann iväg och vi avslutade en härligt konstnärlig dag så bar det av mot Brommaplan där en kanonsushi intogs och ännu lite skitsnack.
Alltid lika roligt när nygamla vänner återförenas och är inte en stund i tatueringsstudion det bästa sättet att gå igenom gamla minnen? ;)

Men nu är andra gaddningen på plats [Det kommer att bli fler...] och till min stora lycka så fann det en piercingstudio intill som jag ska boka in mig hos, på den fronten ska det utökas likaså! :)

Tack vännen för en toppendag!

Jag minns att jag BARA gjorde det...

Här kommer min nya att sitta, men annan text förstås :)

Det kanske är mycket och inte min stil, men ack så vackert!

Som jag har längtat och nu fasar jag ju lite... Man glömmer ju hur ont det gör och även om jag minns att det var helt uthärdligt så kan jag inte komma ifrån att jag måste gjort med min lilla skettatuering och piercing som jag gjort med lumpen... Man kommer bara ihåg det som var bra?
För även om jag vet att jag utan problem klarade baskerprovet trots föregående dagars överlevnadsdygn.... så skulle jag ju ALDRIG göra om det.
Jag som är höjdrädd och rädd för vatten hoppade ner från en klippa 11 meter i svart vatten som var typ 5-10 grader varmt och slog in mot klippväggen och simmade i skiten... Jag minns att jag BARA gjorde det... men idag kan jag inte ens komma på en summa pengar som skulle få mig att göra det igen...

Är det så med tatueringen? Fast jag kommer komma på det försent? ;)

Återkommer med bildbevis [om det ens blir någon...]

onsdag 16 mars 2011

Varför är man halvnaken?

Jeanette?

Min fråga till mig själv är egentligen grundad på ett fenomen som jag inte riktigt fått grepp om, halvnakenfenomenet kallas det.
Varför ligger det kläder i vardagsrummet? Så lyder frågan. Man kan i ett sådant här läge anse att det kanske är ett behagligt problem, kopplat till vissa aktiviteter som är av den trivsamma arten.
Men ICKE! Så varför måste jag spontant klä av mig i vardagsrummet? Även om vi lever i ett pensionärshus [24 grader inomhus trots fönster öppna och elementen avstängda] så kvarstår frågan. Det är som ett mysterium.

Nu till det roligaste för dagen och som jag beundrar så förbannat mycket!
Såg en deltagarlista på eliten som vi anmält framöver, mina vänner... jag kan med ett sting av stolthet utan att ens känna eller veta någonting om vederbörande säga... Doggmas Xpository Mr Xet skall starta i eliten! Det rör sig inte om vilken ras som helst! Utan det är minsann en bullmastiff!!
Hatten av och ett "vad var det jag sa" till alla som skaffar en ras som de tycker är sällskapshundar [pyttsan], detta ska bli en fröjd att se! Lite som hon som föder upp Sankt Bernard som tävlade sin koloss på Bro-Håbo och slutligen Tokiga/Envisa Matilda med sina Landseer...
Tänk om alla hundar av den här typen fick göra så här mycket? Då kanske man skulle slippa läsa på vovve.net om kolosser som släpar sina ägare, trots att de gått slyngelkurs med sin numera 85 kilo tunga hund...

Älskar när man får chansen att bevittna udda raser och så inspirerande förare! Fy vad kul det ska bli! Hoppas att den slår oss alla i eliten och kammar hem typ 318 poäng! :)

Det går bra nu! Typ...


Måste egentligen sova nu men en kort uppdatering av hur landet ligger!

Idag satt Samson länkningen utan problem, skönt som tusan och jag saknar nu bara två moment.. .eller 1 ½ kan man väl säga... men men...
Sen är det igång med ungdomsverksamheten, det blir lite slit nu i början och det kom kanske liiite olägligt inför tentan nästa vecka... men det gäller bara att planera och efter onsdag nästa vecka så kan jag lägga mer energi på saken.

För er som känner barn och unga så vankas det ett barn/ungdomsläger i Habo i augusti, mer info kommer och håll utkik i nästa nummer av medlemstidningen! Sprid detta!

Det ligger i vaggan att skarpa ihop ett läger för lite äldre ungdomar i sommar, men jag kan inte lova något! Det hänger på vilken respons det kommande arbetet har ute på klubbarna :)

Nattinatt allihopa!

söndag 13 mars 2011

Tack för förtroendet!


Idag fick jag en förfrågan från Schäferhundklubben om jag ville bli ansvarig för något som kallas Arbetsgrupp Ungdom, givetvis så tackade jag ja! :)

Som start så är det markarbete som ska till och skapa möjligheter att gå vidare med den idag haltande verksamheten, men med min sprudlande mentor Peter Edmans och ordförande Tomas Moberg varma ord så känns det utan tvekan spännande! :)
Men vem faller inte för smicker!? ;)

Jag har redan lagt ut en krok till en mycket duktig tjej och hoppas nu att hon tackar ja till att jobba för en fungerande ungdomsverksamhet i denna arbetsgrupp. Med tiden hoppas jag att man kan utöka gruppen men eftersom det är mycket som ska bollas och ses över utifrån tidigare verksamhetsredovisningar så ska man nog hålla gruppen liten och kommunikationen tät.
Men jag hoppas att vi slipper en dagordning som var igår på årsmötet igen och jag är beredd att hålla med om vad som sades, även att sista stycket ströks var rätt beslut.

Jag kommer givetvis vända mig utåt när tiden är mogen och då hoppas jag att vi ska ta enorma kliv framåt :)

Hoppet är det sista som överger människan och definitiv hunden ;)

LP1 LP2 LP3 IPO1 IPO2 KORAD Beathalandet Samson...


...är Årets Allround schäfer 2010 officiellt och checken är mottagen! :)

Inte nog med att vi fick äran att ta emot stpiendiet, så kom Peter [ena delen av Beathalandet] och gav mig en brukspremie. Så när Samson och jag är klara med vårt så kan vi hämta ett syskon ;)

Underbar dag och underbar kväll med kära mamma och Jonas, årsmötet var en upplevelse och jag avlägger en rapport senare. Det kan kanske vara så att jag har riktigt roliga nyheter att komma med för ungdomssidan... men den som lever får se!

Tack alla som stöttat oss och till er som tvivlat så mycket, allt går bara man vill! ;)
Har sett att det debaterats hejvilt om att just Samson blivit det, men det är ju tråkigt att dessa människor inte nominerat sina bekanta som gjort bragdår 2010. Överrsaka din kamrat nästa år! Lova det! För det är heeelt fantastiskt att få vara med om! :)
Nu är det vildmarksmässan som gäller med familjen! :)

torsdag 10 mars 2011

Gollum på Centralen...


I måndags så var jag helt slut i skallen och bestämde mig för att minsann köpa en snickers i Selecta maskinen på perrongen, tågen var försenade och jag var kanske även lite smått irriterad över att SL helt sonika förstörde min dag en aning.
Plockade fram 15 kronor [hutlöst dyrt] och stoppade in i maskinen, tryckte nummer 32 och hörde hur tröskverket i apparaten började jobba. När jag höjde blicken till "min" vara så fick jag helt enkelt vittna om hur den frigjordes från sitt fack... men ramlade inte ner... HELVETE!
Jag stod och stirrade i några sekunder och sen skratttade jag ironiskt åt vad som hänt, men jag kom ihåg att det stod en kille vid den andra automaten längre bort på perrongen och fyllde på varor. Jag vände på klacken och gick ditåt, givetvis var han borta. Fint.
Jag cirkulerade runt "min" maskin som en gam och kände hur irritationen steg, saker som "vad jag kunde fått för 15 kronor" ploppade upp som hånfulla bilder på näthinnan och jag blev mer och mer irriterad. Jag började studera maskinen på avstånd och insåg att helvetet var fastmonterat i någon form av betongfundament, att ge sig på att sparka på den skulle helt enkelt vara förenat med ett besök på närmast akutmottagning. Uteslutet. Fan.
Två yngre tjejer ställde sig framför den, jag höll andan, tänk om de skulle få min snickers? Men de avlägsnade sig och jag kunde fortsätta med mina Gollum-fasoner i fred... Min älskade snickers...
Här någonstans så insåg jag hur lönlöst mitt beteende var och jag ställde mig och tittade på apparaten på nära håll för att komma till ro med att jag antagligen inte idag skulle börja min kriminella bana, alltså sparka sönder den...
Men då föll min blick på displayen och jag tappade hakan!
Den stackars maskinen fruktade för sin existens och sa helt enkelt till mig: "Upprepa ditt val"...
Jag tryckte in 32 igen och ner föll inte bara en utan TVÅ snickers! En på köpet!
Glad som en treåring på en lördag skuttade jag längre ner på perrongen, där hittade jag Pelle från The Nerd Herd och han fick den ena. Karma bitches! Karma! :)

Som om att inte det var nog så fick jag ett B på första kursen i skolan, jag så nöjd så jag spricker! Gryyyymt! :)

Vill skänka en tanke till en vän som äntligen fått upprättelse, socialtjänsten insåg vilka lögner de lyssnat på [som jag sa till henne att de skulle göra] och nu sitter hennes onda ande och tjurar ihop på dem för att hon inte får som hon vill. MEN så är det, lagar är till för att följas och lögner till för att kommas på. Enkelt. Världen är i balans igen. Underbart. :)

Då ska jag bara få ordning på min elitlydnad. Sen är det klappat och klart. Men det mina vänner är ett projekt som inte händer over night! ;)

Samson 9 månader på Hökagården... Längtar inte ni oxå till typ april/maj?

söndag 6 mars 2011

Kalabalik!


Einstein borde hållit på med hund...



Total kalabalikträning, inledde med rutan och vände sedan på steken och skulle göra en dirigering där apporterna låg i 90 graders vinkel till rutan. Så när jag skickade till höger apport så sprang Samson som en galning till rutan...
Laddad som tusan och jag la in DK och så löste det sig. Men ändå. Han såg Jonas lägga ut apporterna..
Jag blir nojig och ska ta mig en funderare vad som egentligen händer i min hunds huvud, hur ska jag nå honom trots att han är så laddad... Dags att köra några rena ledarskapspass innan han får gasa igen. Så får det bli. Jag brukar ju säga att relationen måste vara klar innnan man sätter igång med träningen, men har man en hormonstinn hane som kan bäst själv så måste man ibland påminna om hur hierarkin ser ut. Jag älskar att han vill och kan själv, men det får inte bli så nonchalant som det är nu.
Men annars så känns han mer och mer stabil, mest nöjd är jag med hans placering i rutan. Vänster bak-kon och runt.

Men nu är frågan, har någon där ute tips på hur jag ska köra för att länka momenten på bästa sätt. Ska jag köra tävlingsmässigt eller är det mer fördelaktigt att satsa på ordförståelse så att "konan"-momenten inte kan blandas ihop? Brainstorma gärna med mig! Gärna ni som inte ens håller på med lydnadsklasserna, eller hund för den delen! Alla med fantasi helt enkelt! :)

Nattinatt världen!

Är jag elak om jag lägger in en länk...


..så alla mina läsare kan få ta del av en skrattfest? ;)
Jag är lessen man jag sitter och fnittrar år något så fantastiskt roligt men det är nog inte meningen att alla ska läsa det... Det är nog för de närmaste bara men eftersom jag ibland kikar in på den sidan så kan jag inte låta bli att skratta åt syftningsfel [Sanna min underbara vän hade skrattat ihjäl sig] och försöken till att låta som politikern som är opartisk och regelrätt. Det ska nog föreställa pajkastning och jag tror att vederbörande är grymt besviken på hur det egentligen gick med självaste livet. Men det formuleras så roande att man inte kan låta bli att le :)

Men jag förstår vederbörande, jag har ju problem med min vittringsapportering för att Jonas inte kan gå på lugna promenader med Samson. Det är ju inte mitt fel. [hahahaha]

Jag älskar sådana människor! Tack för att du bjuder på dig själv!

Idag blir det full rulle, kan inte börja dagen bättre än med ett skratt, framförallt inte när man känner sig som en kanonmänniska, ut i solen och sen ska det införskaffas träningsvärk! ;)

Återkommer kanske...

lördag 5 mars 2011

Charmoffensiv på jobbet av Britney, Pedro och Wille.

"Tur för sig stumpan att jag fick behålla min manliga mustasch!"

"Okej, om vi säger såhär då..."
[Tjejen som kan sälja is till eskimåer]


"Det här kanske är lite krasst... men borde inte du klippa dig?"
[Korianderögonen har nu sett till att jag är snaggad...]


Så var ännu en lördag till ända! Imorse ringde klockan [den väljer sina dagar väl] och så bar det av till jobbet, det stod klippning på schemat och idag var det charmoffensiv av stora mått! :)
Först ut på banan var Wille, en bestämd liten kille men som smälte även han när han insåg att det var djävulskt lönsamt att samarbeta. De flesta brukar inser det och andra snabbare än vissa, Wille som tillhör terriersläktet såg sin chans att briljerade på trimbordet och viftade på sin lilla råttsvans [som den blev klippt] och la huvudet på sne och försökte sig på telekinetiska konster gällande godisburken. Kan man inte vinna fajten om att bli klippt eller inte klippt så... just pick another fight! :)

Nästa tös in på plan var en tjej med sådana där korianderögon [det går inte att INTE falla för sådana] och under 1,5 timmar så fick jag se trix efter trix och när jag vände mig om för att byta sax eller skär så fick jag en utskällning [Hon kopplade rätt fort att det var på samma plats som godiset fanns och såg till att göra sin röst hörd..].
Sen dansade jag och Britney runt i stallet till "Baby one more time" medan vi väntade på badvattnet och det kan hända att hon hängde med upp på en kaffe medan vi väntade på husse och matte... Hon åt mest godis och drack en slurk vatten, kaffe är ju bara 16 kända gifter och inga näringsämnen... Kändisar är ju hälsosamma. ;)

Sist in på banan klev en liten Ferdinand [Pedro], svårcharmad men med en rejäl dos övertalning så kom två svansvift åt gången. Men varje gång så slutade han tvärt och kikade på mig under lugg som om att han sa "Tro inte att det är till dig... Jag luktar som en tjej... Min päls är borta... Bäst för dig att matte kommer med ett täcke med luva innan jag lämnar stället... Fan."
Men det stod snart ganska klart att badet var en höjdare [massage utan dess like] och han stod och steppade och jazzade runt med rumpan och knorrade av välbehag när jag spolade rygg/rumpa... Killar alltså! ;)

Tänk om folk skulle se en på jobbet, det hade inte rått några tvivel om att jag hade fått skjuts till psykakuten. Jag pratar med hundarna och svarar i deras ställe, skrattar åt våra roliga diskussioner och skämtar om deras nya frisyr.
Men som sista kunden sa när vi stod och skrattade åt hennes hoppande Ferdinand; "Jag tror hundarna trivs här"
Det är nog så, för även om de tycker att klippningen är hemsk [som vissa gör och andra älskar det] så är det allt som oftast mycket bra energier och de slappnar av.
De som är stammisar studsar ju in om och om igen, fulla av förväntan :)

Vilket jobb man har, snart drar kurserna igång och då lär det inte bli tråkigare ;)

torsdag 3 mars 2011

Tre tatueringsprojekt och en tjotablängare.

Inspiration till ett av projekten

Igår så var jag med The Nerd Herd på en inspelning, Filip och Fredriks kommande program Nitti Leaks. Träsmak i baken och en ihoptryckt rygg. Men ganska trevligt ändå och med tanke på killen som satt bredvid mig så lär man hamna i rutan... "Den som skrattar mest hamnar på bild" sa de och killen tog detta grav allvarligt. Fan.

Idag så var det en mysstund/seminarium med Einar, killen med koll som jag brukar säga [när jag inte gör mina spontanljud... eller har ticks rent utav]

Sen drog jag till Livgardet och "min" lydnadsplan, för en gångs skull så gjorde jag NÄSTAN som jag tänkt, så det blev rutan och övergång till dirigeringsapporteringen där jag tänkt att ställa lite "jävlaranamma" krav på min gris. Sagt och gjort och när det kravet ställts så kunde jag ÄNTLIGEN skicka till höger och vänster apport i olika följder gång på gång utan att han chansade.Han stod och sneglade på höger [favoritapporten] och när jag sa vänster så kastade hon om och sprang till vänster. En tyngd som lyftes av mina axlar helt enkelt.
Nu blir det vila tills helgen och då ska vi BARA kika på vittringen och gruppmomenten samt köra ett skyddspass tror jag.
Sen blev det promenad och jag skulle plocka upp en snöboll att slänga ut på fältet [så kanske hundarna kunde gena så jag slapp att de sprang i leran... ] såg i ögonvrån hur husets Border collie kom rusandes men jag tänkte inte så mycket mer på det. Men idioten var totallåst i jakt och jag hann inte ens blinka innan han satt i armbågen på mig. Världens tryck och så låste han sig. Det tog två tjotablängare mellan ögonen innan han ens tänkte tanken att släppa. Men lika glad var han för det. Min arm var obrukbar och det stack i fingarna och det tog en timme innan lillfingret och ringfingret var tillbaka på banan. Fan. Kort sagt.
Ska bli ersatt med en middag på stan...

Det stora nu är ju att jag äntligen ska göra slag i saken och tatuera mig igen, vissa är inte glada över beslutet. Men jag tycker verkligen att det är så fint med tatueringar så jag kommer börja gadda mig nu. För MIN skull. Tre planerade projekt och den 16 mars så börjar jag med projekt nummer 1 :)

tisdag 1 mars 2011

Spännande. Living on the edge så att säga.


Idag är en sån där lyckans dag, det bara är så och bara jag vet varför.

Plugg och fika med trevlig sällskap inledde större delen av dagen :)

Sen la jag 1 ½ timme på lydnad med Samson, det är helt ofattbart att han kan hålla fokus hela vägen. Det har verkligen gett resultat med uthållighetsträningen och det är guld värt när man ska lära in detaljer och minnesbilder. Man kan tro att det skulle ge avkall på fart och glädje, men inte min prins. Han älskar att få göra mig till viljes och just nu är vi inne i ett glädjestim som gör att jag kan applicera så mycket energi i alla moment att han håller lågan uppe.
Men fart är ju sekundärt i det här fallet, för min del så får han gärna skritta ut till rutan! Det gör mig ingenting i det här skedet. Ni vet ju alla varför jag tänker så :)

Tog tjuren vid hornen och gjorde vittringen idag [med mer än två pinnar och enligt elitens regler], full fart ut och in med ALLA pinnar i truten och full spätta tillbaka med kalaset.
Där står man och undrar hur fan man tänkte när man anmälde till tävling. Spännande. Living on the edge så att säga.
Promenad i ljus/mörker i tung snö och så gjorde vi en kvart till med bara rutan. Kalas kalas. Man måste tydligen testa en vänsterruta oxå. Mycket detaljer nu. Fjärren såg kanon ut, inte en centimeters förflyttning på 10 meters dirigeringsavstånd. :)

Lottie har lagt ut flera av Samson's filmer, poppa popcorn och kolla in deras BLOGG om ni vill ha en filmkväll med bara Samson ;)